Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 13 июня 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області



Херсонські АЗС сплатили 135 тис. грн за торгові патенти
Цього року херсонський бізнес за право здійснювати діяльність із торгівлі нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом на стаціонарних, малогабаритних і пересувних автозаправних станціях сплатив до міського гаманця майже 135 тис. грн збору за провадження зазначеної діяльності. Загалом патенти на торгівлю нафтопродуктами у Херсоні придбали 68 суб’єктів господарювання, серед яких 1 підприємець.
Зазначимо, що збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, в тому числі і торгівельної діяльності по нафтопродуктах, є місцевим збором, тож повністю зараховується до міської казни. Ставка збору встановлюється Міською радою в залежності від розміру мінімальної заробітної плати і місця розташування пунктів продажу нафтопродуктів та газу (в межах граничних розмірів, встановлених Податковим кодексом України).
Рішенням Херсонської міської ради для місцевих платників ставка збору встановлена у розмірі 0,4 від розміру мінімальної заробітної плати, тобто 487,2 гривень.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області
Херсонські підприємці-початківці можуть

 зареєструватися платниками ПДВ
Статус платника податку на додану вартість (ПДВ) необхідний для тих фізосіб, які після державної реєстрації підприємцем бажають працювати в третій групі спрощенців на ставці єдиного податку 3% або в п’ятій групі на ставці 5%. Ті, хто одразу після держреєстрації планує працювати на загальній системі оподаткування, можуть стати платниками ПДВ добровільно.
Стати платником ПДВ фізособа може в процесі держреєстрації підприємцем. Для цього майбутнім бізнесменам не треба докладати великих зусиль та й сам процес реєстрації є для них досить зручним. Зокрема, до пакету документів для державної реєстрації підприємцем слід долучити Реєстраційну заяву платника ПДВ за формою з додатка 1 до Положення про реєстрацію платників ПДВ.
Бізнесмени, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, мають можливість надіслати Реєстраційну заяву платника ПДВ в електронній формі. Водночас необхідно обов'язково дотримуватися умов щодо реєстрації електронного підпису.
Наразі на обліку в ДПІ у м. Херсоні знаходиться 309 підприємців – платників ПДВ. Протягом січня-травня цього року вони додали до державної скарбниці більше 3 млн грн ПДВ, що в середньому становить 600 тис. грн податку щомісяця.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Більше 200 херсонських бізнесменів поплатилися за несплату ЄСВ
Підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, повинні сплачувати авансові платежі з єдиного соціального внеску (ЄСВ). Це передбачено нормами Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. При цьому, за несплату авансових платежів до зазначених платників штрафи не застосовуються.
Відповідальність у вигляді штрафу за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску може застосовуватися лише до річного періоду. Тобто, у разі несплати підприємцем на загальній системі оподаткування єдиного внеску до 10 лютого року, наступного за звітним, до нього застосовується штраф у розмірі 10% своєчасно не сплачених сум. На суму боргу нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.
Нагадаємо, що підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, сплачують ЄСВ щоквартально до: 15 березня, 15 травня, 15 серпня і 15 листопада. Розмір таких авансових платежів складає 25% річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми, визначеної органами доходів і зборів для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності.
Суми ЄСВ, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року, на підставі даних річної податкової декларації.
До слова, за 5 місяців цього року херсонські податківці застосували штрафи за несплату (несвоєчасну сплату) ЄСВ до 229 суб'єктів господарювання загалом майже на 560 тис. гривень.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонський бізнес віддає переваги звітуванню в режимі „он-лайн”
З кожним роком зростає кількість представників бізнесу, охочих звітувати до ДПІ у м. Херсоні через Інтернет. Цього року, вони надають електронкою понад 98% декларацій з податку на додану вартість, 55% декларацій з податку на прибуток та майже 50% декларацій з єдиного податку від підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування.
Загалом з початку року херсонці засобами телекомунікаційного зв’язку прозвітували понад 176 тисяч разів, або у 70% випадків.
Протягом цього року податковою інспекцією Херсона укладено 3576 договорів про визнання електронних звітних документів, з яких 2169 - вперше.
Тож херсонці активно користують системою електронного документообігу. Зазначимо, що перевагами системи електронної звітності є: значна економія часу під час подання звітності, зменшення кількості помилок респондентів за рахунок первинного контролю при заповненні звітності, можливість отримання роздрукованої версії заповненого статистичного звіту, оперативне та своєчасне оновлення форм статистичної звітності.
   Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Шановні херсонці!

ДПІ у м. Херсоні 17 червня 2014 року проводить Інтернет – семінар на тему “Застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами — підприємцями: від А до Я” .

Свої запитання ви можете надсилати на електронну адресу: prihodkoiv@citytax.kherson.ua. Після їх опрацювання відповіді будуть розміщені на сайтах радіо “Херсон” (radiokherson.com) та Інтернет - видання “Постфактум” (postfactum.ks.ua). Чекаємо на ваші запитання до 15 червня 2014 року.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області
 
Керівництво ДПІ у м. Херсоні постійно проводить діалог із громадянами
Одним із пріоритетних напрямків роботі ДПІ у м. Херсоні є кваліфікований,
неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених ними питань.
На виконання статті 22 Закону України «Про звернення громадян» керівники та інші посадові особи херсонської податкової регулярно проводять прийом громадян у встановлені дні та години. Графік прийому, із зазначенням прізвищ посадових осіб, які повинні приймати відвідувачів, часу й місця прийому, розміщено у приміщенні Центру обслуговування платників та на офіційному субсайті ГУ Міндоходів у Херсонській області.
Зокрема, начальник ДПІ у м. Херсоні Сергій Олефіренко проводить прийом у перший четвер місяця з 14 до 16 години. Перший заступник начальника Олександр Петричук у третій четвер місяця з 16 до 18 години, інші заступники начальника – другий-четвертий вівторок з 14 до 16 години. Крім того, практично щотижня, прийом громадян проводять керівники структурних підрозділів ДПІ.
Для запису на прийом до керівництва податкової інспекції громадянину необхідно звернутися особисто до ДПІ у м. Херсоні або зателефонувати за номером 32-74-21. Звертаємо увагу, що попередній запис на прийом закінчується за п'ять робочих днів до календарної дати прийому.До слова, у травні керівництвом ДПІ проведено 4 прийоми херсонських платників податків, із них 2 - громадянина та 2 - підприємця. Питання стосувалися зняття з обліку підприємців, видачі ідентифікаційних номерів, сплати штрафів. Всім заявникам надані усні роз’яснення згідно із чинним законодавством.


При перетині кордону будьте готові до особистого огляду
При перетині кордону трапляються різні ситуації. Не є виключенням і проведення особистого огляду громадян. Але, як правило, таке відбувається не дуже часто.
Особистий огляд є винятковою формою митного контролю. Він проводиться, якщо є достатні підстави вважати, що громадянин, який прямує через митний кордон України чи перебуває в зоні митного контролю або у транзитній зоні міжнародного аеропорту, приховує предмети контрабанди, заборонені товари чи товари, які є безпосередніми предметами порушення митних правил. Ця процедура відбувається за письмовим рішенням керівника митниці Міндоходів або особи, яка виконує його обов'язки.
Перед початком огляду посадова особа митниці повинна пред'явити громадянину таке рішення, ознайомити його з правами та обов'язками під час проведення даного огляду i запропонувати добровільно видати приховані та/або не задекларовані товари.
Слід зазначити, що особистий огляд повинен проводитися посадовцем однієї ж статі з громадянином в ізольованому примiщеннi, у присутності не менш як двох понятих тієї самої статі. Обстеження органів тіла громадянина може проводити тільки медичний працівник.
Про факт проведення особистого огляду складається протокол за визначеною формою.


До уваги херсонських платників: з червня почали діяти нові 
бюджеті рахунки
Відповідно до наказів Державної казначейської служби України у червні починають діяти нові бюджетні рахунки:
33211805700002 - податок на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів (код  11010800);
33211816700002 - податок на доходи фізичних осіб із суми пенсійних виплат або щомісячного довічного грошового утримання, що оподатковуються відповідно до статті 164 Податкового кодексу (код 11010900);
31112070700002 - надходження від реалізації автомобілів, засобів наземного, водного та повітряного транспорту, сільськогосподарської техніки, обладнання та устаткування, що перебувають на балансі органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету (код 21083000);
33111362700010 надходжень від викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення (код 19010101 – для платників Степанівської с/ради).
Крім того, з 10 червня херсонські суб’єкти господарювання збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється за поставлений природний газ споживачам на підставі укладених з ними договорів (код 17060100) мають сплачувати на рахунок 31117172700002.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Вартість телевізора для працівників не включається до складу витрат
Нормами статті 138 Податкового кодексу передбачено, що до складу загальновиробничих витрат, які враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування, включаються, зокрема, витрати на охорону праці, техніку безпеки, понесені витрати відповідно до законодавства. Перелік заходів та засобів із охорони праці, витрати на здійснення та придбання яких включається до витрат, затверджений Постановою Кабміну від 27.06.2003 №944. Зазначений Перелік не передбачає придбання платником податку побутових приладів (холодильника, мікрохвильової печі, телевізора тощо), призначених для користування найманими працівниками.
Таким чином, придбання та ремонт побутових приладів, призначених для користування працівниками підприємства, не враховуються у складі витрат платника податку при обчисленні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств.
   Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Особливості заповнення платіжних документів
Основні правила заповнення банківських документів у разі сплати єдиного внеску, податкових та митних платежів затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 № 609.
Звертаємо увагу, що алгоритмом заповнення поля "Призначення платежу", в полі № 3 передбачено відображення відповідних реквізитів:
- код ЄДРПОУ платника податку (у разі здійснення юрособою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата);
- реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізособи або серія та номер паспорта громадянина України (у разі відмови від реєстраційного номера);
- реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється Міндоходів.
Крім того, наголошуємо, що при заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.


При втраті податкової звітності можна отримати копію
Кожна особа (фізична чи юридична) має право доступу до інформації про неї, яка збирається та зберігається. Зокрема, суб’єкт господарювання може отримати (завірити) копію звітності, що була раніше подана ним до ДПІ у м. Херсоні, у випадку її втрати. Розпорядники інформації, які володіють інформацією про особу, зобов’язані надавати її безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується, крім випадків, передбачених Законом України «Про доступ до публічної інформації».
Нагадуємо херсонським платникам податків, що вони зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних із обчисленням і сплатою податків і зборів. Також вони зобов’язані зберігати ці документи не менш як 1095 днів із дня подання податкової звітності.
У разі ліквідації платника податків документи за період діяльності платника податків не менш як 1095 днів, що передували даті ліквідації платника, в установленому законодавством порядку передаються до архіву.
В разі втрати, пошкодження чи дострокового знищення документів, платник податків зобов’язаний у п’ятиденний строк з дня такої події письмово повідомити ДПІ у м. Херсоні в порядку, встановленому Податковим кодексом для подання податкової звітності.
Платник податків зобов’язаний відновити втрачені документи протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до податкової інспекції.





Комментариев нет:

Отправить комментарий