Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 3 января 2012 г.

Рішення ХV (позачергової) сесії районної у місті ради VІ скликання - Про районний у місті бюджет на 2012 рік.


КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА
РІШЕННЯ

ХV (позачергової) сесії районної у місті  ради VІ скликання

28 грудня 2011                                                                                      № 106


Про районний у місті бюджет
на 2012 рік.

      Керуючись статтею 41 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетним кодексом України, Законом України “Про Державний бюджет України на 2011 рік”, рішеннями міської ради від 28.12.2011 р. №    “Про міський бюджет на 2012 рік” , районна  у місті рада

В И Р І Ш И Л А :

     1. Установити загальний обсяг доходів районного у місті бюджету на  2012 рік в сумі – 9230972 грн.
      Обсяг доходів загального фонду районного у місті бюджету – 9226972 грн.  у тому числі:
       міжбюджетні трансферти відповідно до  рішення міської ради від 28.12.10 р.              “Про міський бюджет на 2012 рік”: 41020300 „Дотація вирівнювання, що одержується з районних та міських (міст Києва і Севастополя, міст республіканського і обласного значення) бюджетів”- 5261700грн., 41020600 "Додаткова дотація з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів" - 181800грн., 41030800 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату  електроенергії,  природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати(утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот " – 2915700грн., 41031000 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу" – 108448 грн.,41035000 "Інші субвенції"- 677324грн., 41035800 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом "гроші ходять за дитиною" – 37000 грн. ;
        неподаткові надходження 21081100”Адміністративні штрафи та інші санкції”- 45000 грн.
Обсяг доходів спеціального фонду – 4000 грн. (додаток№1) .   
    2.  Затвердити загальний обсяг видатків районного  у місті бюджету на 2011 рік в сумі – 9230972 грн., в тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі – 8779172грн. та видатків спеціального фонду бюджету у сумі – 451800 грн. за  тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів (додаток№2) та головним розпорядником бюджетних коштів (додаток №3).
     3.Установити профіцит загального фонду районного у місті бюджету у сумі 447800грн., напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку( спеціального фонду) (додаток 4).
     4.Установити дефіцит спеціального фонду районного у місті бюджету у сумі  447800грн., джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) (додаток 4).
       5. Установити розмір оборотного касового залишку бюджетних коштів районного у   місті бюджету в сумі 50000 грн.
       6. Затвердити перелік об’єктів, фінансування яких буде здійснено за рахунок коштів бюджету розвитку (додаток 5).
       7. Затвердити у складі видатків районного у місті бюджету кошти на реалізацію районних програм на загальну суму 677324грн. (додаток 6).
      8. Затвердити, відповідно до статті 68 Бюджетного кодексу України, склад доходів і видатків  районного у місті бюджету на 2012 рік у відповідності з повноваженнями, переданими міською радою:
ДОХОДИ ( додаток 1):
- надходження адміністративних штрафів, що накладаються адміністративною комісією, затвердженою виконавчим комітетом районної у місті ради;
 міжбюджетні трансферти :
-  дотація вирівнювання , що одержується з районних та міських ( міст Києва і Севастополя, міст республіканського і обласного значення ) бюджетів ;
- додаткова дотація з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів;
-   субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату  електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот;
-   субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;
-   субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом "гроші ходять за дитиною";  
-    інші субвенції;
-     плата за оренду майна бюджетних установ;
- плата за послуги , що надаються бюджетними     установами    згідно з функціональними повноваженнями.

                                                                ВИДАТКИ
-  органи місцевого самоврядування;
- територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг);
- інші види соціальної допомоги , що надаються  згідно з
  делегованими  повноваженнями (матеріальна допомога на поховання безробітних мешканців району);
- виплати компенсацій фізичним особам по догляду за одинокими непрацездатними громадянами;
- субсидії населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг;
- субсидії населенню для відшкодування витрат на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;
- дитячі будинки ( в т.ч. сімейного типу, прийомні сім’ї);
- програми, затверджені районною у місті радою.
  9. Встановити, що джерелами формування спеціального фонду районного у місті бюджету на 2012 рік є :
- власні надходження бюджетних установ і організацій.
Кошти спеціального фонду районного у місті бюджету витрачаються на заходи, передбачені законодавством, а саме :
      - видатки районної у місті ради за рахунок власних надходжень. Кошти  від платного обслуговування громадян у відділенні соціальної допомоги вдома , витрачаються  на розвиток відділень соціальної допомоги вдома та забезпечення потреб малозабезпечених громадян понад виділені з цією метою асигнування.
     10. У виняткових випадках в процесі виконання районного у місті бюджету, за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів, здійснювати перерозподіл видатків за економічною класифікацією в межах загального обсягу його бюджетних призначень по загальному та спеціальному фондах районного у місті бюджету ( крім власних надходжень бюджетних установ).
    Перерозподіл бюджетних призначень по функціональній класифікації по загальному та спеціальному фондах ( крім власних надходжень бюджетних установ) в межах загального обсягу головного розпорядника коштів здійснюється шляхом внесення змін до цього рішення за погодженням із постійною комісією з питань бюджету та фінансів.
    Зобов’язання, взяті розпорядником бюджетних коштів районного у місті бюджету без відповідних бюджетних асигнувань, не вважаються  бюджетними зобов'язаннями і не підлягають оплаті за рахунок бюджетних коштів. Взяття таких зобов'язань є бюджетним правопорушенням.
Розпорядники коштів районного у місті бюджету мають право брати бюджетні зобов’язання у 2012 році, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов’язань минулих років, взятих на облік в органах Державного казначейства України, в межах виділених їм асигнувань.
Будь-які видатки, пов’язані з утриманням бюджетних установ, можуть здійснюватися головним розпорядником бюджетних коштів районного у місті бюджету в разі, коли відсутня прострочена заборгованість із заробітної плати, та спожиті комунальні послуги та енергоносії.
   11. Головному розпоряднику бюджетних коштів пропорційно здійснювати фінансування розпорядників нижчого рівня або проводити розрахунки за виконані роботи відповідно до бюджетних призначень, затверджених додатком 3 до цього рішення.
     12. Затвердити такий перелік захищених статей видатків загального фонду районного у місті бюджету на 2012 рік за їх економічною структурою :
     -  оплата праці працівників бюджетних установ ;
    -  нарахування на заробітну плату ;
    -  оплата комунальних послуг та енергоносіїв ;
    -  поточні трансферти населенню .
   Визначити, що головний розпорядник бюджетних коштів районного у місті бюджету несе відповідальність за першочергове спрямування коштів на фінансування захищених статей видатків та цільове використання бюджетних коштів.                                                                                                                                                                                                                               
     13. Виконавчому комітету районної у місті ради у місячний термін встановити обґрунтовані ліміти споживання енергоносіїв у натуральних одиницях по бюджетних установах, виходячи з обсягів призначень, визначених головному розпоряднику бюджетних коштів додатком 3 до цього рішення .
      Керівникам  бюджетних установ установити контроль за споживанням енергоносіїв у межах затверджених лімітів у натуральних одиницях.
    14.Головному розпоряднику коштів районного у місті бюджету забезпечити у повному обсязі потребу в асигнуваннях на оплату праці працівників  бюджетних установ та оплату енергоносіїв.
      15. Якщо обсяги власних надходжень установ перевищують відповідні витрати, встановлені додатком 3 до рішення про районний у місті бюджет, розпорядник бюджетних коштів передбачає спрямування таких сум, у першу чергу, на погашення заборгованості з оплати праці, нарахувань на заробітну плату, комунальних послуг та енергоносіїв.
У разі, якщо така заборгованість відсутня, розпорядник бюджетних коштів спрямовує:
- 50 відсотків коштів на заходи, які здійснюються за рахунок відповідних надходжень;
- 50 відсотків коштів на заходи, які необхідні для виконання основних функцій, але не забезпечені коштами загального фонду бюджету за відповідною бюджетною функцією.
        16. З метою залучення коштів, робіт та послуг, дозволити бюджетним установам укладати договори з благодійними організаціями, фондами, страховими компаніями, лікарняними касами, підприємствами та іншими установами.
        17. В обсягах видатків по розпорядниках бюджетних коштів районного у місті бюджету враховано введення з 01 січня 2012 року мінімальної заробітної плати в розмірі 1073 грн., з 01 квітня 2012 року - виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 1094 грн. , з 01 липня 2012 року - виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 1102,00грн.,з 01 жовтня 2012 року – виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 1118 грн. та з 01 грудня 2012 року - виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 1134 грн.
        18. Надати право виконкому районної у місті ради отримувати  позики відповідно  до статті 73 Бюджетного кодексу України.
        19. Надати право виконкому районної у місті ради за підсумками річного звіту про виконання районного бюджету за 2011 рік використовувати вільні залишки бюджетних коштів загального та спеціального фондів районного бюджету станом на 01.01.2012р., за рішенням районної у місті ради ( крім власних надходжень бюджетних установ).
        20. Виконкому щоквартально звітувати перед сесією районної у місті ради про хід виконання районного у місті бюджету та щомісячно районній раді надавати відомості про його виконання.
        21. Додатки 1-6 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
        22. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування бюджету, фінансів (Балабанова І.О.).


 

Голова районної   у місті  ради                                                      Л.Я.Третяк 

Комментариев нет:

Отправить комментарий