Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 15 октября 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області



                        
Авто додали до міської казни мільйон гривень
Протягом трьох кварталів цього року херсонці сплатили понад 1 млн грн збору за першу реєстрацію транспортних засобів. Зокрема, у вересні вперше зареєстровані авта додали до міської казни 168 тис. грн збору, що на 33 тис. грн більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.
Зазначимо, що майже 88% збору сплачено за реєстрацію колісних транспортних засобів, решта - за реєстрацію у місті суден.
Нагадаємо, що платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу в Херсоні є підприємства та громадяни, які здійснюють першу реєстрацію транспортних засобів Україні, зокрема: колісних транспортних засобів, суден, літаків і вертольотів.
Водночас, від сплати цього збору звільняються легкові автомобілі інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 кубічних сантиметрів, що придбані за рахунок бюджетних коштів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України, транспортні засоби будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.
                                                            Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

«Невірний пароль або ключ пошкоджено», що робити?
Інколи при підписанні документу звітуючи електронкою виникає помилка «Невірний пароль або ключ пошкоджено». Що робити у такій ситуації?
У такому випадку необхідно перевірити:
- який ключ електронного цифрового підпису (ЕЦП) використовується першим? (вірна послідовність підписів: Бухгалтер-директор-електронна печатка);
- якщо ключ обрано вірно, слід звернути увагу на правильність введення паролю, а саме регістр вводу паролю, мову клавіатури тощо (створений пароль може містити особливі символи, які відрізняються за розташуванням на клавіатурі);
- чи змінювалось ім’я файлу особистого ключа? (у разі зміни ім’я файлу особистий ключ буде пошкоджено, тому необхідно звернутися до представництва АЦСК ІДД Міндоходів, в якому отримували послуги ЕЦП, подати заяву на скасування посиленого сертифіката, згенерувати новий особистий ключ та отримати відповідний йому посилений сертифікат відкритого ключа).
                                                            Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Включення вартості ліцензій до складу витрат: нюанси
Підприємствам з метою оподаткування всі ліцензії слід поділяти на короткострокові і довгострокові. Витрати на придбання короткострокових ліцензій (зі строком дії до року) включаються до складу інших витрат від звичайної діяльності, оскільки, строк дії таких ліцензій - менший за рік (навіть, якщо вони перевищують позначку в 2500 грн.).
Довгострокові ліцензії (тобто зі строком дії понад рік). Якщо вартість довгострокової ліцензії:
- більше 2500 грн. – ліцензія обліковується так само, як об’єкт основних засобів. І витрати на її придбання підлягають амортизації;
- менше 2500 грн. – тоді витрати на придбання ліцензії включаються до складу інших витрат.
Операція з придбання ліцензій не є об’єктом обкладення податком на додану вартість, оскільки не вважається постачанням товарів.
Звертаємо увагу, що зазначене вище стосується лише податкового обліку у юридичних осіб. Підприємці ж на загальній системі оподаткування не мають права включити витрати на придбання ліцензій до складу своїх витрат.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

„Армія” херсонських платників ПДВ збільшилась
Протягом 9 місяців цього року 296 херсонських суб'єктів господарювання зареєструвалися платниками ПДВ, із них 281 підприємство, решта — підприємці. Всі вони активно користуються електронними сервісами, які розміщені на веб-порталі Державної фіскальної служби України.
Слід зазначити, що ДФС України щоденно оприлюднює на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юридичних осіб і підприємців, а також на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (sts.gov.ua) дані з реєстру платників ПДВ та інформацію про осіб, реєстрацію яких як платників ПДВ анульовано.
За запитом у електронній формі платників податку, які подають податкові декларації в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, контролюючі органи надають безоплатно протягом 5 робочих днів.
Форми запиту про отримання інформації та довідки із реєстру та порядок їх формування затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 16.01.2014 № 26.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Економічну діяльність Криму „перезавантажено”
З 27 вересня цього року набрав чинності Закон України „Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України.
Відповідно до Закону ВЕЗ "Крим" запроваджується у межах двох адміністративно-територіальних одиниць України: АР Крим та міста Севастополя. Адміністративний кордон між територією ВЕЗ "Крим" та іншою територією України збігається із суходільним адміністративним кордоном між АР Крим та Херсонською областю.
Передбачається, що діяти така ВЕЗ "Крим" буде 10 календарних років. Протягом цього часу діятиме особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб, у тому числі особливий порядок застосування норм регуляторного, податкового та митного законодавства України, а також особливий режим внутрішньої та зовнішньої міграції фізичних осіб.
У межах ВЕЗ буде створена вільна митна зона. При цьому митні формальності, пов’язані з переміщенням товарів, транспортних засобів комерційного призначення та громадян через адміністративний кордон ВЕЗ "Крим" здійснюватимуться відповідно до Митного кодексу України.
                                                            Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Шкідливі звички додали до міської казни майже 7 млн гривень
Цього року херсонці за право торгувати алкоголем та сигарками сплатили до міської казни 6,8 млн грн, зокрема: за право оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами – 1 млн грн, за право роздрібної торгівлі – 5,8 млн гривень.
Зазначимо, що фахівці ДПІ у м. Херсоні протягом січня-вересня зареєстрували 1102 ліцензії, а саме ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями 573 та ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновим виробами 529.
Нагадаємо, що з 4 вересня 2014 року набрав чинності Закон від 12.08.2014 № 1638-VII «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», яким передбачено посилення контролю за обігом підакцизних товарів і правил торгівлі горілчаними виробами
Зокрема, у разі встановлення оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та сигаретами без ліцензії застосовується штраф у розмірі 200% від вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тис. грн (до цього часу – 1,7 тис. грн).
 За роздрібну торгівлю алкоголем через касовий апарат, не зазначений у ліцензії – 200% вартості реалізованої через такий апарат продукції, але не менше 10 тис. грн (до цього – 1 тис. грн).
                                                                     Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонці погасили більше 21 млн грн податкового боргу
Стабільне та своєчасне наповнення бюджету – це запорука нормального функціонування правоохоронної системи, медицини, освіти тощо. Одним з джерел наповнення бюджету є самостійна сплата бізнесменами та громадянами податків та зборів. Однак, деякі несумлінні суб’єкти господарювання не розуміють важливість своєчасного наповнення казни та шукають способи не сплачувати податки. В результаті виникає податковий борг.
З метою скорочення такого боргу фахівці ДПІ у м. Херсоні проводять заходи щодо його стягнення відповідно до діючого законодавства. Зокрема, боржникам направляються податкові вимоги, описується майно в податкову заставу, направляються позови до суду щодо стягнення податкового боргу.
За отриманими рішеннями суду - вилучаються готівкові кошти та стягуються безготівкові кошти з розрахункових рахунків, здійснюється реалізація заставного майна боржників.
Завдяки проведеним заходам цього року херсонців вже погасили 21,5 млн грн податкового боргу. Зокрема шляхом сплати сум розстрочених податкових зобов’язань (податкового боргу) до бюджету надійшло 11,5 млн грн; самостійній сплаті грошових зобов’язань – 8,2 млн грн; за рахунок стягнення готівкових коштів – понад 1,6 млн. гривень.
Тож вкотре нагадуємо: шановні громадяни та представники бізнесу – будьте уважними та вчасно сплачуйте податки до бюджету.
                                                                     Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонці та податківці обговорили новації оподаткування
Днями, у приміщенні Дніпровської районної у м. Херсоні ради пройшов черговий семінар для платників податків за участі представників ДПІ у м. Херсоні та ГУ Пенсійного фонду в Херсонській області.
Захід відвідали майже сотня міських бізнесменів та городян. Херсонці з перших вуст мали можливість отримати всю актуальну інформацію щодо єдиного внеску та податкових новацій. Крім того, з присутніми обговорювалось доцільність переходу на електронну звітність, що значно економить час платників податків і спрощує адміністрування податків та зборів.
На початку семінару податківці зазначили, що сьогодні першочергові завдання, які стоять перед органами ДФС є стабільне наповнення бюджету, підвищення добровільності сплати податків, покращення обслуговування платників податків та спрощення процедур ведення бізнесу. Зокрема, останнє закріплено у Концепції реформування податкової системи України.
Крім того, податківці розповіли про новації в оподаткуванні благодійної допомоги, пасивних доходів громадян, справляння військового збору та запровадження вільної економічної зони „Крим”.
Насамкінець представники Пенсійного фонду довели до присутніх необхідність погашення заборгованості по сплаті ЄСВ та нюанси нарахування пенсій підприємцям Херсона.
До слова, наступний семінар відбудеться 28 жовтня у приміщенні Дніпровської районної у м. Херсоні ради о 10 годині. Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь.

Бізнес очікує реформ
Одним із основних напрямків реформування, який задекларовано Концепцією реформування податкової системи України є реформування податку на прибуток підприємств. Відповідно до Концепції, об’єкт оподаткування податком на прибуток формуватиметься за стандартами бухгалтерського обліку.
ДФС України пропонує звільнити платників зі щорічним доходом в межах 20 млн грн від обов’язку здійснити щомісячні авансові внески з податку на прибуток підприємств і запровадити мораторій на проведення перевірок контролюючими органами терміном на 2 роки.
Ще однією новацією має стати відміна податкових різниць. Бізнесмени із доходом понад 20 млн грн коригуватимуть фінансовий результат лише на 3 (замість існуючих близько 50) податкові різниці: амортизації, резерви, фінансові операції.
Нагадаємо, що основним гаслом Концепції реформування податкової системи є скорочення кількості податків і зборів із 22 до 9. Шість малоефективних  платежів планується скасувати, а решту – об’єднати з іншими податками та зборами.
                                                            Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Митні правила краще не порушувати
Порушення митних правил є різновидом у більшій мірі адміністративного правопорушення, яке являє собою протиправні, винні дії чи бездіяльність, що посягають на встановлений законодавством України порядок переміщення  товарів, транспортних  засобів тощо.
Відповідно до норм Митного кодексу України, за порушення митних правил можуть бути накладені такі адміністративні стягнення, як попередження, штраф та конфіскація товарів чи транспортних засобів.
Як приклад, дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів  чи зменшення їх розміру, а також інші неправомірні дії, спрямовані від ухилення від сплати митних платежів тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 300% несплаченої суми митних платежів.
Тож при перетині митного кордону України радимо ретельно підготувати документи на товари та транспортні засоби, та не порушувати норми чинного митного та податкового законодавства України.

Податковий боржник єдинником бути не може
Податковим кодексом України (ПКУ) встановлено, що у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох кварталів поспіль, спрощенці зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ.
Погашення податкового боргу після анулювання реєстрації платника єдиного податку здійснюється у загальному порядку, встановленому главою 9 ПКУ. У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності громадянина погашення грошових зобов’язань та/або податкового боргу здійснюється за рахунок майна такої особи (п. 97.3 ст. 97 ПКУ).
Тож, щоб анулювання реєстрації платника єдиного податку не стало для вас неприємною несподіванкою, рекомендуємо сплачувати необхідні податкові зобов'язання у встановлені ПКУ строки. А платникам єдиного податку, які вже мають заборгованість із єдиного соціального внеску, єдиного чи інших податків слід терміново погасити таку заборгованість.

Інформацію про реєстраційні дані суб'єктів господарювання можна отримати на веб-сайті ЄДР
З метою забезпечення зацікавлених осіб достовірною інформацією про підприємства та підприємців із Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” створено Єдиний державний реєстр юридичних та фізичних осіб – підприємців (ЄДР).
Відомості, що містяться в ЄДР, є відкритими і загальнодоступними, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки та майно, відомостей, передбачених частиною другою ст.17 Закону. Вільний та безкоштовний доступ фізичних та юридичних осіб до ЄДР забезпечений через веб-сайт ЄДР (www.irc.gov.ua).
Також відомості з ЄДР можуть бути надані у вигляді витягу, довідки або виписки з ЄДР. Виписка із ЄДР надається лише тій юридичній особі або підприємцю, про яку йдеться у виписці. Витяг або довідка із ЄДР надаються будь-кому на платній основі. Оформлює та видає виписки, довідки та витяги з ЄДР державний реєстратор у виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній державній адміністрації.
Порядок надання відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців затверджений наказом Міністерства юстиції України від 14.12.2012 № 1846/5. Детальну інформацію щодо отримання виписки, витягу або довідки можна знайти на веб-сайті ЄДР (www.irc.gov.ua).
                                                            Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області



Комментариев нет:

Отправить комментарий