Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 11 ноября 2011 г.

Рішення виконкому - Про розгляд роботи з проведення уточнення персональних даних Реєстру


Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

11 листопада 2011                                                                                       № _____


Про розгляд роботи з
проведення уточнення
персональних даних Реєстру



Заслухавши інформацію завідувача відділу ведення Державного реєстру виборців, Смирнової О.І., районна у місті рада відмічає, що у своїй діяльності відділ керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про Державний реєстр виборців», Указами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії, розпорядженнями голови районної у місті ради, Положенням про відділ.
Рішенням ХVІ (позачергової) сесії Комсомольської районної у місті Херсоні ради V скликання створено відділ ведення Державного реєстру виборців. Штатна чисельність працівників відділу складає 4 одиниці.
Автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система “Державний реєстр виборців” введена в постійну (промислову) експлуатацію 29 вересня 2009 року.
Згідно даних Державного реєстру виборців кількість виборців району на 1 листопада 2011 року складає 96 964 виборця. Загальна кількість будинків у районі складає 11 259, розташованих на 321 вулиці (в тому числі на території Комишанської селищної ради).
Протягом поточного року до персональних даних 37 252 виборців внесено зміни.
Відділ постійно проводить візуальний контроль повноти та коректності бази даних Реєстру, виявлення можливих кратних включень через групування та співставлення даних виборців. Результатом проведеної роботи є перегляд близько 9 500 даних виборців.
Здійснюється уточнення персональних даних виборців за власною ініціативою відділу для проведення візуального та автоматизованого контролю за коректністю даних виборців. Здійснено запити до органів, закладів, установ та організацій щодо 10 003 осіб. На підставі відповідей до Реєстру внесено 6 611 змін до персональних даних виборців.
Шомісяця відділ здійснює поновлення бази даних Реєстру. Протягом поточного року до Реєстру внесено 10 263 зміни до даних виборців.
За 2011 рік відділом опрацьовано 23 доручення Центральної виборчої комісії, на підставі яких знищено 789 записів кратних включень (у минулому році 1 838), що у 2,3 рази менше у порівнянні з минулим роком.
Під час проведення проміжних виборів депутатів Комишанської селищної ради 15 травня 2011 року відділом ведення виготовлено у двох примірниках попередній та уточнений списки виборців для проведення голосування. Скарг від виборців під час підготовки та проведення голосування не надходило.
Рішенням Комсомольської районної у місті Херсоні виборчої комісії Херсонської області визначено дату проведення проміжних виборів депутатів Комсомольської районної у місті ради в одномандатних мажоритарних округах №18 і №20 (чотири виборчі дільниці). Орієнтовно 9 970 виборців будуть приймати участь у проміжних виборах 13.11.2011 року.
Лишається не вирішеним питання щодо забезпечення приміщення відділу однорубіжною системою пожежної сигналізації.
Робота щодо уточнення персональних даних виборців триває.
Враховуючи викладене вище, виконком районної у місті ради

В И Р І Ш И В:

1. Інформацію завідувача відділу ведення Державного реєстру виборців Смирнової О.І. про розгляд роботи з проведення уточнення персональних даних Реєстру прийняти до відома.

2. Продовжити роботу з проведення уточнення персональних даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом 2012 року
3. Продовжити здійснення контролю за наданням органами, закладами, установами, організаціями інформації по періодичному поновленню персональних даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: щомісяця протягом 2012 року
4.                      Провести нараду-навчання з суб’єктами подання відомостей періодичного поновлення персональних даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: червень 2012 року
5. Висвітлювати роботу відділу ведення Державного реєстру виборців у ЗМІ.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом 2012 року
6. Рішення виконавчого комітету Комсомольської районної у місті Херсоні ради від 12 листопада 2010 року № 182 “Про розгляд роботи з проведення уточнення персональних даних виборців” зняти з контролю як виконане.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконкому В.О.Рижкову.

Голова районної у місті ради                                                                   Л. Я. Третяк

Керуючий справами виконкому                                                             В.О.Рижкова
Довідка
про розгляд роботи з проведення уточнення
персональних даних Реєстру

Рішенням ХVІ (позачергової) сесії Комсомольської районної у місті Херсоні ради V скликання від 10 серпня 2007 року №119 створено відділ ведення Державного реєстру виборців (далі - відділ ведення ДРВ). Штатна чисельність працівників відділу складає 4 одиниці.
Автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система “Державний реєстр виборців” введена в постійну (промислову) експлуатацію 29 вересня 2009 року й функціонує 2 роки.
Згідно даних Державного реєстру виборців (далі - Реєстр) кількість виборців району станом на 1 листопада 2011 року складає 96 964 виборця.
Загальна кількість будинків у районі складає 11 259, розташованих на 321 вулиці (в тому числі на території Комишанської селищної ради).
Протягом поточного року до персональних даних 37 252 виборців внесено зміни.
Уточнення персональних даних Реєстру здійснюється відділом ведення ДРВ у разі встановлення факту невключення виборця до Реєстру, неправомірного або кратного включення особи до Реєстру, виявлення неправильностей у персональних даних виборців. Зазначені обставини можуть виявлятися під час:
- проведення візуального та автоматизованого контролю за повнотою і коректністю персональних даних Реєстру в порядку, встановленому розпорядником Реєстру;
- звернення виборця в разі наявності в нього достовірної інформації щодо невідповідностей чи неточностей у персональних даних у порядку,
- передбаченому статтями 19, 20 Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі Закон);
- внесення змін до уточнених списків виборців.
Відділ постійно проводить візуальний контроль повноти та коректності бази даних Реєстру, виявлення можливих кратних включень через групування та співставлення даних виборців за:
- ім’ям, по батькові та датою народження (у випадку зміни прізвища);
- прізвищем, ім’ям та датою народження (у випадку невірно вказаного по батькові);
- прізвищем, по батькові та датою народження (у випадку зміни або невірно вказаного ім’я);
- прізвищем, ім’ям, по батькові (у випадку невірно вказаної дати народження);
- прізвищем, ім’ям, по батькові та датою народження (у випадку невірно вказаного місця народження).
Результатом проведеної роботи є перегляд близько 9 500 даних виборців.
Разом з тим здійснюється уточнення персональних даних виборців за власною ініціативою відділу ведення ДРВ. Загалом протягом поточного року для проведення візуального та автоматизованого контролю за коректністю даних виборців, внесених до Реєстру, здійснено запити до органів, закладів, установ та організацій щодо 10 003 осіб, а саме зроблено запити щодо:
1) уточнення номеру квартири або будинку - 264 ос.,
2) уточнення адреси реєстрації - 865 ос.,
3) уточнення дати народження (для народжених 01.01.50р.) - 2 882 ос.,
4) уточнення попередньої адреси реєстрації військовослужбовців - 252 ос.,
5) уточнення факту смерті - 39 ос.,
6) уточнення даних по кратним включенням - 644 ос.,
7) уточнення даних виборців для проведення аналізу розбіжностей у відомостях періодичного поновлення - 1 912 ос.,
8) інші уточнення — 3 145 ос.
Після ретельного аналізу отриманих даних до Реєстру внесено 6 611 змін до персональних даних виборців.
У березні поточного року за ініціативою відділу ведення ДРВ зроблено запит до Комсомольського районного у місті Херсоні суду щодо виборців, які зверталися до суду з позовами щодо допущених при складанні списків виборців неточностей під час проведення місцевих виборів 31 жовтня 2010 року. Дана категорія виборців потребувала уточнення даних в зв’язку з тим, що не всі мали нагоду після отримання рішення суду звернутися до дільничних виборчих комісій. Результатом проведеної роботи є аналіз персональних даних 59 виборців та внесення відповідних змін до Реєстру.
Відповідно до статті 22 Закону на підставі відомостей про виборців від суб’єктів подання (органів, закладів, установ та організацій) відділ здійснює щомісячне поновлення бази даних Реєстру. Слід зазначити, що в зв’язку зі змінами, внесеними до Закону, періодичне поновлення бази даних Реєстру з січня 2011 року проводиться щомісяця (у минулому році — щоквартально).
Протягом поточного року до Реєстру внесено 10 263 зміни до даних виборців (11 447 у минулому році), в тому числі опрацьовано за:
1) січень-лютий
1 930 записів у відомостях періодичного поновлення;
181 запис за зверненнями інших відділів ведення Реєстру;
2) березень
975 записів у відомостях періодичного поновлення;
124 записи за зверненнями інших відділів;
3) квітень
1 077 записів у відомостях періодичного поновлення;
148 записів за зверненнями інших відділів;
4) травень
1 038 записів у відомостях періодичного поновлення;
163 записи за зверненнями інших відділів;
5) червень
948 записів у відомостях періодичного поновлення;
160 записів за зверненнями інших відділів;
6) липень
914 записів у відомостях періодичного поновлення;
121 запис за зверненнями інших відділів;
7) серпень
1 151 запис у відомостях періодичного поновлення;
192 записи за зверненнями інших відділів;
8) вересень
1 044 записи у відомостях періодичного поновлення;
97 записів за зверненнями інших відділів.
Всі відомості надано своєчасно з дотриманням вимог чинного законодавства.
Також відповідно до статті 22 Закону відділ ведення ДРВ щомісяця отримує відомості про найменування нових та перейменування існуючих вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків), присвоєння номерів новим будинкам і зміну нумерації існуючих будинків на території району. На підставі поданих даних до Реєстру вносяться відповідні зміни.
Протягом 2011 року відділом опрацьовано 23 доручення Центральної виборчої комісії, на підставі яких знищено 789 записів кратних включень (у минулому році 1 838), що у 2,3 рази менше у порівнянні з минулим роком.
Відділ ведення ДРВ постійно здійснює уточнення персональних даних виборців на підставі особистих звернень виборців. За поточний рік до відділу ведення ДРВ із заявами звернулося 27 виборців (у минулому році — 3 575), а саме:
щодо включення до Реєстру — 17 ос.,
щодо зміни ідентифікаційних даних — 6 ос.,
щодо зміни виборчої адреси — 4 ос.
Під час проведення проміжних виборів депутатів Комишанської селищної ради 15 травня 2011 року відділом ведення виготовлено у двох примірниках попередній та уточнений списки виборців для проведення голосування. Скарг від виборців під час підготовки та проведення голосування не надходило; зміни до уточненого списку не вносились.
Рішенням Комсомольської районної у місті Херсоні виборчої комісії Херсонської області визначено дату проведення проміжних виборів депутатів Комсомольської районної у місті ради в одномандатних мажоритарних округах №18 і №20 (чотири виборчі дільниці). Орієнтовно 9 970 виборців будуть приймати участь у проміжних виборах 13.11.2011 року.
Ітоговою кількістю проведеної роботи — є перегляд персональних даних кожного 3 виборця району.
Таким чином, динаміка зменшення кількості кратних включень, звернень виборців щодо невключення до Реєстру або зміни персональних даних у Реєстрі (за умови виявлення некоректностей у персональних даних виборців) свідчить про поліпшення якості даних Реєстру.
Роз’яснення про внесення змін до чинного законодавства щодо ведення Реєстру, оголошення для виборців із запрошенням перевірити свої персональні дані у Реєстрі друкуються у засобах масової інформації (газета “Херсонський вісник”).
Лишається не вирішеним питання щодо забезпечення приміщення відділу однорубіжною системою пожежної сигналізації відповідно до вимог постанови Центральної виборчої комісії від 20 грудня 2007 року № 572 «Про вимоги до приміщень відділів ведення Державного реєстру виборців та про норми забезпечення засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою». У червні поточного року до міськвиконкому направлено лист щодо цільового виділення коштів для вирішення зазначеного питання. Самостійно вирішити дане питання Комсомольська районна у місті Херсоні рада на даний час, на жаль, не має можливості.
Робота щодо уточнення персональних даних Реєстру виборців триває.




Завідувач відділу ведення ДРВ                                                              О.І.Смирнова

Комментариев нет:

Отправить комментарий