Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 2 июня 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області


                       
У херсонського бізнесмена „фокус” з податками на 142 тис. грн
 не пройшов!
Днями, ревізори ДПІ у м. Херсоні провели податкову документальну перевірку херсонського підприємства „В”, що підпадало під критерії ризикових платників податків.
В ході перевірки, податківці встановили, що підприємство „В” до складу податкового кредиту з податку на додану вартість (ПДВ) включило суму у розмірі 143 192 грн на підставі отриманих податкових накладних за придбані паливно-мастильні матеріали.
Однак, як було з’ясовано, підписи у паперовому вигляді та електронний цифровий підпис, що накладається на податкову накладну при її реєстрації у Єдиному реєстрі, не належали одній особі. Таким чином, податкові накладні, нібито отримані в контрагента, були складені із порушеннями податкового законодавства, тобто фактично контрагент їх не видавав.
Пунктом 201.1 Податкового Кодексу передбачено, що платник податку зобов’язаний  надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) або в паперовому вигляді або в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації податкової накладної у Єдиному реєстрі податкових накладних.
Пунктом 123.1 Податкового кодексу, передбачено, що у разі якщо контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов’язання, зменшення суми бюджетного відшкодування та/або від’ємного значення суми ПДВ, на підставах, визначених податковим законодавством, зокрема, і в ході податкової перевірки, накладається штраф у розмірі 25% від суми визначеного (заниженого) податкового зобов’язання, а в разі повторного порушення протягом 1095 днів – 50% від суми визначеного (заниженого) податкового зобов’язання.
За підсумками перевірки підприємству „В” донараховано 203 тис. грн ПДВ та штрафних санкцій.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

У херсонській податковій проходить виставка художніх творів
Цього тижня у холі податкової інспекції Херсона проходить виставка кращих дитячих малюнків у рамках конкурсу „Очима дитини про бюджет країни”. На ній представлено майже 50 дитячих творів, створених пензликами і фарбами. Всі творчі доробки херсонської малечі отримали високу оцінку представників Херсонського палацу дитячої та юнацької творчості, а також працівників ЗМІ.
Оцінили малюнки і податківці. А херсонські представники бізнесу, які відвідують податкову, навіть, охоче фотографуються на фоні витворів дитячого мистецтва.
Нагадаємо, що у майстерно виконаних творах конкурсанти розкрили своє бачення щодо формування бюджету та напрямків його використання. Зокрема, як основну складову бюджету діти бачать саме чесно сплачені податки. Усвідомлення того, що податки є основою добробуту нашого суспільства - це одна із ознак цивілізованої держави та високого рівня податкової культури її громадян.
За підсумком проведення Всеукраїнського конкурсу автори кращих робіт будуть нагороджені грамотами та подарунками.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Переїхали?! – не забудьте змінити електронний цифровий підпис
У випадку коли в платника податків виникають зміни облікових даних (змінюються посадові особи, податкова адреса, у тому числі в межах одного адміністративного району), у строк до моменту подання наступної електронної звітності потрібно отримати нові посилені сертифікати відкритих ключів на посадових осіб платника, які мають право підпису документів, і переукласти договір про визнання електронних документів.
Якщо договір про визнання електронних документів укладається в електронній формі, то електронний цифровий підпис (ЕЦП) платника податків та його посадових осіб імпортуються в базу сертифікатів разом із договором. Тому, для імпортування в базу сертифікатів нового ЕЦП, зазначений договір необхідно переукласти.
Нагадаємо, Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку встановлено, що платник податку може надіслати до органу доходів і зборів через мережу Інтернет звітність лише після того, як з органом доходів і зборів укладено договір про визнання електронних документів. Зазначений договір укладається в електронному вигляді за допомогою спеціального безкоштовного програмного забезпечення, яке знаходиться на сайті Акредитованого центру сертифікації ключів при Міндоходів або на офіційному веб-порталі Міндоходів.
Наразі, з початку року податковою інспекцією Херсона укладено з херсонцями 4480 договорів про визнання електронних документів, із яких 2024 — зареєстровані вперше.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонці 19 разів телефонували на гарячу лінію „Пульс” Міндоходів
Цього року на сервіс «Пульс» Міністерства доходів і зборів України надійшло 19 повідомлень від херсонських платників податків: 7 - від представників підприємств, 11 – від підприємців та городян, 1 звернення - анонімне.
Переважно, звернення стосувалися реєстрації податкових накладних, питань адміністрування єдиного соціального внеску, проведення перевірок підприємців, режиму роботи Центру обслуговування платників, надання довідки щодо закриття підприємства, надсилання звітності через Інтернет.
Всі повідомлення були оперативно розглянуті та опрацьовані, про що кожного заявника повідомлено персонально.
Нагадаємо, що з метою попередження труднощів у спілкуванні платників та міндоходівців, некоректного ставлення чи неякісного обслуговування громадян, Міндоходів України впровадило єдиний антикорупційний сервіс «Пульс» (044-284-00-07). Він є доступним клієнтам як податкової, так і митниці.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області


Херсонських порушників податкового законодавства „оштрафували”
Протягом січня-квітня цього року аудитори ДПІ у м. Херсоні провели та узгодили результати 282 документальних перевірок підприємств.
За їх результатами перевіряючі донарахували херсонським платникам 150 млн. грн. податків та штрафів, а також зменшили на 658 тис. грн. заявлені до відшкодування з бюджету суми податку на додану вартість.
Наразі, понад 11 млн. грн. донарахованих сум вже поповнили бюджет.
Додамо, що система податкового контролю постійно удосконалюється. Завдяки цьому підвищується якість та ефективність такого контролю. Вже декілька років поспіль до плану-графіку перевірок включаються лише ризикові підприємства. Діяльність сумлінних платників податків, які працюють в рамках закону,  не перевіряють.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області


Податкова опитала 1178 херсонців
Щомісячно у Центрі обслуговування платників (ЦОП) проводиться анкетування відвідувачів з метою оцінювання рівня діяльності центру. Зокрема, за допомогою анкетування вивчається думка херсонців щодо професійного рівня, компетентності працівників ЦОП та якості обслуговування платників податків. Приємним досягненням є те, що майже 100% респондентів опитування позитивно оцінили діяльність ЦОП.
Так, за січень-квітень проаналізовано 1178 анкет. В кожній анкеті було 15 запитань. Загалом опитувані відповіли на 17670 запитань, із яких у 98% випадків надали позитивні відгуки.
ДПІ у м. Херсоні вдячне респондентам за позитивні відгуки. Слушні пропозиції городян щодо оптимізації процесу обслуговування платників податків будуть у подальшому враховані у роботі фахівцями ЦОП.
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Сплата податкового зобов’язання може здійснюватися
за рахунок переплат
Сплата грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків з відповідного платежу може здійснюватися також за рахунок наявної переплати з такого платежу. Для цього платнику податків не потрібно подавати відповідну заяву.
Тобто, якщо на день проведення нарахування грошових зобов’язань у платника обліковуються надміру сплачені суми з відповідного платежу, то такі нараховані грошові зобов’язання автоматично погашаються за рахунок наявної переплати.
Нагадуємо, що джерела сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків визначені ст.87 Податкового кодексу України.
Також, з цим та іншими питаннями можна ознайомитися у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі (дане питання у категорії 135.04). Скористатися послугою можна за електронною адресою (http://zir.minrd.gov.ua) або через веб-портал Міндоходів (вкладинка «Інформаційно - довідковий ресурс»).
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Штрафні санкції за порушення митного режиму тимчасового ввезення
Тимчасове ввезення – це митний режим, відповідно до якого іноземні транспортні засоби комерційного призначення ввозяться для конкретних цілей на територію України з умовним або частковим звільненням від оподаткування.
Відповідно до частини другої ст. 105 Митного кодексу України (МКУ) у разі порушення умов митного режиму тимчасового ввезення особа, відповідальна за дотримання режиму, зобов’язана сплатити суму податкового зобов’язання та пеню згідно з Податковим кодексом України (ПКУ).
Пунктом 206.16 статті 206 ПКУ встановлено відповідальність за дотримання митного режиму. Зокрема, у разі втрати товарів, що перебувають під митним контролем у митних режимах, в яких надано звільнення або умовне звільнення від оподаткування, нецільового використання цих товарів або в разі невиконання у строки, встановлені МКУ, заходів щодо завершення таких митних режимів особа, відповідальна за дотримання митного режиму, зобов’язана сплатити суму податкового зобов’язання, на яку було надане таке звільнення або умовне звільнення, та пеню, нараховану відповідно до статті 129 ПКУ, розраховану з дня надання звільнення або умовного звільнення від оподаткування.
Згідно з частиною ст. 481 МКУ перевищення встановленого відповідного до законодавства строку тимчасово ввезення товарів на митну територію України не більш як на три доби тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.). У разі порушення строку тимчасового ввезення на строк від 3 до 10 діб, штраф становить 300  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн.). У разі ж коли, перевищення строку становить понад 10 діб, штраф становить 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн.).
                        Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

93 херсонця поповнили гаманці відсотками,
сплаченими за іпотеку
В Україні більшість житла купується шляхом іпотечного кредитування. Херсон не є винятком. А тому, вкотре нагадуємо херсонським позичальникам, що частину сплачених відсотків на іпотечне кредитування можна повернути через податкову знижку!
Податкова знижка – це документально підтверджена сума (вартість) витрат громадянина – резидента у зв'язку з придбанням встановленого законодавством переліку товарів (робіт, послуг) протягом звітного року, на яку можна зменшити його загальний річний оподатковуваний дохід.
До такого переліку відноситься і, зокрема, придбання житла у кредит, відсотки за який дозволяється відносити до податкової знижки.
Право на включення до податкової знижки частини суми сплачених відсотків надається громадянину за одним іпотечним житловим кредитом протягом 10 послідовних календарних років. Відлік часу починається з року, в якому об'єкт будинок (квартира) придбавається, або збудований об'єкт житлової іпотеки переходить у власність громадянина та починає використовуватися як основне місце проживання.
Для того, щоб повернути частину відсотків, сплачених по іпотечним договорам, херсонцю необхідно до 31 грудня 2014 року подати до ДПІ у м. Херсоні декларацію про отримані доходи та майновий стан за 2013 рік. Звертаємо увагу, що понесені іпотечні витрати слід підтвердити документально.
Цього року, 93 херсонця вже задекларували свої статки та скористалися при цьому правом на отримання податкової знижки. Загалом ці громадяни сплатили 1,8 млн грн по іпотечним кредитам і задекларували 260 тис. грн компенсації. Наразі, з бюджету херсонці вже отримали 207 тис. грн податкової пільги.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області


30 травня – останній день сплати земельного податку
за квітень 2014 року
Сплатити грошове зобов'язання або погасити податковий борг платник податків може, зокрема, за рахунок наявної переплати з такого платежу. При цьому, подавати відповідну заяву йому не потрібно.
Тобто, якщо на день проведення нарахування податку у платника обліковуються надміру сплачені суми з відповідного платежу, то такі нараховані податки автоматично погашаються за рахунок наявної переплати.
Нагадуємо, що джерела сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків визначені ст.87 Податкового кодексу.
Також, із цим та іншими питаннями можна ознайомитися в загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі (дане питання у категорії 135.04). Скористатися послугою можна за електронною адресою (http://zir.minrd.gov.ua) або через веб-портал Міндоходів (вкладка «Інформаційно - довідковий ресурс»).
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області
                                                                                              
Міндоходів розробило нову форму податкової накладної
На офіційному веб-порталі Міндоходів України у підрозділі «Проекти регуляторних актів» розділу «Регуляторна політика» розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Форми податкової накладної та Порядку її заповнення».
Головним чином проект наказу покликаний привести форму податкової накладної та Порядок її заповнення до вимог ПКУ з урахуванням змін, що були внесені «антикризовим законом».
Нагадаємо: «антикризовим законом» унесено зміни до пп. «в» п. 193.1 ПКУ, відповідно до якого встановлено ставку ПДВ 7% на окремі операції.
Тож досягти поставленої мети пропонується шляхом доповнення бланку форми податкової накладної окремою графою «ставка 7%».
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області



Комментариев нет:

Отправить комментарий