Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 13 августа 2014 г.

Проект рішення виконкому - Про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців з проведення уточнення персональних даних виборців



                                                                                                       ПРОЕКТ
Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
12 вересня 2014 року                                                                          № ________


Про роботу відділу ведення
Державного реєстру виборців
з проведення уточнення
персональних даних виборців


Заслухавши інформацію про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців з проведення уточнення персональних даних виборців районна у місті виконавчий комітет відмічає, що у своїй діяльності відділ керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про Державний реєстр виборців» (далі - Закон), указами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії, розпорядженнями голови районної у місті ради, положенням про відділ.
Станом на 1 серпня 2014 року в базі даних Реєстру по Комсомольському району зафіксовано 98 358 записи про виборців. Загальна кількість будинків у районі складає 11 623, розташованих на 322 вулицях.
Протягом поточного року відділом ведення ДРВ уточнено персональні дані 16 489 виборців й внесено зміни до Реєстру.  
На виконання статті 22 Закону до відділу ведення ДРВ протягом поточного року надано 112 відомостей з інформацією,  необхідною для ведення Реєстру. Загальна кількість внесених змін на підставі поданих відомостей складає 5 969 записів про виборців.
Уточнення персональних даних виборців здійснюється також на підставі звернень виборців. Станом на 1 серпня 2014 року року до відділу ведення ДРВ надійшло 1402 звернення громадян, які вчасно розглянуто з урахуванням вимог чинного законодавства та внесено відповідні зміни до Реєстру.
За 7 місяців поточного року відділом ведення ДРВ опрацьовано 4 доручення Центральної виборчої комісії, на підставі яких  знищено 84 записи кратних включень.
Щомісяця спеціалістами відділу переглядається близько 500 записів про виборців та опрацьовується близько 30 некоректних записів. Результатом проведеної  роботи  є  перегляд  понад 3,7 тисяч даних виборців. Задля  уточнення персональних  даних виборців, у порядку передбаченому статею 23 Закону, за  поточний рік зроблено 114 запитів до суб’ктів подання відомостей щодо 4408 виборців.
Було здійснено аналіз змін внесених до уточнено списків виборців з позачергових виборів Президента України,  виборів Херсонського міського голови 25 травня 2014 року та проведено  перевірку  інформації по “порожнім” (в яких відсутня реєстрація виборців) квартирам, зроблено запити по виборцям що звертались через Інтернет до “Особистого кабінету виборців” та отримали негативну відповідь щодо наявності запису про себе в Державному реєстрі виборців.
Службою розпорядника Реєстру з 18 березня 2013 року введено в постійну експлуатацію дві підсистеми -  підсистему обліку виборчих дільниць і  підсистему виготовлення іменних запрошень виборцям.
На даний час Комсомольський район містить 51 звичайну виборчу дільницю, більша частина з яких розташована у школах, і 3 спеціальні виборчі дільниці, розташовані у лікарнях. Відділом ведення ДРВ сформовано 4 подання щодо внесення змін до опису меж звичайних виборчих дільниць. Загалом до адресного регістру було внесено 70 змін опису меж постійних виборчих дільниць: 27 з них були включенні у подання до ЦВК.
Робота щодо уточнення персональних даних виборців триває.
          Враховуючи викладене вище, виконком районної у місті ради
                                

 В И Р І Ш И В:

 1. Інформацію про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців з проведення уточнення персональних даних виборців прийняти до відома.

    2. Продовжити  роботу з проведення  уточнення  персональних  даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом серпня-грудня 2014 року, протягом 2015 року

             3. Продовжити здійснення контролю за наданням органами, закладами, установами, організаціями інформації по періодичному поновленню персональних даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: щомісяця протягом серпня-грудня 2014 року, протягом 2015 року
 
   4. Провести    нараду-навчання  з  суб’єктами  подання   відомостей періодичного поновлення персональних даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: щоквартально протягом серпня-грудня 2014 року, протягом 2015 року

   5. Висвітлювати роботу відділу ведення Державного реєстру виборців у засобах масової інформації.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом серпня-грудня 2014 року, протягом 2015 року

  6. Контроль  за виконанням  даного рішення покласти на керуючого справами виконкому В.О.Рижкову.


 

Голова районної  у місті ради                                                          Л.Я.Третяк


Керуючий справами виконкому                                                       В.О.Рижкова


Довідка
про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців
з проведення уточнення персональних даних виборців

Рішенням ХVІ (позачергової) сесії Комсомольської районної у місті Херсоні ради V скликання від 10 серпня 2007 року №119 створено відділ ведення Державного реєстру виборців (далі - відділ ведення ДРВ).
Державний реєстр виборців (далі - Реєстр) - автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система - функціонує незалежно від строків проведення виборів чи референдумів й створена для обліку громадян, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України. Система “Державний реєстр виборців” введена в постійну (промислову) експлуатацію 29 вересня 2009 року й функціонує майже 5 років.
Відповідно до Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон) основними завданнями відділу ведення ДРВ є:
- ведення  персоніфікованого  обліку  громадян  України,  які  мають  право  голосу,
- складання    списків   виборців   для   проведення   загальнодержавних виборів,  всеукраїнського референдуму, а також місцевих виборів та референдумів.
Станом на 1 серпня 2014 року в базі даних Реєстру по Комсомольському  району (з урахуванням території, підпорядкованій Комишанській селищній раді) зафіксовано 98 358 записів  про  виборців, з  яких 96 550  мають виборчу адресу (зареєстровані) та 1808 виборців що тимчасово не мають виборчої (зняті з реєстрації й на даний час перереєструються).
Загальна кількість будинків у районі складає 11 623, розташованих на 322 вулицях.
Протягом поточного року відділом ведення ДРВ уточнено персональні дані 16 489 виборців й внесено зміни до Реєстру.  
Уточнення персональних даних Реєстру здійснюється відділом ведення ДРВ у разі встановлення факту невключення виборця до Реєстру, неправомірного або кратного включення особи до Реєстру, виявлення неправильностей у персональних даних виборців. Зазначені обставини можуть виявлятися під час:
- проведення візуального та автоматизованого контролю за повнотою і коректністю персональних даних Реєстру в порядку, встановленому розпорядником Реєстру;
- звернення  виборця  в  разі  наявності  в  нього достовірної інформації щодо невідповідностей чи неточностей у персональних даних у порядку,      передбаченому статтями 19, 20 Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон);
          - внесення змін до уточнених списків виборців.

Точність списків виборців залежить від актуальності персональних даних виборців, що містяться в базі даних Реєстру, поновлення якої здійснюється щомісяця на підставі відомостей суб’єктів подання (органів, закладів, установ та організацій). Так, на виконання статті 22 Закону до відділу ведення ДРВ протягом поточного року надано 112 відомостей з інформацією,  необхідною для поновлення Реєстру (актуалізації), а саме:
1) районним відділом міліції надано 49 відомостей, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 4 770;
2) органами Міністерства юстиції України надано 28 відомостей,  на підставі яких  кількість внесених змін до Реєстру складає 961;
3) районним  судом  міста  Херсона  надано  14  відомостей,  на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 3;
4) управлінням  охорони  здоров’я  Херсонської  міської  ради надано 7 відомостей, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 235.
Загальна кількість внесених до Реєстру змін на підставі поданих відомостей складає 5 969 записів про виборців.
Всі відомості подано своєчасно з дотриманням вимог чинного законодавства.
Окрім зазначених відомостей відділ ведення ДРВ щомісяця вносить зміни до виборчої адреси виборця на підставі звернень інших відділів засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”. Загальна кількість внесених змін за звітній період складає 916.
Також  відповідно  до статті  22 Закону  відділ  ведення ДРВ  щомісяця отримує відомості про найменування нових та перейменування існуючих вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків), присвоєння номерів новим будинкам і зміну нумерації існуючих будинків на території району. На підставі поданих даних до підсистеми “Адресний реєстр” автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” вносяться відповідні зміни.
Уточнення персональних даних виборців відділом ведення ДРВ здійснюється також на підставі особистих звернень виборців. Протягом поточного року відділом ведення ДРВ розглянуто 1402 звернення громадян з питань щодо:
                            - включення до Реєстру - 433;
                            - зміни ідентифікаційних персональних даних - 136;
                            - зміни виборчої адреси - 115;
                            - тимчасової зміни місця голосування - 718.
                   Значна кількість звернень надійшла до відділу ведення ДРВ під час підготовки до проведення  позачергових виборів Президента України,  виборів Херсонського міського голови 25 травня 2014 року.
                   Всі звернення розглянуто вчасно, з урахуванням вимог статей 19 і 20 Закону. Відповідні зміни внесено до Реєстру.
За 7 місяців поточного року відділом ведення ДРВ опрацьовано 4 доручення Центральної виборчої комісії, на підставі яких  знищено 84 записів кратних включень (у 2013 році - 108, у 2012 році - 517, у 2011 році - 865). Кількість записів по кратним включенням щороку зменшується, що свідчить про поліпшення якості Реєстру.


Під час виконання завдань відділом ведення ДРВ постійно здійснюється  візуально-автоматизований контроль за повнотою та коректністю персональних даних виборців на відповідність вимогам Закону. Щомісяця спеціалістами відділу переглядається близько 500 записів про виборців та опрацьовується близько 30 некоректних записів (значення поля «ім’я», «по батькові» зустрічається рідко або помилкове, недопустимі символи в полі «прізвище», «ім’я» та «по батькові», не зазначено район, область у полі «місце народження»). Результатом  проведеної  роботи  є  перегляд  понад 3,7 тисяч даних виборців.
Задля  уточнення персональних  даних виборців, у порядку передбаченому статею 23 Закону, за  поточний рік зроблено 114 запитів до суб’ктів подання відомостей щодо 4408 виборців:
- до Державної міграційної служби - 89 запитів щодо 4145 ос.,
- до органів юстиції - 22 запитів щодо 247 ос.,
- до органу охорони здоров’я - 2 запити щодо 15 ос.,
- до районного суду - 1 запит щодо 1 ос.

Було здійснено аналіз змін внесених до уточнено списків виборців з позачергових виборів Президента України,  виборів Херсонського міського голови 25 травня 2014 року, що згідно поданих Дільничними виборчими комісіями до відділу повідомлень складає 252 зміни (близько 0,3% від загальної кількості виборців).
Також  відділом  ведення  проведено  перевірку  інформації по “порожнім” (в яких відсутня реєстрація виборців) квартирам та зроблено запити по виборцям що звертались через Інтернет до “Особистого кабінету виборців” та отримали негативну відповідь щодо наявності запису про себе в Державному реєстрі виборців.
Автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система “Державний реєстр виборців” постійно розвивається. Так, Службою розпорядника Реєстру здійснено розробку двох нових підсистем - підсистему обліку виборчих дільниць, які існують на постійній основі, та підсистему виготовлення іменних запрошень виборцям. Зазначені підсистеми введено в постійну (промислову) експлуатацію з 18 березня 2013 року.
На даний час Комсомольський район містить 51 звичайну виборчу дільницю, більша частина з яких розташована у школах, і 3 спеціальні виборчі дільниці, розташовані у лікарнях.
Подання, на підставі яких Центральна виборча комісія приймає рішення про утворення виборчих дільниць на постійній основі, зміни відомостей щодо таких дільниць,  їх  тимчасового  закриття  та  ліквідації, формуються відділом
ведення ДРВ. Так, протягом звітного періоду відділом ведення ДРВ сформовано 4 подання щодо внесення змін до опису меж звичайних виборчих дільниць. Загалом до адресного регістру було внесено 70 змін опису меж постійних виборчих дільниць: 27 з них були включенні у подання до ЦВК.
Роз’яснення про внесення змін до чинного законодавства щодо ведення Реєстру, оголошення для виборців із запрошенням перевірити свої персональні дані у Реєстрі друкуються у засобах масової інформації (газета “Херсонський вісник”), розміщуються на сайті виконкому.
Робота щодо уточнення персональних даних виборців триває.


 


Головний спеціаліст відділу ведення ДРВ                            Тесляр С.Ю





 




Комментариев нет:

Отправить комментарий