Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 17 октября 2013 г.



Про популяризацію в області 
стратегічних ініціатив Президента України

      Одним із пріоритетів соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича  „Діти – майбутнє України” є  посилення соціального захисту багатодітних сімей, сімей в яких виховують дітей-інвалідів, дітей-сиріт та малозабезпечених сімей.
      З 01 січня 2013 року збільшено розмір допомоги при народженні дитини. Так при народженні першої дитини розмір становить 29160 грн., на другу – 58320 грн., на третю – 116640 грн.
      В управлінні праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради на обліку перебувають та одержують державні соціальні допомоги:
-  при народженні та по догляду за дитиною до 3-х років 3206 особи,
- одинокої матері – 2218 осіб.
- малозабезпечені сім’ї з дітьми -  231;
- сім’ї в яких виховують дітей-інвалідів – 301;
- опікуни дітей-сиріт – 259.
      В Херсонському центрі реабілітації дітей-інвалідів проходять реабілітацію 34 дитини-інваліда, які мешкають в Комсомольському районі м. Херсоні та потребують реабілітації та корекції.
      Відповідно до Закону України “Про внесення змін до законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей” від 19 травня 2009 року № 1343-IV  було передбачено зміни у Законі України “Про охорону дитинства”, а саме 50% знижку багатодітним сім’ям при сплаті за житло, електроенергію, водо –, газо- і тепло- постачання, абонементної плати за телефон. Дітям з багатодітних родин серед інших пільг передбачено право на безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту.
      Громадяни відповідної категорії зверталися до управління для взяття їх на облік в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги і оформлення пільг та видачу посвідчень батькам та дітям з багатодітних сімей.  На сьогоднішній день зареєструвались та перебувають на обліку 373 багатодітних сімей в яких виховуються 1221 дитина,  а також 292 сім’ї, які виховують дитину-інваліда.
      Згідно з рішенням Херсонської міської ради від 25.10.2005 року № 932     “Про затвердження міської комплексної програми “Соціальний захист” багатодітні сім’ї  та сім’ї в яких виховують дітей-інвалідів користуються пільгами у розмірі 50% по оплаті за житло-комунальні послуги, послуги зв’язку.
      Соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича  „Діти – майбутнє України” завжди на контролі в управлінні праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради
       Першочерговим завданням служби у справах дітей є своєчасне виявлення дітей, яким загрожує небезпека, постановка їх на облік та взяття під захист. З метою створення сприятливих умов для розвитку дітей, поліпшення матеріального становища сімей з дітьми, їх соціальної підтримки та захисту з’ясовуються причини та умови, що сприяють негативному впливу на дітей. Рішенням ХІV сесії районної у місті ради VІ скликання від 14 грудня 2011року № 97 затверджено районну Програму захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012 – 2016 роки.  Служба у справах дітей виконавчого комітету Комсомольської районної у місті Херсоні ради, координує зусилля всіх зацікавлених управлінь, відділів виконкому, інших державних та правоохоронних органів, громадських організацій проводить роботу щодо вирішення питань соціального захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, реалізації прав дітей на життя, охорону здоров’я, освіту, сімейне виховання та всебічний розвиток.
Станом на 23.08.2013 року перебуває 114  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з них: 3 - схильних до систематичного самовільного залишення місць постійного проживання, 4– зазнали фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля в сім'ях; 107 – проживають у сім'ях, у яких батьки або особи, які їх заміняють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків          
Профілактична робота з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах є ефективною, якщо вона ведеться системно, злагоджено та систематично всіма зацікавленими установами, а саме: з сектором кримінальної міліції у справах дітей, кримінально-виконавчою інспекцією, слідчим ізолятором м. Херсона, Комишанською селищною радою, районним управлінням юстиції у м. Херсоні, загальноосвітніми школами, дитячими поліклініками району,  головами органів самоорганізації населення.
         З метою виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, запобігання негативним проявам в підлітковому середовищі, спеціалістами служби у справах дітей спільно з працівниками сектору кримінальної міліції у справах дітей проводяться профілактичні рейди в місцях масового відпочинку молоді та за місцем проживання дітей.
Станом на 23.08.2013 року проведено 36 рейдів, 9 дітей направлено до комунального закладу Херсонської обласної ради „Центр соціально-психологічної реабілітації дітей”, з них: 8 - повернено в родину, 2 - влаштовано до дитячого державного закладу.
          Щотижня проводяться оперативні наради з працівниками відділу кримінальної міліції та кримінально-виконавчої інспекції. Вивчаються і подаються документи для розгляду справ стосовно застосування правової норми умовно-дострокового звільнення неповнолітніх, засуджених до покарання без позбавлення волі.
         Через засоби масової інформації (зокрема, ТРК "Скіфія" „ВТВ плюс”, газета Херсонський вісник, офіційний сайт виконавчого комітету) проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота із захисту прав, свобод та інтересів дітей, висвітлюється інформація стосовно проблемних питань, над якими працює служба.
          Нові соціальні ініціативи Президента "Діти - майбутнє України" у 2013 році знаходяться на постійному контролі служби у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради.


Заступник завідувача служби у справах дітей                             О. Ромадіна

Ситнік, 26 40 75

Комментариев нет:

Отправить комментарий