Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 19 марта 2012 г.

Проект рішення виконкому - Про виконання Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”


ПРОЕКТ
Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

        13 квітня 2012 р.                                                                                          № ________

Про виконання Закону України
„Про органи і служби у справах
дітей та спеціальні установи для дітей”

Заслухавши інформацію завідувача служби у справах дітей Зубенко В.Е. відзначено, що службою у справах дітей у взаємодії з установами та закладами охорони здоров’я, освіти, кримінальної міліції у справах дітей, громадськими організаціями та благодійними фондами на виконання Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”проводилася відповідна робота.
   Рішенням ХІV сесії районної у місті ради VІ скликання від 14.12.2011 року № 97 затверджено  районну Програму захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012 – 2016 роки.
Забезпечено виконання заходів, спрямованих на профілактику правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів серед дітей, запобігання дитячій бездоглядності і безпритульності.
Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції служби та пропозицій щодо поліпшення її діяльності у службі створено координаційну                 раду.
          З метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток  при виконавчому комітеті створено комісію з питань захисту прав дитини.
Службою у справах дітей ведеться Єдина інформаційно-аналітична система «Діти», в якій здійснюється облік дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які  опинились в складних життєвих обставинах, облік усиновлювачів та опікунів. На обліку служби у справах дітей станом на 31.12.2011року перебувало 249 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 119 дітей, які опинилася у складних життєвих обставинах.
З метою соціального захисту та попередження негативних проявів в дитячому середовищі проведено 52 рейда „Сім’я”, „Діти вулиці”, „Канікули”, „Підліток”.. Під час рейдів перевірено умови проживання 220 сімей, 236 батьків попереджено про відповідальність згідно чинного законодавства,  24 дітей влаштовано до притулку у справах дітей.
На виконання рішення Херсонської міської ради від 29.06.2010  року   № 1551 „Про визначення часу відвідування дітьми ігрових залів, комп’ютерних клубів, відеотек та дискотек” проводяться рейди за участю спеціалістів служби у справах дітей, спеціалістів служби у справах дітей управління молоді та спорту Херсонської міської ради та співробітників відділу кримінальної міліції у справах дітей Комсомольського РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області по комп’ютерним клубам, відеотекам, дискотекам та іншим місцям відпочинку району з метою заборони доступу та перебування осіб до 18 років під час навчального року з 20-ї години.
Систематично перевіряється стан роботи із соціально-правового захисту дітей у закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; стан виховної роботи з дітьми у навчальних закладах, за місцем проживання, а також у разі необхідності – умови роботи працівників молодше 18 років на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності.
На контролі в службі у справах дітей постійно тримається питання залучення дітей з девіантними формами поведінки, з неблагополучних, багатодітних та малозабезпечених сімей до спортивних та культурно-масових заходів, гурткової, секційної роботи, підліткових клубів та об’єднань за інтересами.

            На підставі вищевикладеного, виконком районної у місті ради
ВИРІШИВ :

1. Інформацію завідувача служби у справах дітей про виконання Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей” прийняти до відома.
2. Роботу служби у справах дітей  в цьому напрямку признати задовільною.
3. Службі у справах дітей (Зубенко В.Е.):
     3.1. У системі координаційної діяльності сприяти поліпшенню інформаційно-просвітницької роботи щодо захисту прав, свобод і законних інтересів дітей.
                                                                                                     Постійно
     3.2.. У взаємодії з установами охорони здоровя, освіти, громадськими організаціями провести засідання клубу „Дай руку, підліток” на тему „Шкідливим звичкам скажемо – Ні”.                                                                                                
                                                                                                  Листопад 2012
      3.3.  На засідання координаційної ради служби у справах дітей розглянути питання: „Відповідальність батьків за здоровя та життя дітей”.      
                                                                                                     Червень 2012
                                                                                                         
      3.4. Про хід виконання  даного рішення інформувати виконком у лютому 2013 року.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами           виконкому Рижкову В.О.

 


           Голова районної ради                                                                  Л.Я. Третяк


Керуючий справами виконкому                                               В.О. Рижкова

Комментариев нет:

Отправить комментарий