Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 2 октября 2013 г.



1 жовтня - ДЕНЬ ВЕТЕРАНІВ ТА ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

"Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою
і навіть неможливою.Нам здається, що ми завжди будемо
молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина
починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів."
І. О.Решетовська

      Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.
      Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
     Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі "особи похилого віку", чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на фронті чи в тилу, вистояли і зробили найбільший внесок у розгром гітлерівського фашизму. Цього не маємо забувати.
     В Комсомольському районі проживає більше 38 тисяч громадян похилого віку.
     Управління праці та соціального захисту населення постійно турбується про людей даної категорії. А це – ветеранів війни та праці.
     Спеціалісти управління здійснюють обстеження матеріально-побутових умов громадян, які знаходяться на обліку. Роз’яснюють їм ініціативи, запроваджені Президент України, зміни в чинному законодавстві.
    Сімнадцяти мешканцям району надано матеріальну допомогу на загальну суму 7599грн.
     Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) виявлено 1545 громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах і потребують надання соціальних послуг, з них 345 осіб потребують обслуговування вдома.
      Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надано соціальних послуг перукаря, швачки, майстра по дрібному  ремонту, заготівлі дров, медичної сестри 944 громадянам, а також 240 осіб отримали натуральну допомогу на суму 3080 грн, у тому числі  продовольчих товарів – 82 особам;  одягу, взуття – 152 особам.
     Підприємства району, громадські організації, установи та ради ветеранів надали 562 інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни матеріальну допомогу на загальну суму 52,0 тис.грн.
     До відзначення 1 жовтня - Дня людини похилого віку територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) разом з працівниками філіалу міської бібліотеки №3  було запрошено 35 пенсіонерів, які обслуговуються та знаходяться на обліку у відділенні соціально – побутової адаптації. Присутніх зі святом привітала начальник управління праці та соціального захисту населення Н.Погорєлова, та відповіла на запитання щодо соціального захисту  та пенсійного забезпечення, вирішення проблем життєдіяльності  ветеранів війни, праці та можливих шляхів їх вирішення. Працівники бібліотеки показали  театралізоване дійство. В дружній теплій атмосфері пройшли спогади минулого та тепле спілкування за чашкою кави.
      Від усього серця бажаємо всім ветеранам  миру, добра і щастя! Бажаємо всім міцного здоров’я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах. Нехай в цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові. Із святом Вас!!!


Комментариев нет:

Отправить комментарий