Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 18 апреля 2012 г.

Рішення виконкому - Про здійснення контролю за цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату державних допомог та субсидій, згідно з Положенням про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора


Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
        13  квітня 2012 року                                                                   №_______

Про здійснення контролю за цільовим
використанням коштів, спрямованих на
виплату державних допомог та субсидій,
згідно з Положенням про головного
державного соціального інспектора та
державного соціального інспектора

Відповідно до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року №1098 головними завданнями державних соціальних інспекторів є здійснення контролю за правильністю надання всіх видів державних соціальних допомог та компенсацій, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам; субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового палива та цільовим використанням коштів державного бюджету.
З метою перевірки цільового використання коштів в 2011 році здійснено 1080 обстежень сімей. У зв’язку з нецільовим використанням коштів 1 сім’ї припинено виплату допомоги при народженні дитини.
При здійсненні контролю за призначенням соціальних допомог  і субсидій протягом 2011 року державними соціальними інспекторами проведено 1900 обстежень.
Керуючись Положенням про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора, перевірено достовірність  інформації, наданої заявниками шляхом запитів. Всього протягом 2011 року здійснено 1306 запитів.
Також державними соціальними інспекторами винесено питання щодо призначення допомоги та субсидій на районну комісію з питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. За рішенням  комісії призначено:  допомогу – 20 сім’ям, субсидії –  831 сім’ям. Відмовлено у призначенні житлових субсидій 30 сім’ям.
Протягом 2011 року державними соціальними інспекторами виявлено 5 сімей, які отримали надміру виплачені кошти та порушено питання у районному суді щодо повернення надміру виплачених коштів – 6 сімей. На рахунок управління соціальної політики міськвиконкому повернуто надміру виплачених коштів на суму 151 тис.грн.
954 сім’ям надано консультації та рекомендації з призначення всіх видів допомог.
Залишається невирішеним питання компенсації проїзду до селищ міського типу Комсомольського району.
Робота щодо  здійснення контролю за цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату державних соціальних допомог та субсидій продовжується.
Враховучи викладене вище, виконком районної у місті ради


В И Р І Ш И В:
1.Інформацію головного державного соціального інспектора управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради Пітенко О.В. про здійснення контролю за цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату державних допомог та субсидій, згідно з Положенням про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора прийняти до відома.

2.Продовжити здійснення контролю за правильністю надання державних соціальних допомог та цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату державних допомог та субсидій.
Відповідаоьний:  головний державний соціальний інспектор управління праці та соціального захисту населення  Комсомольської районної у місті ради
Термін: протягом 2012 року

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради Погорєлову Н.Г.



Голова районної у місті ради                                                             Л.Я.Третяк


Керуючий справами виконкому                                                        В.О.Рижкова

Комментариев нет:

Отправить комментарий