Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 20 сентября 2012 г.

Рішення виконкому - Про затвердження Типового договору про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно - транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона та Типової форми заяви про укладання цього договору

КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У М. ХЕРСОНІ РАДА


ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ


14 вересня 2012 року № ________



Про затвердження Типового договору про
пайову участь замовників у створенні і
розвитку інженерно - транспортної та
соціальної інфраструктури сектора
індивідуальної забудови Комсомольського
району м.Херсона та Типової форми заяви
про укладання цього договору



На виконання рішення XX (позачергової) сесії районної у місті ради VI скликання від 12.06.2012 року №133 «Про Положення про пайову участь (внесок) замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона», з метою приведення нормативних актів у відповідність до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», на підставі рішення Херсонської міської ради від 28.12.2010 року №23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів», рішенням X сесії міської ради VI скликання від 26.08.2011 № 321 «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.12.2010 № 23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті Херсоні рад та їх виконавчих органів», керуючись статтями 41,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет районної у м.Херсоні ради


В И Р І Ш И В :

1. Затвердити:

1.1 Типовий договір про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно - транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона згідно з додатком 1.

1.2. Типову форму заяви про укладання договору про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно - транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона згідно з додатком 2.

2. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренко Л. П.



Голова районної

у місті ради                                             Л. Я. Третяк



Керуючий справами                              В. О. Рижкова

виконкому


Додаток 1


до рішення районної ради

_________________№_______



Порядок

залучення пайової участі замовників у розвитку інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона


Порядок розроблено на підставі Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про регулювання містобудівної діяльності», рішення Х сесії міської ради VІ скликання від 26.08.2011 року №321 «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.12.2010 року №23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті Херсоні рад та їх виконавчих органів».


1.Визначення термінів у Порядку


замовник – фізична особа, яка має у власності або користуванні земельну ділянку і яка зареєструвала у встановленому законодавством порядку, декларацію про початок виконання будівельних робіт на будівництво об’єкта містобудування;

будівництво – здійснення нового будівництва або реконструкція існуючого об’єкта містобудування;

об’єкт містобудування – індивідуальний житловий будинок присадибного типу, загальною площею більше 300 кв.м, розташований на відповідній земельній ділянці;

пайовий внесок замовника у розвиток інфраструктури – кошти, що вносяться замовниками на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району.



2.Загальні положення



2.1. Цей порядок застосовується для залучення пайової участі замовників, які здійснюють будівництво в секторі індивідуальної забудови на території Комсомольського району.

2.2. Замовник, який має намір здійснити будівництво об’єкта містобудування, зобов’язаний взяти участь у розвитку інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона.

2.3. Пайова участь замовника полягає у перерахуванні замовником, до прийняття в експлуатацію об’єкта містобудування, до бюджету Комсомольського райвиконкому м.Херсона коштів для забезпечення створення і розвитку інфраструктури району сектора індивідуальної забудови Комсомольського району.

2.4. Величина пайової участі у розвитку інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона визначається у Договорі, укладеному з органом місцевого самоврядування (відповідно до встановленого органом місцевого самоврядування розміру пайової участі у розвитку інфраструктури), з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта, визначеної згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами. При цьому не враховуються витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

У разі якщо загальна кошторисна вартість будівництва об'єкта не визначена згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами, вона визначається на основі встановлених органом місцевого самоврядування нормативів для одиниці створеної потужності.

2.5. Граничний розмір залучення коштів замовників, що залучаються для створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району, не може перевищувати 4 відсотки загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта.

2.6. Розмір пайової участі у розвитку інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району визначається протягом десяти робочих днів з дня реєстрації органом місцевого самоврядування звернення замовника про укладення Договору про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району та доданих до нього документів, що підтверджують вартість будівництва об'єкта, з техніко-економічними показниками.

2.7. Істотними умовами Договору про пайову участь у розвитку інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району є:

- розмір пайової участі;

- строк (графік) сплати Пайової участі;

- відповідальність сторін.

Невід'ємною частиною Договору є розрахунок величини пайової участі замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району.

2.8. Пайовий внесок сплачується у грошовій формі в повній сумі єдиним платежем або частинами за графіком, що визначається Договором, але до прийняття об'єкта будівництва (реконструкції) в експлуатацію.

2.9. Кошти, отримані як пайова участь у розвитку інфраструктури Комсомольського району, можуть використовуватися виключно на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона.

2.10. Забудовники мають право на відстрочення сплати пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури району до 1 січня 2013 року.

Питання щодо відстрочення сплати замовником пайового внеску або його розміру розглядається виконавчим комітетом Комсомольської районної у м.Херсоні ради.

2.11. У разі зміни власника недобудованого об’єкту містобудування, в секторі індивідуальної забудови новий власник є правонаступником прав та обов’язків відчуджувача (спадкодавця) Договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно – транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови району, якщо попереднім замовником не були сплачені кошти в повному обсязі.

2.12. Відносини із замовниками щодо виконання вимог про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району регулюється договором про пайову участь, що укладається між замовником та виконкомом Комсомольської районної у м.Херсоні ради.

2.13. Спори, пов’язані з пайовою участю замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району, вирішуються судом.



3. Розрахунок розміру Пайової участі



3.1. Розрахунок Пайової участі визначається від загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта містобудування, визначеної згідно з державними будівельними нормами, стандартами і правилами за формулою:



ПУ = К х (В буд. заг. )

де:

ПУ - розмір пайової участі у грошовому виразі (тис. грн.);

К - коефіцієнт базового відсотку (0,04)

В буд. заг. - загальна кошторисна вартість будівництва об'єкта містобудування;



4. Порядок укладання договору про пайову участь замовників у розвитку інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району



4.1 Замовник надає до виконавчого комітету Комсомольської районної у м.Херсоні ради пакет документів:

- заяву на ім’я голови Комсомольської районної у м.Херсоні ради про укладання договору про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови за встановленою формою ;

- документи на право власності або користування земельною ділянкою на якій буде проводиться будівництво;

- копію зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт;

- проектно-кошторисну документацію на будівництво об’єкта містобудування;

- копію громадянського паспорта та ідентифікаційного коду замовника.

4.2 Обрахування розміру пайової участі замовника здійснюється сектором капітального та індивідуального будівництва району не пізніше 10 робочих днів із дня реєстрації звернення замовника.

Розрахунок розміру пайової участі замовника та пакет документів, на підставі якого здійснювався розрахунок, виносяться на розгляд комісії з питань залучення та розподілу коштів пайової участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району (далі Комісія) для остаточного визначення розміру пайової участі замовника.

4.3. Сектор з питань індивідуального будівництва готує проект договору про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району, з урахуванням прийнятого рішення Комісії.

4.4. Договір про пайову участь замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури укладається не пізніше ніж через 15 робочих днів з дня реєстрації звернення замовника про його укладення, але до прийняття об'єкта будівництва (реконструкції) в експлуатацію.

4.5. Повноваження на укладання договорів про пайову участь замовника у розвитку інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона надається голові районної у м.Херсоні ради.


Заступник голови

районної у м.Херсоні ради Л.П. Назаренко




Додаток 2

до рішення виконкому районної

у м.Херсоні ради

від ____________№________







Типовий договір

про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної

та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона





м. Херсон «_____»________________



Виконавчий комітет Комсомольської районної у м.Херсоні ради в особі голови районної у м.Херсоні ради___________________________________________ (прізвище, ім’я, по батькові)

який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (надалі Райвиконком), з однієї сторони

та замовник _______________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

що проживає за адресою:____________________________________________

адреса об’єкта містобудування:_______________________________________

(надалі – Замовник), з другої сторони, разом пойменовані – Сторони уклали цей договір про наступне



1. Предмет Договору

1.1. Предметом даного Договору є пайова участь Замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона під час здійснення будівництва (реконструкції)________________________________

(назва об’єкта)



2. Зобов’язання Сторін.

2.1. Замовник зобов’язується сплатити пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона в розмірі __________грн (Підстава: протокол засідання комісії з питань залучення та розподілу пайової участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури сектора індивідуальної забудови Комсомольського району м.Херсона від___________ №____) та перерахувати кошти на рахунок бюджету Комсомольської районної у м.Херсоні ради __________________________________________________________________ в повній сумі єдиним платежем (або частинами за узгодженим графіком) до прийняття об’єкта містобудування в експлуатацію.

2.2. Райвиконком зобов’язується використовувати вищезазначені кошти відповідно до їх цільового призначення.

2.3. У разі зміни власника недобудованого об’єкту містобудування, Замовник зобов’язується попередити Райвиконком про зміну власника та у разі несплачених ним в повному обсязі сум коштів зазначених у Договорі, переоформити договір на нового Замовника.

3. Розгляд спорів.

3.1. Розгляд спорів, які можуть виникнути з даного Договору, вирішуються шляхом переговорів між сторонами або в судовому порядку.

4. Відповідальність Сторін.

4.1. Сторони несуть відповідальність за виконання цього договору в межах діючого законодавства.

4.2. Замовник несе відповідальність за достовірність інформації щодо загальної кошторисної вартості об’єкта містобудування.

5. Інші умови.

5.1. Зміни і доповнення умов цього договору вносяться в установленому законодавством порядку за взаємною згодою Сторін шляхом укладання відповідних угод, які є невід’ємною частиною цього Договору або у судовому порядку.

5.2. Цей Договір складено у 2-х екземплярах (1-й екз. – Замовнику, 2-й екз. – Райвиконкому), які мають однакову юридичну силу.

5.3. Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до повного виконання Замовником своїх зобов’язань за цим Договором.

6. Адреси та реквізити Сторін.



Райвиконком:

Виконавчий комітет

Комсомольської районної у м.Херсоні ради

_______________________________

_______________________________



Посада, ПІБ, підпис:

_______________________________

МП

Замовник:

_______________________________

_______________________________

ПІБ

Ідентифікаційний номер___________

Серія, № паспорта, дата і ким виданий _________________________

________________________________



підпис: _________________________







Заступник голови районної Л .П. Назаренко

у м. Херсоні ради






Комментариев нет:

Отправить комментарий