Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 9 августа 2013 г.

Рішення виконкому - Про хід виконання рішення виконкому від 15.03.2013 року № 17 „Пропозиції до програми соціального, економічного та культурного розвитку міста на 2013 рік по виробництву і реалізації в районі промислової та сільськогосподарської продукції” по підсумкам роботи І півріччя 2013 року промислового комплексу району



Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння


09 серпня 2013 року                                                               № _____

Про хід виконання  рішення виконкому
від 15.03.2013 року № 17 „Пропозиції до
      програми соціального, економічного та
культурного розвитку міста на 2013 рік
по  виробництву і реалізації в районі
промислової та сільськогосподарської
продукції” по підсумкам роботи І півріччя
2013 року промислового комплексу району

     Керуючись  статтями 41, 52 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком районної у місті ради заслухав інформацію про хід  виконання рішення виконкому від 15.03.2013року № 17 „Пропозиції до  програми соціального, економічного та культурного розвитку міста на 2013 рік по  виробництву і реалізації в районі промислової та сільськогосподарської продукції” по підсумкам роботи І півріччя промислового комплексу району і відмічає, що обсяг реалізованої в районі з початку поточного року промислової продукції становив 614,5 млн. грн., що складає 134,2% від запланованого і 70,7% від річного завдання.
      В повному обсязі завдання виконали 14 підприємств.
      В порівнянні з відповідним періодом минулого року зниження обсягів виробництва відбулось на десяти підприємствах, що належать до галузей:
  машинобудівної, хімічної та  „Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції”.
        Однією з головних причин спаду виробництва на підприємствах є високі  відсоткові ставки кредитування.
     Враховуючи вищевикладене, виконком районної у місті ради
вирішив:
1. Інформацію „Про хід виконання рішення виконкому від 15.03.2013року    № 17  „ Пропозиції до програми соціального, економічного та культурного  розвитку міста на 2013 рік по  виробництву і реалізації в районі промислової та сільськогосподарської продукції” по підсумкам роботи
І півріччя 2013року промислового комплексу району”  прийняти до відома (додається).

2. Рекомендувати керівникам промислових підприємств вжити заходи по недопущенню зниження темпів виробництва та надавати до виконкому районної у місті ради інформацію щодо можливих змін в обсягах виробництва та реалізації продукції .
                                                                                            Щомісяця до 10 числа
  
3. Відділу соціально-економічного розвитку та ринкових відносин              (Великих Л.В.):
     3.1. Проводити аналіз основних показників господарської діяльності промислових підприємств району та вчасно інформувати керівництво району .

                                                                                Щомісяця до 25 числа
                                                                          
3.2. Інформацію „Про хід виконання рішення виконкому від 15.03.2013 року    № 17 „Пропозиції до програми соціального, економічного та культурного  розвитку міста на 2013 рік по  виробництву і реалізації в районі промислової та сільськогосподарської продукції” по виробництву сільськогосподарської продукції заслухати  на засіданні виконкому в жовтні поточного року .
                                                                                         11 жовтня 2013 року

4. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.
 


Голова районної у місті ради                        Л. Я. Третяк

Керуючий справами                                     В.О.Рижкова



Інформація
 про хід виконання пропозицій до програми соціального,  
економічного та   культурного розвитку міста на 2013 рік
по виробництву і реалізації  промислової продукції по підсумкам
роботи I півріччя 2013року

     Згідно затверджених пропозицій до програми соціального, економічного та культурного розвитку міста на 2013рік, промисловий комплекс району планував виробити і реалізувати в I півріччі поточного року продукції на суму 457,9 млн. грн. Фактичний обсяг реалізованої з початку року продукції складає 614,5 млн. грн., що становить 134,2% від запланованого. В повному обсязі завдання виконали 14 підприємств, найкращі показники і найбільші обсяги реалізації у підприємств:
     -ПАТ ”Херсонський суднобудівний завод”,      ТОВ ”Механічний завод”, 
     -ТОВ „Полімед”,       ТОВ  ФПК „Корабел”
      Завдання I півріччя виконано в восьми галузях. По двом галузям інформація не надається: підприємство „Південь Хліб”, що належить до харчової галузі відмовилось надавати інформацію, КП ”Херсонтеплоенерго”( „Виробництво та розподілення електроенергії, газу та води”) не звітують за формою 1ПЕ ”Обсяг реалізованої промислової продукції (робіт, послуг). По галузі” „Виробництво іншої неметалевої мінеральної продукції”, до якої відносяться будівельні підприємства, виконання  завдання з початку року складає 64,7%. На результат роботи вплинув сезонний режим роботи: будівельні підприємства в зимовий період  майже не працювали.
     Напружена ситуація і на підприємствах машинобудівної галузі, хоча  в цілому по галузі завдання виконано завдяки обсягам реалізації ПАТ ”Херсонський суднобудівний завод”,  де з початку року випущено 2 танкери.
     Зниження обсягів виробництва і реалізації  в порівнянні з відповідним періодом минулого року відбулося на підприємствах:
 машинобудівна галузь :
- Херсонський державний завод „Палада”- на підприємстві завершується будівництво плавучого пантону за власні кошти, більше замовлень немає, з березня поточного року зростає заборгованість по  заробітній платі.
-ТОВ „Южний меридіан” - відсутність замовлень;
    -ПАТ „Херсонський завод карданних валів”- через  відсутність обігових коштів, великі борги  по зарплаті, до  пенсійного фонду,  кредиторам.                 З початку поточного року підприємство майже не працювало, з червня 2013р. діяльність призупинено. Для відновлення діяльності підприємству потрібен  кредит в сумі  понад  20 млн. грн. ;
    -ПАТ „Проторус” - на підприємстві проводилось освоєння нового виду продукції протягом 3-х місяців, бракує замовлень.
  Також через брак замовлень   зменшили обсяги виробництва і реалізації ПАТ „СК” „Укррічфлот” ХССРЗ ім. Комінтерну,  ТОВ”АВІО-ПРО”.
     виробництво іншої неметалевої  мінеральної родукції:
-         ПАТ „Таврійська будівельна компанія”- з початку року не працювали
 3,5 місяця, у т.ч. місяць не працювали  через нещасний випадок . Дефіцит обігових коштів вкладає 9 млн. грн., у т.ч. 6млн.грн. - кредит банку, 2 млн. грн. - за спожитий газ в попередні періоди.
-         ТОВ „ГЛАС ТРЬОШ Херсон” - обсяг реалізованої з початку року продукції становив 470,6 тис. грн., що складає - 14,7% від запланованого. На підприємстві  відбулось різке скорочення кадрів, залишилось всього  два працівника, з березня поточного року призупинили діяльність.
   хімічна галузь:
     -ЗАТ НВО „Синта”, ТОВ ТД „Кампус Коттон Клаб”- бракує замовлень.
     Головними причинами , що призвели до спаду виробництва є відсутність власних обігових коштів, високі відсоткові ставки кредитування, зростання цін на сировину, на енергоносії.
     Таким чином,  станом на 01.07.2013року в районі працює 33 промислових підприємства, призупинили діяльність в поточному році:
      - ПАТ „Херсонський завод карданних валів”;
      -ТОВ „ГЛАС ТРЬОШ Херсон”.
     Разом з тим,  в порівнянні з минулим роком нарощення обсягів виробництва і реалізації по підсумкам роботи I півріччя спостерігається на підприємствах:
     - ПАТ ”Херсонський суднобудівний завод”,
     - Філія „ХСРЗ ім. Куйбишева” „ТОВ Столична судноплавна компанія”,
     - Херсонський УВП „УТОС” ,
     - ДП „Дніпро-напівпровідники”,
     - ТОВ „Полімед”,   
     - ТОВ „Георесурси”.
     Збільшено обсяги по виробництву: скатертин та  серветок для столу в 2 рази; рушників косметичних та  гігієнічних - на 23,4%;  хустинок носових - на 23,4%; сироватки та вакцини на -19,3%; коробок, ящиків, тари в 2 рази; плит, листів, плівки, фольги - на  5%; розчинів бетонних -на 87,9 %; елементи конструкцій збірні для будівництва з цементу, бетону  в 2 рази; табличок з назвами і адресами- на  92%.
     З початку року на підприємствах району було випущено: плавучі споруди -
1 шт.; танкери - 2 шт., акумулятори електричні свинцеві-29,9тис. шт.,літаки-18 од., прилади напівпровідникові-497,5 тис. шт., машини і апарати-3 шт. та інше.
     Обсяг реалізованої промислової продукції за межі України по підсумкам роботи I півріччя складає 292,5 млн. грн., або 47,6% від загального обсягу реалізації.
     Виконком тримає на контролі хід виконання пропозицій  до програми соціального, економічного та культурного розвитку міста на 2013рік по виробництву і реалізації промислової продукції. Про результати роботи аграрного комплексу буде проінформовано в жовтні поточного року.

Завідувач відділом соціально –
економічного розвитку та ринкових
відносин                                                                        Л.В.Великих


 



Комментариев нет:

Отправить комментарий