Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 14 октября 2014 г.

Проект рішення виконкому - Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України



ПРОЕКТ

Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
14 листопада 2014 року                                                            № ________

Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України



     Керуючись статтями 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком районної у місті ради заслухав інформацію «Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України" і відмічає, що в порівнянні з початком року заборгованість підприємств і організацій району до Пенсійного фонду України збільшилась на 1 млн. 141,1 тис. грн. Станом на 01.10.1014 року загальний борг району перед Пенсійним фондом України складає                            3 млн. 128,0 тис. грн. Головною причиною збільшення боргів до Пенсійного фонду України залишається нестабільна економічна ситуація в країні, і як наслідок – зростання цін на сировину, на енергоносії, відсутність власних обігових коштів та замовлень на виконання робіт, послуг.
     Враховуючи вищевикладене, виконком районної у місті ради
вирішив:
     1. Інформацію про «Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України" прийняти до відома (додається).
     2. Відділу соціально-економічного розвитку та ринкових відносин     (Великих Л.В.) продовжувати роботу з керівниками підприємств і організацій району по погашенню заборгованості до Пенсійного фонду України, проводити аналіз стану заборгованості.                                                                                                                                                  Щомісячно до 20 числа

    3. Рекомендувати управлінню Пенсійного фонду України в м. Херсоні (Рукавішніковій О.О.) за даними звітності платників та результатами перевірок інформувати виконком Комсомольської районної у м. Херсоні ради про заборгованість підприємств, установ та організацій району незалежно від форм власності.
                                                                                      Щомісячно до 10 числа
        
    4. Рішення виконкому районної у місті ради від  08 листопада 2013року           № 134 "Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України, за спожиті енергоносії"  зняти з контролю як виконане.
    5. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.



Голова районної у місті ради                                           Л. Я. Третяк


Керуючий справами виконкому                                     В.О. Рижкова




Інформація
про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України

       Заборгованість підприємств та організацій         району до Пенсійного фонду України станом на 01.10.2014 року складає 3 млн. 128,0 тис. грн., у тому числі по страховим внескам – 191,4 тис. грн., по пільговим пенсіям –                                  2 млн. 936,6 тис. грн. Заборгованість  збільшилась в порівняні з початком року на 1 млн. 141,1 тис. грн., але зменшилась в порівнянні з минулим місяцем на 12,9 тис. грн. 
       Заборгованість п’яти промислових підприємств (5) складає 2 млн. 133,3 тис. грн., сума боргу збільшилась в порівнянні з початком року на 902,4 тис. грн., але зменшилась в порівнянні з минулим місяцем на 28,1 тис. грн.  Найбільшими боржниками по даній групі є:
     - 1 млн. 12,5 тис. грн., або 32,3% від загальної заборгованості, складає борг ПАТ „Херсонський завод карданних валів”, який збільшився в порівнянні з початком року та минулим місяцем на 363,7 тис. грн. та на 35,9 тис. грн. відповідно. Підприємство з червня 2013 року не працює, згідно ухвали Господарського суду Херсонської області від 05.05.2014р. №923/398/14  порушено справу про банкрутство;
     - ПАТ «Херсонський суднобудівний завод» – заборгованість становить 863,4 тис. грн. (або 27,6%), відносно початку року заборгованість збільшилась на 507,7 тис. грн., але в порівнянні з минулим місяцем зменшилась на 66,1 тис. грн. В зв’язку з нестабільною ситуацією в країні, підприємство втратило можливість виконання робіт по суднобудуванню для іноземних замовників, покращення фінансового стану в найближчий час не спостерігається, так як Україна, на превеликий жаль, не замовляє будівництво суден. Протягом ІІ-ІІІ кварталу поточного року відбулось скорочення штату на 300 працівників;
Заборгованість по групі інші підприємства складає 690,7 тис. грн., сума боргу збільшилась в порівнянні з початком року та минулим місяцем на 224,5 тис. грн. та на  13,6 тис. грн. відповідно:
          Найбільшим боржником по даній групі є обласне комунальне підприємство "Аеропорт Херсон", заборгованість становить 234,2 тис. грн., яка збільшилась відносно початку року та минулого місяця на 124,3 тис. грн. та 13,6 тис. грн. відповідно. Виконкомом було зроблено запит на дане підприємство щодо з'ясування причин виникнення боргу та перспективи погашення заборгованості. Згідно отриманої відповіді від голови ліквідаційної комісії Усік Г.М. (лист від 26.08.2014р. №01/14) надано наступну інформацію: Херсонська обласна рада XXV сесії обласної ради шостого скликання 03 жовтня 2013 року прийняла рішення №866 "Про припинення діяльності обласного комунального підприємства "Аеропорт Херсон" та утворення ліквідаційної комісії. Ліквідаційною комісією 22 серпня 2014 року подано оголошення в газеті "Голос України" про прийняття заяв кредиторів протягом 2 місяців з дня опублікування оголошення. По закінченню терміну вся інформація буде узагальнена та надана до Херсонської обласної ради.
          Також, суттєва заборгованість у Державного підприємства ЦКБ „Ізумруд”, яка становить 217,1 тис. грн., або 31,4% від загальної заборгованості даної групи.  Підприємство вже 1,5 роки не працює, керівництво неодноразово зверталось до Міністерства оборони України і в липні отримало відповідь, згідно якої всю документацію по науковим розробкам необхідно передати  Державному підприємству "Палада", а активи підприємства (нерухомість) виставити на продаж. Але остаточного механізму по передачі документації немає, тому керівництво підприємства продовжує боротьбу за відновлення діяльності.
      По групі підприємства-банкрути заборгованість складає 304,0 тис. грн., яка збільшилась в порівнянні з початком року та минулим місяцем на 14,2 тис. грн. та 1,6 тис. грн. відповідно. Найбільшими боржниками по даній групі є:
- ВАТ «Завод Дельта» - сума боргу становить 149,3 тис. грн., яка збільшилась в порівнянні з початком року та минулим місяцем на 14,2 тис. грн. та 1,6 тис. грн. відповідно. Перспективи погашення заборгованості не відомі, так як підприємство з 2005 року не працює, зв’язок із керівництвом відсутній;
- ЗАТ НВО «Синта» - сума боргу 109,9 тис. грн., яка залишається незмінною в порівнянні з початком року та минулим місяцем. Перспективи погашення заборгованості не відомі, так як керівництво підприємства категорично ігнорує запрошення з’явитись до виконкому на засідання тимчасової комісії з питань наповнення бюджету. За неявку на засідання комісії, відповідно протоколу №4 від 10.04.2014 року, виконком направив лист до районної прокуратури з проханням вжити міри прокурорського реагування до керівника ЗАТ НВО «Синта».
      За дев'ять місяців поточного року п’ять підприємств погасили заборгованість в сумі 81,5 тис. грн.
     З початку 2014 року було проведено 10 засідань комісії з питань наповнення бюджету, на яких заслухано 15 керівників підприємств-боржників, з них 4 повторно. На даних засіданнях з’ясовуються причини виникнення боргів та можливості підприємства їх погашення. Керівників підприємств-боржників попереджається про персональну відповідальність за нарощення боргів.
      Головна причина збільшення боргу до Пенсійного фонду України промисловими підприємствами – нестабільна економічна ситуація в країні, яка спровокувала зростання цін на сировину, на енергоносії, як наслідок, недостатня кількість власних обігових коштів, відсутність достатньої кількості замовлень.


      Завідувач відділу
      соціально–економічного розвитку
      та ринкових відносин                                                     Л.В.Великих







 



Комментариев нет:

Отправить комментарий