Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 14 июня 2013 г.

Проект рішення виконкому - Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 13.07.2012 року № 103 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07. 2011 року № 110 „Про роботу служби у справах дітей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах”



                                                                  ПРОЕКТ

Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

    12 липня 2013 р.                                                                                   № _______

Про хід виконання рішення
виконавчого комітету районної
 у місті ради від 13.07.2012 року
 № 103 „Про хід виконання рішення
виконавчого комітету районної
у місті ради від 08.07. 2011 року
№ 110  „Про роботу служби у справах
дітей з дітьми, які опинилися у складних
 життєвих обставинах”
                           
Заслухавши інформацію завідувача служби у справах дітей Зубенко В.Е. відзначено, що основним забов’язанням служби у справах дітей (далі – служба) є раннє виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, постановка їх на облік та взяття під захист. З цією метою з’ясовуються причини та умови, що сприяють негативному впливу на дітей. Так, на обліку служби у справах дітей за ІІ півріччя 2012 року перебувало 117 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах,  станом на 01.06.2013 року – 108 дітей.
 
. Профілактична робота з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах ведеться системно, злагоджено та систематично всіма зацікавленими установами, а саме: з сектором кримінальної міліції у справах дітей, кримінально-виконавчою інспекцією, слідчим ізолятором м. Херсона, Комишанською селищною радою, районним управлінням юстиції у м. Херсоні, загальноосвітніми школами, дитячими поліклініками району,  головами органів самоорганізації населення.
   Для досягнення організації належного ведення державної статистики щодо дітей зазначеної категорії та додержання конфіденційності інформації, в службі працює Єдина інформаційно-аналітична система «Діти».
           За ІІ півріччя 2012 року  проведено 31 рейд „Діти вулиці”, „Підліток”, „Сім’я”, „Нічне місто” , в результаті чого 12 дітей направлено до обласного притулку для дітей, з них: 6 - повернено в родину, 6 - влаштовано до дитячого державного закладу. За 5 місяців 2013 року проведено 26 рейдів, 9 дітей направлено до комунального закладу
Херсонської обласної ради „Центр соціально-психологічної реабілітації дітей”, з них: 4 - повернено в родину, 3 - влаштовано до дитячого державного закладу.
           Службою у справах дітей постійно подаються пропозиції щодо притягнення до відповідальності батьків за невиконання своїх обов’язків: згідно вимог за статті 184 КпАП України. За ІІ півріччя 2012 року надано 71 пропозицію, щодо позбавлення батьків батьківських прав –7, за 5 місяців 2013 року - 58, щодо позбавлення батьків батьківських прав –6 пропозицій.
            Щоквартально відбуваються наради лікарів-педіатрів дитячих поліклінік району з спеціалістами служби у справах дітей з метою соціального захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
       Через засоби масової інформації, зокрема газету "Новий час", ТРК "Скіфія" „ВТВ плюс” проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота із захисту прав, свобод та інтересів дітей, висвітлюється інформація стосовно проблемних питань, над якими працює служба.
    Метою здійснення профілактичної роботи полягає у наданні допомоги та підтримки дитини в подоланні складних життєвих обставин, аби вона мала  гідне і повноцінне життя. Отже, для подолання сімейного неблагополуччя необхідно забезпечити саме раннє виявлення сімей, які потребують допомоги та розпочати роботу  ще тоді, коли не виникло потреби у  тривалій та комплексній допомозі багатьох фахівців.
Всі пункти рішення виконавчого комітету районної  у місті ради від 13.07.2012 р. № 103 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07.2011 року № 110 „Про роботу служби у справах дітей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах” виконані в повному обсязі.

     На підставі вищевикладеного, виконавчий комітет районної у місті ради

ВИРІШИВ :

1.  Інформацію завідувача служби у справах дітей про виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 13.07.2012 р. № 103 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07.2011 року № 110 „Про роботу служби у справах дітей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах” прийняти до відома.

2.  Роботу служби у справах дітей  в цьому напрямку признати задовільною.

3.  Рішення виконавчого комітету районної  у місті ради від 13.07.2012 р. № 103 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07.2011 року № 110 „Про роботу служби у справах дітей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах” зняти як виконане.




           Голова районної ради                                                                     Л.Я. Третяк


Керуючий справами виконкому                                      В.О. Рижкова






Довідка
                                       про хід виконання рішення
                       виконавчого комітету районної у місті ради
від 13.07.2012 року № 103 „Про хід виконання рішення
виконавчого комітету районної у місті ради
від 08.07. 2011 року № 110  „Про роботу служби у справах
дітей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах””

 Служба у справах дітей виконавчого комітету Комсомольської районної у місті Херсоні ради (далі – служба), на виконання   Конвенції ООН про права дитини, Сімейного кодексу України, Законів України «Про органи і служби для дітей та спеціальні установи для дітей», «Про охорону дитинства», «Про освіту»,  «Про попередження насильства в сім’ї» та інші, координуючи зусилля всіх зацікавлених управлінь, відділів виконкому, інших державних та правоохоронних органів, громадських організацій проводить роботу щодо вирішення питань соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, реалізації прав дітей на життя, охорону здоров’я, освіту, сімейне виховання та всебічний розвиток.
Першочерговим завданням служби є своєчасне виявлення дітей, яким загрожує небезпека, постановка їх на облік та взяття під захист. З цією метою з’ясовуються причини та умови, що сприяють негативному впливу на дітей.               
 Так, на обліку служби у справах дітей за ІІ півріччя 2012 року перебувало 117  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з них: 5 - схильних до систематичного самовільного залишення місць постійного проживання, 5– зазнали фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля в сім'ях; 107 – проживають у сім'ях, у яких батьки або особи, які їх заміняють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків.
Станом на 01.06.2013 року перебувало 108  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з них: 3 - схильних до систематичного самовільного залишення місць постійного проживання, 5– зазнали фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля в сім'ях; 100 – проживають у сім'ях, у яких батьки або особи, які їх заміняють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків.
Спеціалістами служби досконально вивчаються особливості дитини, що перебуває на обліку: її позитивні і негативні риси, умови, в яких вона проживає, виховується і навчається. Вся ця робота проводиться згідно з індивідуальним планом соціального захисту дитини, який складається на весь період перебування дитини на обліку, та змінюється залежно від конкретних обставин.
Профілактична робота з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах є ефективною, якщо вона ведеться системно, злагоджено та систематично всіма зацікавленими установами, а саме: з сектором кримінальної міліції у справах дітей, кримінально-виконавчою інспекцією, слідчим ізолятором м. Херсона, Комишанською селищною радою, районним управлінням юстиції у м. Херсоні, загальноосвітніми школами, дитячими поліклініками району,  головами органів самоорганізації населення.
Значний внесок до роботи з зазначеною категорією дітей додає співпраця зі спеціалістами управління молоді та спорту міськвиконкому та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Для досягнення організації належного ведення державної статистики щодо дітей зазначеної категорії та додержання конфіденційності інформації, в службі працює Єдина інформаційно-аналітична система «Діти».
З метою виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, запобігання негативним проявам в підлітковому середовищі, спеціалістами служби у справах дітей спільно з працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей проводяться профілактичні рейди „Діти вулиці”, „Підліток”, „Сім’я”, „Нічне місто” в місцях масового відпочинку молоді, за місцем проживання дітей.
 За ІІ півріччя 2012 року  проведено 31 рейд, в результаті чого 12 дітей направлено до обласного притулку для дітей, з них: 6 - повернено в родину, 6 - влаштовано до дитячого державного закладу.
За 5 місяців 2013 року проведено 26 рейдів, 9 дітей направлено до комунального закладу Херсонської обласної ради „Центр соціально-психологічної реабілітації дітей”, з них: 4 - повернено в родину, 3 - влаштовано до дитячого державного закладу.
     В сім'ях, де проживають діти, які опинились у складних життєвих обставинах і перебувають на обліку служби, систематично проводяться обстеження матеріально-побутових та санітарно-гігієнічних умов проживання дітей. За ІІ піврічча 2012 року проведено 121 обстеження, за 5 місяців 2013 року - 112 обстежень, під час яких, з метою забезпечення розвитку та навчання дітей, працівниками служби проводиться індивідуальна робота у формі бесід з батьками щодо належного виконання батьківських обов’язків. Батьки запрошуються на засідання координаційної ради служби у справах дітей  та комісії з питань захисту прав дітей.
У разі ухилення батьків від виконання своїх обов’язків, вони попереджаються про відповідальність. За ІІ піврічча 2012 року отримали попередження 148 батьків, за 5 місяців 2013 року - 126 батьків.
 Службою у справах дітей постійно подаються пропозиції щодо притягнення до відповідальності батьків за невиконання своїх обов’язків: згідно вимог за статті 184 КпАП України. За ІІ півріччя 2012 року надано 71 пропозицію, щодо позбавлення батьків батьківських прав –7, за 5 місяців 2013 року - 58, щодо позбавлення батьків батьківських прав –6 пропозицій.
 У разі потреби спільно з кримінальною міліцією у справах дітей вирішується питання про тимчасове вилучення дитини з сім’ї, де вона зазнала насильства або де існує реальна загроза його вчинення, та подальше її влаштування.
 Щоквартально відбуваються наради лікарів-педіатрів дитячих поліклінік району з спеціалістами служби у справах дітей з метою соціального захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
        Через засоби масової інформації, зокрема газету "Новий час", ТРК "Скіфія" „ВТВ плюс” проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота із захисту прав, свобод та інтересів дітей, висвітлюється інформація стосовно проблемних питань, над якими працює служба.
             Метою здійснення профілактичної роботи полягає у наданні допомоги та підтримки дитини в подоланні складних життєвих обставин, аби вона мала  гідне і повноцінне життя. Отже, для подолання сімейного неблагополуччя необхідно забезпечити саме раннє виявлення сімей, які потребують допомоги та розпочати роботу  ще тоді, коли не виникло потреби у  тривалій та комплексній допомозі багатьох фахівців.
   Всі пункти рішення виконавчого комітету районної  у місті ради від 13.07.2012 р. № 103 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07.2011 року № 110 „Про роботу служби у справах дітей з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах”” виконані в повному обсязі.



Завідувач служби у справах дітей                               В. Зубенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий