Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 8 августа 2011 г.

Рішення райради - Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району.

ПРОЕКТ

КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА
РІШЕННЯ
Х сесії районної у місті ради VІ скликання


серпня 2011 № ____

Про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території
району

Заслухавши інформацію щодо стану роботи по благоустрою території району, районна рада відмічає, що керуючись статтею 41 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням Херсонської міської ради від 28.12.2010 р. № 23 «Про визначення обсягів і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів», Законом України «Про благоустрій населених пунктів» відділом з питань життєдіяльності району проводиться робота щодо благоустрою та забезпечення санітарного стану індивідуальної забудови, а також контроль за благоустроєм і забезпеченням санітарного стану територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій.
Для поліпшення загального стану та благоустрою в районі проводяться двомісячники та «чисті четверги» по благоустрою та санітарному очищенню території.
В дні «чистого четверга» робітники райвиконкому організовують і перевіряють із складанням протоколів про адміністративні порушення, закріплені вулиці в приватному секторі та біля підприємств і установ.
В період двомісячника підприємствами, організаціями, установами, медичними та учбовими закладами було приведено до належного санітарного стану :
- парки, сквери та зелені зони Комсомольського району;
- Забалківське кладовище,
- прилеглу територію до підприємств та установ.
Було виконано:
- ліквідовано 6 стихійних звалищ сміття;
- вивезено на міське звалище 117 м3;
- очищено зелених зон від сміття – 8,2 тис. кв. м.;
- перекопано площ газонів – 5.3 тис. кв. м.;
- посаджено квітів – 59 шт.
Виконкомом районної у місті Херсоні ради постійно проводяться наради з керівниками підприємств, організацій, учбових закладів, установ охорони здоров’я та головами органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів, де розглядаються питання додержання правил благоустрою.
До святкування Дня Перемоги були приведені в належний санітарний стан пам’ятники, монументи, братські могили, військові поховання, які розташовані на території району.
З 18 липня по 18 серпня 2011 року на території району проводяться конкурси на «Кращий дім, двір, вулицю» в приватній забудові та «На краще об’єднання співвласників багатоквартирних будинків з утримання житлового фонду та прибудинкової території». По результатам проведеної роботи переможців буде нагороджено Почесними грамотами Комсомольської районної у місті ради.
Виходячи з вище викладеного, районна у місті рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Інформацію щодо питання роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району прийняти до відома.

2. Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ незалежно від форм власності та відомчої належності, головам органам самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів щотижня проводити „чисті четверги” по санітарній очистці прилеглих територій. Про результати проведеної роботи щоп’ятниці надавати інформацію до відділу з питань життєдіяльності району (вул. Суворова, 29, каб. 308).

3. Директору Комарову С. М. (ТОВ „Херсонавтокомунсервіс”) покращити роботу по вивезенню твердих побутових відходів та сміття з сектору індивідуальної забудови району.

4. Рішення XXXVІІ сесії районної у місті ради V скликання від 31.08.2010р. № 319 «Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району ” зняти з контролю по закінченню терміну дії, як виконане.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови
районної у місті ради Л. П. Назаренка. та постійну комісію з питань індивідуального будівництва, об`єднань співвласників багатоквартирних будинків, благоустрою та охорони навколишнього середовища ( Глухова Л.В.).

Голова районної у місті ради Л. Я. Третяк



Довідка
про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території району


Основним завданням відділу з питань життєдіяльності району є організація благоустрою та забезпечення санітарного стану індивідуальної забудови, а також контроль за благоустроєм і забезпеченням санітарного стану територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій.
Вивозом твердих побутових відходів в індивідуальній забудові району займаються ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” (директор Комаров С. М.) - обслуговує 30 органів самоорганізації населення.
Для поліпшення загального стану та благоустрою району, керуючись статтею 41 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” з 21.03.2011р. по 21.05.2011р. в районі проводився двомісячник по благоустрою та санітарному очищенню території району відповідно до розпорядження голови Херсонської міської ради 18.03.2011р. № 221-р.
Райвиконкомом 18.03.2011, 06.04.2011, 25.05.2011 року проводились наради з керівниками підприємств, організацій, учбових закладів, установ охорони здоров’я та головами органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів, де розглядалися питання додержання правил благоустрою та чистоти в районі, проведення двомісячника по благоустрою і проведення „чистих четвергів”, а також щодо житлово-комунальних тарифів і проведення громадських слухань та введення в дію постанови Кабінету Міністрів України №529 від 20.05.2009р.
Щотижнево райвиконкомом підводились підсумки про проведення двомісячника та надавалась оперативна інформація з цього приводу голові районної у місті ради та заступнику міського голови Пепелю В. П.
Керівники підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності та відомчої належності організовували прибирання прилеглих територій до підприємств, проводили висадку квітів та трави на закріплених та прилеглих територіях.
В період двомісячника підприємствами, організаціями, установами, медичними та учбовими закладами було приведено до належного санітарного стану :
- парк ім. Димитрова – ФОП «Садова», ЗОШ № 1, 54, 55, 51,
- сквер „Нафтовиків” – ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” магазин «Нова лінія»; громадська організація «Ластівка», ЗОШ № 8,
- Забалківське кладовище – ТОВ „Херсонавтокомунсервіс”, ЗОШ № 5, Херсонське морехідне училище рибної промисловості, Херсонський інституту міжрегіональної академії управління персоналом;
- пр. Будівельників - ЗОШ № 51, 55;
- сквер Медиків – лікарня ім. А. і О. Тропіних;
- зелена зона по вул. Патона – ПП „Блага”; громадська організація «Ластівка», ЗОШ № 9, 3, 57,
- приведено до належного санітарного стану прилеглу територію до лікарні ім. А. і О. Тропіних – апарат лікарні;
-
- приведено до належного санітарного стану прилеглі території (перекопано газони та побілено кущі) до підприємств по вул. Нафтовиків, 131, 133, 135; 50;
- Комишанською селищною радою організовано та проведено ліквідацію стихійних звалищ сміття поблизу с. Геологів та на узбіччях автошляхів по вул. Радянській, Білозерському шосе та с. Приозерне;
- приведено до належного санітарного стану прилеглі території до учбових закладів району, працювали – учні та студенти навчальних закладів;
- приведено до належного санітарного стану (перекопано газони та побілено дерева) прибудинкових територій до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та відомчих будинків;
- прилегла територія до адміністративної будівлі Комсомольської районної у місті ради – апарат виконкому районної у місті ради – перекопка газонів, висадка квітів, побілка дерев, влаштування пристовбурних лунок.
Ліквідовані стихійні звалища сміття:
1) на вулиці Чайковського - 38 м3
2) по вул. Запорізькій (біля Забалківського кладовища) - 4 м3
3) на Забалківському кладовищі - працювали ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» - 3 м3
4) по вул. Полтавській - працювали ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» - 18 м3;
5) вздовж Білозерського шосе - працювали ВАТ «Херсонвторресурси», військова частина А-1654 - 6 м3.
6) біля скверу „Нафтовиків”- 48 м3.
Зроблено санітарну очистку та побілку бордюрів на вулицях: Запорізькій, Сорокіна, М. Фортус, Благоєва, Ілліча, Димитрова, Нафтовиків, І. Вазова, Леніна, Полтавській, Лавреньова, Комунарів, Миколаївського, Новомиколаївського, Острівського шосе.
Підприємства: Херсонський державний завод „Палада”, ЗАТ «Херсонський судноремонтний завод ім. Куйбишева”, ЗАТ «Херсонський суднобудівний судноремонтний завод ім. Комінтерну”, ВАТ «Херсонський суднобудівний завод, ТОВ „Україна” ХСПО «Україна» та ПП „Жилсервіс”, які розташовані в районі Карантинного острову привели свої прилеглі території в належний санітарний стан та інтенсивно відпрацювали у ліквідації звалищ сміття на території району.
Проводили санітарну очистку прилеглих територій лікарня ім. О. та А. Тропіних, Кардіологічний центр, обласна стоматологічна поліклініка, ринки Корабел, Житлоселище, Шуменський.
Активну участь в проведенні двомісячника з благоустрою прийняли підрядні підприємства ТОВ „Херсонкомунавтосервіс”, ФОП «Садова» та ТОВ „Двояк”, Херсонський державний завод „Палада”, ХСПО «Україна», ЗАТ «Таврійська будівельна компанія».
Було виконано:
- ліквідовано 6 стихійних звалищ сміття;
- вивезено на міське звалище 117 м3;
- очищено зелених зон від сміття – 8,2 тис. кв. м.;
- перекопано площ газонів – 5.3 тис. кв. м.;
- посаджено квітів – 59 шт.,
До святкування Дня Перемоги були приведені в належний санітарний стан пам’ятники, монументи, братські могили, військові поховання, які розташовані на території району:
- пам’ятник на честь воїнів - земляків на Карантинному острові проведено відновлення мармурових плит та ліквідовано розписи графіті;
- Стелла на пл.. Перемоги – проведено покраску Стелли, встановлено відсутні цифри;
- с. Комишани – пам’ятник односельчанам, які загинули в роки ВВВ, дві братських могили радянським громадянам, жертвам фашизму (1941 – 1944 рр.);
- ОРК „Рибаки Херсону” – могила саперу, який загинув під час розмінування лівого берега р. Дніпро;
- завод ім. Комінтерну – пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
- завод ім. Куйбишева - пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
- завод карданних валів - пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
- завод „Паллада” – пам’ятник загиблим працівникам суднобетоноверфі;
- пам’ятний камінь на місті розстрілу юних підпільників по вул. Суворова,29 – виконком Комсомольської районної у місті ради
- Забалківське кладовище.
Військова частина (П – 1604) регулярно проводить санітарну очистку на прилеглій території до постаменту „Літак” по Новомиколаївському шосе.
На відповідному рівні підтримують чистоту у мікрорайонах району: Шуменський, Корабел, Житлоселище, центр „Старого міста” 6 житлових організацій (ЖЕК - № 11, ТОВ „Шумен”, ТОВ „Україна”, ПП „Жилсервіс”, ПП „Жилтранс”, ЖЕК-1 Суворовського району), та 49 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, 8 житлово-будівельних кооперативи.
Рішенням ІII сесії міської ради VІ скликання від 28.12.2010 р. № 23 визначено обсяги та межі повноважень, де районній в місті раді делеговані питання санітарної очистки району в секторі приватної забудови, прибудинкові території об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, відомчих будинків та прилеглі території до підприємств, установ, організацій, а також організація зовнішнього благоустрою району (ремонт тротуарів та доріг в секторі приватної забудови, участь у відновленні вуличного освітлення за рахунок коштів цільових програм).
Згідно рішення VІІ сесії районної у місті ради VІ скликання від 06.04.2011 р. № 55 „Про затвердження програми організації зовнішнього благоустрою району на 2011 рік.”, заплановано фінансування на приведення району в належний санітарний стан у відповідності до кошторису витрат на проведення даної програми, який становить 215 300 грн., із-за відсутності коштів в районному бюджеті, фінансування даної програми відсутнє. Незважаючи на відсутність фінансування, роботи з благоустрою в районі тривають.
При надходженні фінансування з міського бюджету на виконання Програми організації зовнішнього благоустрою району на 2011 рік, роботи щодо санітарного очищення району будуть виконані в повному обсязі.

Завідувач відділу з питань
життєдіяльності району О. М. Цупіков

Комментариев нет:

Отправить комментарий