Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 12 июня 2012 г.

Проект рішення виконкому - Про надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 №1050


ПРОЕКТ

Комсомольська районна у м.Херсоні рада

виконавчий комітет

РІШЕння


13 липня 2012                                                                                   №________


Про надання     населенню    субсидії для

відшкодування     витрат       на      оплату
житлово-комунальних послуг, придбання
твердого та рідкого    пічного побутового
палива та скрапленого газу відповідно до
Постанови     Кабінету Міністрів України
від 22.09.1997 №1050

         Заслухавши інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Слюсар В.М., районної у м.Херсоні ради відмічає, що призначення (перерахунок) населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу проводиться відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 №1050.

         Станом на 01.01.2012 р. на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення перебувають як одержувачі житлових субсидій – 7549 осіб. У 2011 році прийнято заяв для призначення житлових субсидій 6735 та призначено всього 6458 житлових субсидій.
         Спеціалісти відділу призначення соціальних допомог щоденно надають обґрунтовані консультації мешканцям району з питань призначення та виплати житлової субсидії.
         Працівниками територіального центру надається громадянам, які потребують стороннього догляду щодо збору та оформлення документів на оформлення субсидії.
         Враховуючи вищевказане, виконком районної у місті ради

Вирішив:

1.    Інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Слюсар В.М. про надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України прийняти до відома.
2.    Відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення:
2.1                        Продовжити роботу щодо інформування населення громадянам, сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах
                                                                                 Протягом 2012 року

2.2                        Продовжити проведення консультацій з громадянами щодо призначення та виплати житлової субсидії
                                                                                 Протягом 2012 року

     2.3 Продовжити проводити прийом мешканців району по пунктам з питань призначення житлових субсидій
                                                                                 Протягом 2012 року
3.    Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови у місті ради Назаренко Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Погорєлову Н.Г.

 

Голова районної у місті ради                                                              Л.Я.Третяк
 

Керуючий справи виконкому                                                           В.О.Рижкова

ДОВІДКА

Про надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 №1050


         Відділом призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу (надалі – житлові субсидії) надаються населенню згідно Положення про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.1997 №1050.
         З 01.04.2011 року питання надання населенню субсидії на відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги делеговано районним у місті Херсоні радам відповідно до рішення Херсонської міської ради “Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів” від 28.12.2010 р. №23.
         Відділом призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення у 2011 році прийнято 6735 заяв для призначення житлових субсидій  та призначено всього 6458 житлових субсидій.
         Станом на 01.01.2012 р. на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення перебувають як одержувачі житлових субсидій – 7549 осіб.
         У зв’язку з початком опалювального періоду 2011-2012 рр. масовим зверненням громадян на оплату житлово-комунальних послуг управлінням праці та соціального захисту населення проводилась широка інформаційно-роз”яснювальна робота щодо порядку призначення житлових субсидій за спрощеним порядком.
         Інформацію про надання житлової субсидії розміщено на стенді управління праці та соціального захисту населення та у вигляді листівок та буклетів надано житлово-комунальним підприємством для розповсюдження серед мешканців району.
         Для мешканців району створено пункти прийому громадян з питань призначення житлових субсидії:
-         перший пункт – по вул.Лавреньова, 7 (ЖКП ЖЕК 11);
-         другий пункт – по вул.Патона, 4а (ПП “Жилсервіс”);
-         третій пункт – в сел.Комишани (будинок селищної ради).
Окрім того, соціальні працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надають допомогу громадянам, які потребують стороннього догляду щодо збору та оформлення документів на оформлення субсидії.
Щомісячно надаються файли – запити до організацій-надавачів житлово-комунальних послуг – в електронному вигляді відомостей стосовно забезпеченості населення житлово-комунальними послугами. А також на всіх громадян, яким призначено житлові субсидії в електронному вигляді надсилаються запити до Державної податкової інспекції м.Херсона, бюро технічної інвентаризації та Державної автоінспекції.
Постійно проводиться робота з виявлення сімей, які потребують житлової субсидії.
Існує телефон “гарячої лінії” 22 96 81 для надання інформації та консультації.
Призначення, перерахунок житлових субсидій ведеться вчасно у відповідності з чинним законодавством.
         Робота по роз’ясненню постанови Кабінету Міністрів України “Про надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відділом призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населенню продовжується.




Завідувач відділу призначення соціальних
допомог управління праці   та соціального
захисту населення                                                                             В.М.Слюсар



Комментариев нет:

Отправить комментарий