Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 4 июня 2014 г.

ПІДСУМКИ РОБОТИ ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ ВИБОРІВ


25 травня 2014 року в місті відбулися позачергові вибори Президента України та вибори Херсонського міського голови. Одночасне проведення кількох виборів здійснюється вперше, тож підсумки роботи зацікавлять як депутатів районної ради, виборців так і відвідувачів сайту.
На виконання частини 8 статті 30 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” постановою Центральної виборчої комісії від 23 квітня 2014 року №344 затверджено Порядок складання та уточнення списків виборців для підготовки та проведення позачергових виборів Президента України, проміжних виборів народного депутата України, місцевих виборів 25 травня 2014 року. Порядок визначає процедури складання попередніх та уточнених списків виборців, з урахуванням вимог якого відділом ведення Державного реєстру виборців виготовлено попередній та уточнений списки виборців для проведення позачергових виборів Президента України,  попередній та уточнений списки виборців для проведення виборів Херсонського міського голови — це чотири варіанти списків у двох примірниках (всього вісім).
Різниця між двома списками — попереднім і уточненим — це їх призначення.
Попередній список призначений для ознайомлення виборців із ним, здійснення перевірки правильності внесених до нього даних. Якщо громадянин виявив неправильності у попередньому списку (невключення або неправильне включення), він має право звернутись із заявою щодо усунення допущених неточностей до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців чи суду. До такої заяви обов’язково додаються документи (копії документів), які підтверджують зазначені в ній відомості.
На підставі заяв громадян, а також на підставі відомостей, поданих районним відділом міграційної служби, районним судом, органами юстиції, військовими частинами здійснюється уточнення попереднього списку й виготовляється уточнений список виборців, призначення якого — безпосереднє використання у день голосування.
39 дільничних виборчих комісій з 51, розташованих на території Комсомольського району,  передали до відділу ведення Державного реєстру виборців з метою уточнення попереднього списку виборців 303 заяви виборців. За проведену роботу в цьому напрямі відділ ведення Державного реєстру виборців висловлює особливу подяку таким дільничним виборчим комісіям, як №№ 650718, 650701, 650695, 760692, 650688, 650687, 650685, 650683, 650677, 650676. На жаль, 12 дільничних виборчих комісій не передали жодної заяви.
До відділу ведення Державного реєстру виборців із заявою звернулось 344 виборця (0,4% від загальної кількості виборців району). Всі заяви опрацьовано, внесені зміни враховані в уточнених списках виборців.
Крім того, відповідно до діючого законодавства виборець може тимчасово змінити місце голосування без зміни своєї виборчої адреси з урахуванням вимог Порядку, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року №893. Але ця юридична норма не поширюється на вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, місцеві референдуми. Щодо тимчасової зміни місця голосування відділом ведення Державного реєстру виборців розглянуто 718 заяв виборців.
Дільничні виборчі комісії на спеціальних виборчих дільницях, розташованих у лікарняних закладах, складали списки виборців самостійно за поданнями головних лікарів. А іменні запрошення такі виборці отримали за своєю виборчою адресою.
Відділом ведення Державного реєстру виборців виготовлено іменні запрошення кожному виборцю з 98 тисяч мешканців району. Отримані від відділу ведення Державного реєстру виборців іменні запрошення дільнична виборча комісія надсилає або доставляє в інший спосіб виборцям.
З огляду на зазначене, а також різного виборчого права, визначеного Законами України “Про вибори Президента України” і “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” маємо на практиці відмінності у списках.
Відповідно до діючого виборчого законодавства голова, заступник голови або секретар дільничної виборчої комісії в день голосування мають право виправляти неточності та технічні описки в уточненому списку виборців. Після підрахунку голосів дільнична виборча комісія готує відомості про виборців, включених чи виключених з уточненого списку виборців, а також про виборців, стосовно яких були внесені зміни, для передачі відділу ведення Державного реєстру виборців. Такі відомості необхідні для здійснення аналізу роботи та внесення змін до Реєстру. Зазначену інформацію з 51 дільничної виборчої комісії надали лише 40, з яких 22 дільничні виборчі комісії зазначили, що зміни до уточненого списку виборців не вносились.
Шановні громадяни! Не зважаючи на роботу дільничних виборчих комісій пам’ятайте, що Ваше свідоме ставлення до достовірності даних забезпечить високий рівень підготовки списків до наступних виборів. Перевірити свої дані, внесені до Реєстру Ви можете у
Комсомольському відділі ведення Державного реєстру виборців
м.Херсон, вул.Суворова, 29, каб. 213
(т. 26-47-60; т. 22-60-75)

Відділ ведення Державного реєстру виборців висловлює подяку членам окружної виборчої комісії №184, членам дільничних виборчих комісій, спостерігачам за допомогу в роз’ясненні громадянам їх виборчого права.

Комментариев нет:

Отправить комментарий