Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 20 сентября 2012 г.

Рішення виконкому - Про «Положення про порядок оформлення права власності на індивідуальні ( садибні) житлові будинки, житлові прибудови , які закінчені будівництвом до 05.08.1992 року в секторі індивідуальної забудови Комсомольського району м. Херсона»

КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У М. ХЕРСОНІ РАДА


ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ



14 вересня 2012 року № ________



Про «Положення про порядок оформлення права власності на індивідуальні ( садибні) житлові будинки, житлові прибудови , які закінчені будівництвом до 05.08.1992 року
в секторі індивідуальної забудови Комсомольського району м. Херсона»



На підставі Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 24.06.2011 №91 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків І та ІІ категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж» із змінами внесеними Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.06.2012 року №304, Тимчасового Положення «Про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно», затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2002 року №7/5 із змінами внесеними Наказом Міністерства юстиції від 28.07.2010 року, рішення Херсонської міської ради від 28.12.2010 року №23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів», рішенням X сесії міської ради VI скликання від 26.08.2011 № 321 «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.12.2010 № 23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті Херсоні рад та їх виконавчих органів», керуючись статтями 41, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком районної у м. Херсоні ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити «Положення про порядок оформлення права власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, житлові прибудови, які закінчені будівництвом до 05.08.1992 року, в секторі індивідуальної забудови Комсомольського району м. Херсона»

2. Організаційно-контрольному відділу висвітлити зміст даного положення в засобах масової інформації.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П.



Голова районної

у місті ради Л. Я. Третяк


Керуючий справами виконкому В.О. Рижкова

Затверджено


рішенням виконкому

від___________ №____



Положення

про порядок оформлення права власності на індивідуальні (садибні) житлові будинки, житлові прибудови, які закінчені будівництвом

до 05.08.1992 року



1.Загальні положення



1.1. Порядок розроблено на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 24.06.2011 №91 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків І та ІІ категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж» із змінами внесеними Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.06.2012 року №304, Тимчасового Положення «Про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно», затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2002 року №7/5 із змінами внесеними Наказом Міністерства юстиції від 28.07.2010 року, рішення Херсонської міської ради від 28.12.2010 року №23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів», рішенням X сесії міської ради VI скликання від 26.08.2011 № 321 «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.12.2010 № 23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті Херсоні рад та їх виконавчих органів»



2. Порядок оформлення права власності на індивідуальні (садибні)

житлові будинки, житлові прибудови, які закінчені будівництвом до 5 серпня 1992 року.



2.1. Забудовник або його уповноважена особа звертається до виконавчого комітету Комсомольської районної у м.Херсоні ради із заявою про оформлення права власності на житловий будинок (житлову прибудову), який (яка) закінчені будівництвом до 05.08.1992 року.

До заяви додаються:

- технічний паспорт, складений ХДБТІ за результатами технічної інвентаризації;

- висновок про технічний стан житлового будинку (житлової прибудови), складаний бюро технічної інвентаризації за формою, встановленою Міністерством житлово-комунального господарства за погодженням з Міністерством регіонального розвитку та будівництва;

- копію документа, що посвідчує право власності або користування земельною ділянкою, на якій побудовано житловий будинок (житлова прибудова);

- копію громадянського паспорта забудовника;

- при необхідності: довідку про згоду співвласників та сусідів по межі на оформлення права власності на житловий будинок (житлову прибудову), засвідчену головою відповідного квартального комітету.

2.2. Заява разом з документами, що додаються до неї, реєструється в журналі прийому громадян та виноситься на розгляд виконавчого комітету Комсомольської районної у м.Херсоні ради для прийняття рішення щодо оформлення права власності на житловий будинок (житлову прибудову).

2.3. На підставі прийнятого рішення виконавчого комітету Комсомольської районної у м.Херсоні ради сектором з питань індивідуального будівництва готується свідоцтво про право власності на житловий будинок.

2.4. Після отримання свідоцтва про право власності на житловий будинок, забудовник зобов’язаний звернутися до Херсонського державного бюро технічної інвентаризації для проведення реєстрації відповідного свідоцтва.

3. Забудовник несе відповідальність за достовірність поданих документів.

4. Відмовою в оформленні права власності на житловий будинок (житлову прибудову) може бути відсутність документа, який підтверджує право власності або користування земельною ділянкою та виявлення недостовірних відомостей у поданих документах.




Завідувач сектору капітального та індивідуального будівництва Л. В. Глухова
















Комментариев нет:

Отправить комментарий