Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 16 августа 2013 г.




 У Херсоні успішно реалізується спільний міжнародний проект Міністерства соціальної політики України та ОБСЄ “Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям”.



28 серпня в Херсоні відбудеться черговий випуск групи слухачів  спільного міжнародного проекту Міністерства соціальної політики України та ОБСЄ “Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям”.

Упродовж останніх 7 років в Херсоні успішно реалізується вищевказаний проект,  що дозволяє активно розв’язувати наболілі соціальні проблеми цієї категорії громадян України. Проект відіграє важливу роль у вирішенні складних проблем соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються, зокрема їх професійної перепідготовки та працевлаштування. Варто зазначити, що протягом 8 років (з 2004 по 2012 роки) в рамках реалізації проекту організовано професійну перепідготовку понад 7500 осіб у різних регіонах України. З 2007 року проект успішно здійснюється в Херсоні. Координатор проекту, заступник голови Комсомольської районної у місті Херсоні ради, Кравченко Ю.П. За 6 років біля 380 військовослужбовців Херсонського гарнізону за фінансової підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні змогли пройти перенавчання на цивільні спеціальності. З 3 червня цього року чергова група колишніх військовослужбовців Херсона розпочала курсову перепідготовку за спеціальністю «Транспортний менеджмент і логістика». Навчання проводиться в Херсонському інституті МАУП. Основна ідея проекту полягає в отриманні слухачами курсів знань, які необхідні в бізнесі, підвищенні їх конкурентоспроможності на ринку праці, а також подальшому працевлаштуванні випускників та успішній реалізації себе після звільнення з військової служби в цивільному житті .

Проект здійснюється в рамках чинного законодавства України, зокрема Закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”. Відповідно до закону “Держава забезпечує соціальну та професійну адаптацію військовослужбовців, які звільнюються у зв’язку зі скороченням чисельності або штату військовослужбовців”, а самі військовослужбовці мають право безкоштовно пройти професійну перепідготовку. Міжнародна допомога, яка надається Координатором проектів ОБСЄ в Україні, як раз і покликана сприяти забезпеченню цих положень.

Організаторами перепідготовки виступають Міністерство соціальної політики України, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Ресурсний та кар’єрного центру для звільнених військовослужбовців Збройних Сил України (РКЦ). Всебічну допомогу надає Херсонська обласна, міська та районні у місті Херсоні ради, обласний та міський центри зайнятості, керівництво Херсонського інституту МАУП, обласний військовий комісаріат. За словами голови правління РКЦ Олександра КОРЕНЧУКА, в  Херсоні на практиці реалізується комплексний підхід до вирішення проблем військових, зокрема їх соціальної адаптації. До її розв’язання залучаються державні органи, органи самоврядування, ефективно використовуються можливості громадських і міжнародних організацій.

Названі курси сприяють розвитку сучасного мислення у звільнених військовослужбовців, стануть важливим етапом у їх соціальній та професійній адаптації до цивільного життя, крім того, значною мірою сприятимуть утвердженню відчуття впевненості у майбутньому.





Комментариев нет:

Отправить комментарий