Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 11 мая 2012 г.

Проект рішення виконкому - Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району


КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У М. хЕРСОНІ РАДА
Виконавчий комітет
РІШЕння
08 червня 2012 року                                                                № __________

Про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території
району

Заслухавши інформацію щодо стану роботи по благоустрою на території району, виконком районної ради встановив, що відділом з питань життєдіяльності проводиться робота згідно делегованих повноважень, затверджених  рішенням  міської ради  від 28.12.2010р. № 23 „ Про визначення обсягів і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів.”
          Для поліпшення загального стану та благоустрою району, керуючись статтею  55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”  з  25.03.2012р. по 25.05.2012р. в районі проводиться двомісячник по благоустрою та санітарному очищенню території району (розпорядження голови районної ради та виконкому від 26.03.2012р. № 34-р по цьому питанню). Затверджено комплекс заходів по санітарному очищенню.          
Керівники підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності та відомчої належності організовували прибирання прилеглих територій до підприємств, проводили висадку дерев, кущів та трави на закріплених та прилеглих територіях.       
          Для прибирання скверів, парків, зелених зон були залучені учбові заклади району.
          У період проведення двомісячника, проводиться комплекс заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою населених пунктів, прилеглих до підприємств територій. 
          Чистоту у мікрорайонах району, на відповідному рівні, підтримують 6 житлових організацій (ЖЕК - № 11, ТОВ „Шумен”, ТОВ „Україна”,     ПП „Жилсервіс”,  ПП „Жилтранс”, ЖЕК-1 Суворовського району), та 55 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, 8 житлово-будівельних кооперативів.       
          Вивозом твердих побутових відходів в індивідуальній забудові району займаються ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” (д. Комаров С. М.)  -  обслуговує 30 органів самоорганізації населення.
Роботи з благоустрою в районі тривають.         
 
Виходячи з вище викладено, виконком районної у місті ради

В И Р І Ш И В:

1.     Інформацію щодо питання роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району прийняти до відома.
2.     Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ незалежно від форм власності та відомчої належності щотижня проводити „чисті четверги” по санітарній очистці прилеглих територій.
3.      Комарову С.М. (ТОВ „Херсонавтокомунсервіс”) покращити роботу по вивезенню твердих побутових відходів та сміття з сектору індивідуальної забудови району.
4.     Рішення виконкому районної у місті ради від 10.06.2011р. № 87 «Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району» зняти з контролю, як таке що втратило чинність.
5.     Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П.



Голова районної у місті ради                                                               Л.Я. Третяк
 
Керуючий справами виконкому                                                           В.О. Рижкова



Довідка
про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території району

         Основним завданням відділу з питань життєдіяльності району є організація благоустрою та забезпечення санітарного стану індивідуальної забудови, а також контроль за благоустроєм і забезпеченням санітарного стану територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій.
          Вивозом твердих побутових відходів в індивідуальній забудові району займається  ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” (д. Комаров С. М.)  -  обслуговує 30 органів самоорганізації населення ;
          Для  поліпшення загального стану та благоустрою району,  керуючись статтею 55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” з  26.03.2012р. по 25.05.2012р. в районі проводиться двомісячник по благоустрою та санітарному очищенню території району (розпорядження голови районної ради та виконкому від 26.03.2010 р. № 34-р  по цьому питанню). Затверджено комплекс заходів по санітарному очищенню.
           Райвиконкомом 23.03.2012 року проведена нарада з керівниками підприємств, організацій, учбових закладів, установ охорони здоров’я та головами органів самоорганізації населення, де розглядалися питання додержання Правил благоустрою та чистоти в районі, проведення двомісячника по благоустрою, а також проведення „чистих четвергів”.
           Щотижнево райвиконкомом підводились підсумки про проведення двомісячника та надавалась оперативна інформація з цього приводу голові районної у місті ради та департаменту житлово-комунального господарства міської ради.  
 Керівники підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності та відомчої належності організовували прибирання прилеглих територій до підприємств, проводили висадку квітів  та дерев на закріплених та прилеглих територіях.       
            В період двомісячника підприємствами, організаціями, установами, медичними та учбовими закладами  було приведено в належний стан:
-         парк ім. Димитрова –ЗОШ №  1, 51, 54, 55, депутати Комсомольської районної у місті ради;
-         сквер „Нафтовиків” – ТОВ „Херсонавтокомунсервіс”, магазин «Нова лінія»; ЗОШ №8, 11;
-         «Забалківське» кладовище – ТОВ „Херсонавтокомунсервіс”, державний аграрний університет, ЗОШ № 5, Херсонське морехідне училище рибної промисловості, Херсонський інституту  міжрегіональної академії управління персоналом;
-         Пам’ятний знак на Забалківському кладовищі - Херсонський державний завод «Паллада»;
-         сквер Медиків – лікарня ім. А. і О. Тропіних, обласна станція переливання крові, обласна санітарно-епідеміологічна станція, депутати Комсомольської районної у місті ради;
-         проведено висадку квітів, дерев біля пам’ятного знаку ім. Заботіна – працівники суднобудівного заводу, з-ду «Палада», з-ду ім. Комінтерну;
-         приведено до належного санітарного стану територію кладовища по вул. Р. Люксембург –Іудейська община «Хаббад»;
-         приведено до належного санітарного стану прилеглу територію  до лікарні ім. А. і О. Тропіних – апарат лікарні;
-         Комишанською селищною радою організовано та проведено ліквідацію стихійних звалищ сміття поблизу с. Геологів та на узбіччях автошляхів по вул. Радянській, Білозерському шосе та с. Приозерне;
-         приведено до належного санітарного стану (перекопано газони та побілено дерева) прибудинкових територій до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та відомчих будинків;
-         прилегла територія до адміністративної будівлі Комсомольської районної у місті ради  – апарат виконкому районної у місті ради – перекопка газонів, висадка квітів, побілка дерев, влаштування пристовбурних лунок;
-         ліквідовані стихійні звалища сміття:
1)  вул. Макарова (від вул. Робочої до вул. Полтавської) – 52 м3
2)  по вул. Запорізькій (біля Забалківського кладовища) – 5 м3
3)  на вулиці Д. Ульянова, 140 – 22 м3 
4)  ліквідовані стихійні звалища сміття на Забалківському кладовищі  – 12 м3
5)  ліквідовано стихійне звалище сміття на розі вул. Сорокіна та Яружної  - 5 м3;
6)  ліквідовано стихійне звалище сміття по вул. Полтавській -  ТОВ «Херсонавтокомунсервіс»,  - 12 м3;
         Підприємства: Херсонський державний завод „Палада”,                                 ЗАТ «Херсонський судноремонтний завод ім. Куйбишева”, ЗАТ «Херсонський суднобудівний судноремонтний завод ім. Комінтерну”, ТОВ „Україна” ХСПО «Україна» та ПП „Жилсервіс”, які розташовані в районі Карантинного острову  привели свої прилеглі території в належний санітарний стан. 
         Проводили санітарну очистку прилеглих територій лікарня                       ім. О. та А. Тропіних, Кардіологічний центр, обласна стоматологічна поліклініка,  ринки Корабел,  Житлоселище,  Шуменський.
        Активну участь в проведенні двомісячника з благоустрою прийняли підрядне підприємство ТОВ „Херсонкомунавтосервіс”, Херсонський державний завод „Палада”, ХСПО «Україна», ЗАТ «Таврійська будівельна компанія», Херсонська державна біологічна фабрика, ВАТ «Херсонський механічний завод», ВАТ «Херсонський з-д карданних валів», Дочірнє підприємство „Херсонський річковий порт” АСК «Укрріфлот», «Бебко - Авто», Філія АСК «Укррічфлот»- ХССРЗ ім. Комінтерну, ТОВ «Херсонський автоскладальний завод «Анто-Рус»   .
          Було виконано:
-         ліквідовано 16 стихійних звалищ сміття;
-         вивезено на міське звалище - 502 м3;
-         очищено зелених зон від сміття – 196,6 тис. кв. м.;
-         перекопано площ газонів – 6.6 тис. кв. м.;
           -    обрізано дерев – 0,4 тис. од.
До святкування Дня Перемоги були приведені  в належний санітарний стан пам’ятники, монументи, братські могили, військові поховання, які розташовані на території району:
  -  пам’ятник на честь воїнів - земляків на Карантинному острові проведено відновлення мармурових плит та ліквідовано розписи графіті;
  -  Стелла на пл. Перемоги – проведено покраску Стелли, встановлено відсутні  цифри;
  - с. Комишани  – пам’ятник односельчанам, які загинули в роки ВВВ, дві братських могили радянським громадянам, жертвам фашизму (1941 – 1944 рр.); 
   - завод ім. Комінтерну – пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
  - завод ім. Куйбишева - пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
  -  завод карданних валів -  пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
  - завод „Палада” – пам’ятник загиблим працівникам суднобетоноверфі;
  -  пам’ятний камінь на місті розстрілу юних підпільників по вул. Суворова,29 – апарат виконкому Комсомольської районної у місті ради
  - «Забалківське кладовище» - ЗОШ № 5, Херсонське морехідне училище рибної промисловості;
         Військова частина (П – 1604) систематично проводить санітарну  очистку на прилеглій території до  постаменту „Літак” по Новомиколаївському шосе. 
         На відповідному рівні підтримують чистоту у мікрорайонах району: Шуменський, Корабел, Житлоселище, центр „Старого міста” 6  житлових організацій (ЖЕК - № 11, ТОВ „Шумен”, ТОВ „Україна”,  ПП „Жилсервіс”,      ПП „Жилтранс”, ЖЕК-1 Суворовського району), та 43 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, 8 житлово-будівельних кооперативи.       
            Рішенням ІII сесії міської ради VІ скликання від 28.12.2010р. № 23 визначено обсяги та межі повноважень, де районній в місті раді делеговані питання санітарної очистки району в секторі приватної забудови, прибудинкові території об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, відомчих будинків та прилеглі території до підприємств, установ, організацій, а також організація зовнішнього благоустрою району (ремонт тротуарів та доріг в секторі приватної забудови, участь у відновленні вуличного освітлення за рахунок коштів цільових програм).
            Згідно рішення  XVІІ сесії районної у місті ради VІ скликання від 14.02.2012р. №111  „Про затвердження програми організації зовнішнього благоустрою району на 2012 рік.”, заплановано фінансування на приведення району в належний санітарний стан у відповідності до кошторису витрат на проведення даної програми, який становить 589 300 грн.
           При надходженні фінансування з міського бюджету на виконання Програми організації зовнішнього благоустрою району на 2012 рік, роботи щодо санітарного очищення району  будуть виконані в повному обсязі.   
Роботи по санітарній очистці та благоустрою в районі тривають.



Завідувач відділу з питань
життєдіяльності району                                                         О. М. Цупіков



Комментариев нет:

Отправить комментарий