Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 13 июня 2012 г.

Проект рішення виконкому - Про спільну роботу служби у справах дітей з відділом кримінальної міліції у справах дітей та іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності та поширенню негативних явищ серед них.


Проект

Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

    13 липня 2012 р.                                                                                  № ________

Про спільну роботу служби
у справах дітей з відділом
кримінальної міліції у справах
дітей та іншими органами виконавчої
влади по попередженню та запобіганню
явища бродяжництва серед дітей,
злочинності та поширенню негативних
 явищ серед них.                           

Заслухавши інформацію завідувача служби у справах дітей Зубенко В.Е. відзначено, що пріоритетним напрямком є спільна робота служби у справах дітей (далі - ССД) з відділом кримінальної міліції у справах дітей (далі – ВКМСД) та іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед  дітей, злочинності та поширенню негативних явищ серед них.
       Згідно ст.4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей” проводиться робота серед дітей з метою запобігання правопорушенням, виявляються причини та умови, що сприяють вчиненню злочинів, вживаються в межах своєї компетенції заходи щодо їх усунення; береться участь у правовому вихованні дітей; виявляються дорослі особи, які втягують дітей у злочину діяльність.
     На 01.06.2012 року на обліку служби перебуває 108 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. Інформація про цих дітей та джерела інформування стосовно дітей, які підлягають обліку, є конфіденційними та вноситься до Єдиного електронного банку даних.
Успішна та ефективна робота служби у справах дітей залежить від взаємодії з ВКМСД, кримінально-виконавчою інспекцією, слідчим ізолятором м. Херсона, Комишанською селищною радою, районним управлінням юстиції у м. Херсоні, загальноосвітніми школами, дитячими поліклініками району, головами органів самоорганізації населення.
Спеціалістами служби у справах дітей спільно з працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей проводяться профілактичні рейди „Діти вулиці”, „Підліток”, „Останній дзвоник”, „Канікули”, „Нічне місто” в місцях масового відпочинку молоді, за місцем проживання дітей. За ІІ півріччя 2011 року проведено 24 рейди, (за 5 місяців 2012 року – 23 рейди). Не менш важливими формами профілактичної роботи серед дітей є проведення в жовтні місяці лекцій по 23 навчальним закладам району.
 Розроблено та виконується план заходів на 2012 рік з питань профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів серед дітей, запобігання дитячій бездоглядності і безпритульності спільно з  управлінням освіти Херсонської міської ради, відділом кримінальної міліції у справах дітей Комсомольського ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області, Комсомольським районним управлінням юстиції в м. Херсоні; заходи спільно зі Комсомольським РП СМВ КВІ УДДУ ПВП в Херсонській області. Ретельно вивчаються причині та умови скоєння дітьми злочинів та правопорушень у кожному окремому випадку та відповідно приймаються заходи щодо їх усунення та попередження у майбутньому.
Щоквартально на засіданнях координаційної ради служби у справах дітей розглядалися питання про стан роботи щодо попередження бездоглядності та правопорушень серед дітей. 
На території району спостерігається зменшення злочинності у молодіжному середовищі, ( І півріччя 2011 року – 33 злочини, за 5 місяців 2012 року – 13 злочинів).
Протягом ІІ півріччя 2011 року 120 батьків попереджено про відповідальність згідно чинного законодавства, (за 5 місяців 2012 року - 128 батьків);  12 дітей влаштовано до обласного притулку для дітей протягом ІІ півріччя 2011 року, (за 5 місяців 2012 року – 9 дітей).
Робота по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності та поширенню негативних явищ серед них продовжується.

            На підставі вищевикладеного, виконком районної у місті ради
ВИРІШИВ :

1. Інформацію про спільну роботу служби у справах дітей з відділом кримінальної міліції у справах дітей та іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності та поширенню негативних явищ серед них прийняти до відома.
2. Роботу служби у справах дітей  в цьому напрямку признати задовільною.
3. Службі у справах дітей (Зубенко В.Е.):
     3.1. Активізувати роботу по попередженню та запобіганню вчинення злочинів дітьми та поширенню негативних явищ серед них.
                                                                                                     Протягом року
     3.2. Продовжити роботу щодо виявлення фактів розповсюдження алкогольних напоїв, наркотичних засобів, втягнення дітей в азартні ігри, долучення до комп’ютерних ігор з елементами жорстокості із залученням представників Комсомольського ГУ МНС України в ХО                                                              
                                                                                                  Протягом року
      3.3. Посилити роботу з неповнолітніми, до яких застосовано судами кримінальні міри покарання та примусові заходи виховного характеру, які повернулись з СВУ, спецучилищ, спецшкіл, шляхом співбесід, відвідування за місцем проживання, навчання.
                                                                                                     Постійно
      3.4. Про хід виконання  даного рішення інформувати виконком у липні 2013 року.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами   виконкому Рижкову В.О.


           Голова районної ради                                                                  Л.Я. Третяк

           Керуючий справами виконкому                                                В.О. Рижкова

Довідка
про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 11.03.2011 р. № 43 „Про спільну роботу служби у справах дітей з відділом кримінальної міліції у справах дітей та  іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності, та попередженню
негативних явищ серед них”  

Одним із пріоритетних напрямків роботи служби у справах дітей є забезпечення конституційних прав і свобод дітей.
На виконання ст.4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей” службою у справах дітей (далі - ССД) спільно з відділом кримінальної міліції у справах дітей (далі – ВКМСД) проводиться робота серед дітей з метою запобігання правопорушенням, виявляються причини та умови, що сприяють вчиненню злочинів, вживаються в межах своєї компетенції заходи щодо їх усунення; береться участь у правовому вихованні дітей; виявляються дорослі особи, які втягують дітей у злочину діяльність, зокрема – в наркоманію.
Як свідчить статистика, переважна більшість дітей, які схильні до скоєння правопорушень походить з неблагополучних сімей: з неповних, коли рідні батьки розлучені і проживають окремо, або хтось із батьків помер чи відбуває покарання, економічно неспроможних, де рівень доходів є низьким, нерідко з поганими житловими умовами, де батьки або ті, хто їх замінює, ведуть асоціальний спосіб життя, зловживають алкоголем, наркотиками, мають проблеми із законом.
Саме тому основною формою роботи служби у справах дітей є вчасне виявлення таких сімей та проведення з ними відповідної профілактичної роботи.
-   Станом на 01.06.2012 року перебуває 108 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, з них:
-   батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків – 97 дітей,
-   зазнали насильства в сім’ї – 8 дітей,
-   систематично самовільно залишають місце постійного проживання – 3  дітей.
У ІІ півріччі 2011 року на обліку ССД перебувало 110 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, з них через наступні причини:
-   батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків – 96 дітей,
-   зазнали насильства в сім’ї – 10 дітей,
-   систематично самовільно залишають місце постійного проживання – 4 дітей.
Інформація про цих дітей та джерела інформування стосовно дітей, які підлягають обліку, є конфіденційними та вноситься до Єдиного електронного банку даних дітей.
Успішна та ефективна робота служби у справах дітей залежить не тільки від взаємодії з відділом кримінальної міліції у справах дітей, а із іншими органами виконавчої влади, а саме: кримінально-виконавчою інспекцією, слідчим ізолятором м. Херсона, Комишанською селищною радою, районним управлінням юстиції у м. Херсоні, загальноосвітніми школами, дитячими поліклініками району,  головами органів самоорганізації населення.
Враховуючи те, що формування у дітей та підлітків духовних цінностей, навичок здорового способу життя є основними засадами запобігання асоціальним формам поведінки, проводиться низка заходів, спрямованих на духовне та фізичне загартування підлітків, їх правову освіту.
Практикується проведення щотижня оперативних нарад з працівниками відділу кримінальної міліції та кримінально-виконавчої інспекції. Вивчаються і подаються документи для розгляду справ стосовно застосування правової норми умовно-дострокового звільнення, ведеться профілактична робота з батьками засуджених неповнолітніх. Дітей, які виправили свою поведінку, а також досягли повноліття, знімають з обліку.
Спеціалістами служби у справах дітей спільно з працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей проводяться профілактичні рейди „Діти вулиці”, „Підліток”, „Останній дзвоник”, „Канікули”, „Нічне місто” в місцях масового відпочинку молоді, за місцем проживання дітей. За ІІ півріччя 2011 року проведено 24 рейди, (за 5 місяців 2012 року – 23 рейди).
На виконання рішення міської ради від 29.06.2010 року № 1551 спеціалістами служби у справах дітей спільно з співробітниками ВКМСД здійснюється контроль за діяльністю ігрових залів, комп’ютерних клубів, відеотек, дискотек та інших місць відпочинку з метою заборони доступу та перебування неповнолітніх осіб під час навчального року з 20-ї години, в літній період – з 22-ї години.
 Таким чином проведено у ІІ півріччі 2011 року 15 рейдів (у 2012 – 14 рейдів) у діяльності нічних та розважальних закладів, комп’ютерних клубів. За виявленими фактами та пропозиціями служби працівниками міліції складено у 2011 році 12 протоколів за ч.2 ст. 156 КУпАП (за 5 місяців 2012 року – 15), ст.178 КУпАП – 20 (за 5 місяців 2012 року – 9), ст.180 КУпАП – 9 (за 5 місяців 2012 року – 10).
Не менш важливими формами профілактичної роботи серед дітей є проведення в жовтні місяці лекцій по 23 навчальним закладам району на тему „Попередження правопорушень, злочинності та бездоглядності серед дітей та формування навичок здорового способу життя, протидія вживанню психотропних речовин та прекурсорів”.
Щорічно з питань профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів серед неповнолітніх службою у справах дітей спільно з управлінням освіти Херсонської міської ради, відділом кримінальної міліції у справах дітей Комсомольського ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області, Комсомольським районним управлінням юстиції в м. Херсоні проводяться заходи, метою яких є попередження та запобігання злочинності у молодіжному середовищі, недопущення вчинення повторних злочинів, поширення наркоманії та алкоголізму серед неповнолітніх.
Так, 22.02.2012 проведено правовиховний захід в формі інтерактивного спілкування з підлітками на тему „В майбутнє – без правопорушень” за участі учнів загальноосвітніх навчальних закладів Комсомольського району м. Херсона на базі обласної юнацької бібліотеки імені Б. Лавреньова. Захід висвітлено в засобах масової інформації, а саме в телесюжеті на ХОДТРК „Скіфія”.
Здійснюється контроль за неповнолітніми, до яких застосовано судами кримінальні міри покарання та примусові заходи виховного характеру, які повернулись з СВУ, спецучилищ, спецшкіл, шляхом співбесід, відвідування за місцем проживання, навчання.
Щоквартально на засіданнях координаційної ради служби у справах дітей розглядаються питання про стан роботи щодо попередження бездоглядності та правопорушень серед дітей.
На території району спостерігається зменшення злочинності у молодіжному середовищі (І півріччя 2011 року – 33 злочини, за 5 місяців 2012 року – 13 злочинів).
Протягом ІІ півріччя 2011 року 120 батьків попереджено про відповідальність згідно чинного законодавства, (за 5 місяців 2012 року - 128 батьків);  12 дітей влаштовано до обласного притулку для дітей протягом ІІ півріччя 2011 року, (за 5 місяців 2012 року – 9 дітей).
Формування громадської думки про роботу ССД попередження дитячої бездоглядності відбувається через засоби масової інформації.
Спеціалісти ССД вивчають передовий досвід роботи та впроваджують ефективні методи профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми та запобігання бездоглядності і безпритульності дітей, їх реабілітації та соціального захисту.

 

Завідувач служби у справах дітей                                      В. Зубенко



Комментариев нет:

Отправить комментарий