Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 11 мая 2012 г.

Проект рішення виконкому - Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07.2011 року № 112 "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги"


Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
 08 червня 2012 року                                                                                 № ________

Про  хід   виконання   рішення     виконавчого
комітету районної у  місті ради  від 08.07.2011
року № 112 "Про стан роботи по наповненню та
використанню інформаційної системи Єдиного
державного автоматизованого реєстру осіб, які
мають право на пільги"
 

                   Заслухавши інформацію головного спеціаліста відділу персоніфікованого обліку громадян пільгових категорій управління праці та соціального захисту населення  Власенко Н.В., виконком районної у місті ради визначає, що  відділом персоніфікованого обліку громадян пільгових категорій проводиться робота щодо постійного підтримання в актуальному стані для використання, в межах чинного законодавства, бази даних пільговиків "Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги". Станом на 01.05.2012 року база даних нараховує 29372 справи.
              З метою підтримання бази в актуальному стані здійснюється  постійний зв'язок з місцевими органами юстиції для отримання інформації про померлих громадян району, вводяться уточнення про зміну місця реєстрації пільговиків. У відповідності зі змінами у нормативно – законодавчій базі  проводиться робота щодо введення нових категорій пільговиків або нових видів пільг, додаткової інформації про житлові умови, сім’ї пільговиків та інше.
              Щомісячно в електронному вигляді надсилається районна база пільговиків до Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат облдержадміністрації для подальшої роботи з організаціями-постачальниками житлово - комунальних послуг, до Управління соціальної політики міськвиконкому, для опрацювання "двійників" по області до Центрального сховища Міністерства праці та соціальної політики України в м.Києв.
              Для попередження нецільового використання бюджетних коштів здійснюється контроль за контингентом пільговиків при нарахуваннях різноманітних допомог, компенсацій та привілеїв через звіряння з контингентом електронної бази ЄДАРП.
 
           Робота щодо підтримання в актуальному стані та використанні електронної бази пільговиків проводиться постійно.

            Враховуючи вищевказане, виконком районної у місті ради,
   
                                                           ВИРІШИВ:
1.     Інформацію про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07.2011 року № 112 "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги" у 2011 році прийняти до відома.
2.     Відділу персоніфікованого обліку громадян пільгових категорій управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м.Херсоні ради продовжити роботу щодо наповнення та використання інформаційної системи ЄДАРП.

                                                                             Протягом 2012 року

3.     Рішення виконкому районної у місті ради від 08.07.2011 року №112  "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги" зняти з контролю, як виконане.
4.     Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м.Херсоні ради Погорєлову Н.Г..

 
Голова районної у місті ради                                                               Л.Я.Третяк
 
Керуючий справами виконкому                                                           В.О.Рижкова


Довідка

 Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 08.07.2011 року № 112 "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги"

        На виконання  постанови  Кабінету  Міністрів  України  від  29.01.2003 року  № 117 "Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги", відділом персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян управління праці та соціального захисту населення виконкому Комсомольської районної у м. Херсоні ради протягом 2011 року проводилась постійна робота щодо підтримання в актуальному стані, а саме уточнення та оновлення наявної інформації в Єдиному державному автоматизованому реєстрі сіб, які мають право на пільги (далі - ЄДАРП).

           Станом на 01.05.2012 року база даних ЄДАРП нараховує діючих 29372 справи.
   Серед них такі категорії громадян:
-         ветерани війни - 4590  ос.,
-         жертви нацистських переслідувань - 10 ос.,
-         ветерани праці – 10849 ос.,
-         ветерани військової служби та органів внутрішніх справ – 439 ос.,
-         громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС –  451 ос.,
-         діти війни – 15729 ос.,
-         пенсіонери за віком – 22942 ос.,
-         інваліди – 3295 ос.,
-         реабілітовані -  17 ос.,
-         багатодітні родини
            З метою підтримання бази в актуальному стані здійснюється  постійний зв'язок з місцевими органами юстиції для отримання інформації про померлих громадян району, вводяться уточнення про зміну місця реєстрації пільговиків. У відповідності зі змінами у нормативно – законодавчій базі  проводиться робота щодо введення нових категорій пільговиків або нових видів пільг, додаткової інформації про житлові умови, сім’ї пільговиків та інше.
             Налагоджено практичне використання електронної бази пільговиків.
             Щомісячно в електронному вигляді надсилається районна база пільговиків до Центру по нарахуванню та виплаті допомог облдержадміністрації для звіряння інформації про пільговиків при нарахуваннях різних компенсацій. Такі допомоги як, допомога ветеранам війни до Дня Перемоги, щорічні компенсації пільговим категоріям громадян на придбання твердого палива та скрапленого газу, перелік пільговиків на пільговий проїзд приміським транспортом оформлювалися тільки після звіряння з контингентом електронної бази пільговиків ЄДАРП. Щорічно списки громадян різних пільгових категорій району надаються комунальному закладу "Херсонській міській клінічній лікарні ім.. А. і О. Тропіних".
              Для виявлення "двійників" Головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації щомісячно надсилає до відділу для опрацювання звіт "двійників" по області. Для дослідження контингенту пільговиків на державному рівні щомісячно надсилається електронна база до Центрального сховища Міністерства праці та соціальної політики України в м.Києв.
              З метою спрощення  процедури отримання громадянами житлово-комунальних пільг щомісячно відділом надається банк даних до Управління соціальної політики міськвиконкому для подальшої роботи з організаціями-постачальниками житлово-комунальних послуг.
              Для попередження нецільового використання бюджетних кошів здійснюється контроль за  контингентом пільговиків при нарахуваннях різноманітних допомог, компенсацій та привілеїв через звіряння з контингентом  електронної бази ЄДАРП.
               Робота  з даного питання продовжується.



Головний спеціаліст відділу персоніфікованого
обліку громадян пільгових категорій
управління праці та соціального захисту населення
Комсомольської районної у м.Херсоні ради                                              Н.В.Власенко







Комментариев нет:

Отправить комментарий