Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 9 сентября 2011 г.

Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 15.01.2010 року №4 «Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на 2010- 2011 роки» у І півріччі 2011 року


Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
09 вересня 2011 року                                                                         № ________

Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 15.01.2010 року №4 «Про проект Програми зайнятості населення
Комсомольського району м. Херсона на 2010- 2011 роки» у І півріччі 2011 року

Заслухавши інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення, завідувача відділу праці Комсомольської  районної у місті Херсоні ради Соколової Л.О. «Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 15.01.2010року №4 «Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на 2010 - 2011 роки» у І півріччі 2011 року» (далі - Програма) виконком районної у місті ради відмічає, що протягом 6 місяців поточного року робота у районі була спрямована на скорочення безробіття, сприяння зайнятості населення.
 За звітний період на обліку у Херсонському міському центрі зайнятості перебувало 2055 осіб. Протягом І півріччя працевлаштовано 544 незайнятих громадян, що становить 43,9 відсотків виконання річної Програми.
За рахунок дотацій роботодавцям із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття працевлаштовано 52 безробітних (110,6 відсотків виконання річної Програми).
Одержали в установленому законом порядку одноразову допомогу по  безробіттю для організації підприємницької діяльності 29 безробітних.
Станом на 01.07.2011 року працевлаштовано 245 чол. молоді у віці до 35 років.
На 62 підприємствах, установах та організаціях працевлаштовано 29 осіб з фізичними вадами, з них за направленням міського центру зайнятості -23 особи.
До громадських робіт залучалися 220 безробітних, що складає 97,8 відсотків виконання річної Програми. Спеціальні додаткові робочі місця для проведення оплачуваних громадських робіт на підприємствах, установах, організаціях не створювалися у зв’язку з тим, що кошти з міського бюджету не виділялись.
Протягом звітного періоду на основі аналізу попиту робочої сили у Херсонському міському центрі зайнятості пройшли перенавчання 255 безробітних (101,2 відсотки  виконання річної Програми).
Профорієнтаційними послугами скористалися 1880 осіб незайнятого населення (51,7 відсотків виконання річної Програми).
Проводили роботу  з підвищення професійної підготовки і перепідготовки  працівників  підприємства. Протягом  І півріччя поточного року  на  40 підприємствах пройшли професійну підготовку та перепідготовку 640 чол.
На 24 підприємствах, розташованих на території району, пройшли виробничу практику 1555 студентів навчальних закладів міста.
Протягом  звітного періоду у галузях економіки району створено 1179 робочих місць (51,3 відсотки виконання річної Програми).
Враховуючи викладене вище, виконком районної у м. Херсоні ради 

ВИРІШИВ:
1. Інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення, завідувача відділу праці Комсомольської районної у м.Херсоні ради Соколової Л.О. «Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 15.01.2010року №4 «Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на 2010- 2011 роки» у І півріччі 2011 року» прийняти до відома.

2. Відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м.Херсоні ради продовжити спільну роботу з Херсонським міським центром зайнятості, з підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності щодо виконання заходів Програми.
Протягом 2011 року

3. Рекомендували керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності забезпечити виконання заходів Програми.
Протягом 2011 року

          4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та на начальника управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м.Херсоні ради Погорєлову Н.Г.



Голова районної у місті ради                                                            Л. Я. Третяк


Керуючий справами виконкому                                                        В.О.Рижкова

Інформація
           про хід виконання рішення   виконавчого комітету районної у місті ради від 15.01.2010 року №4 « Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на 2010-2011 роки» у І півріччі 2011 року

З метою реалізації завдань, визначених статтею 14  Закону України «Про зайнятість населення», згідно статті 41 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», повноважень, делегованих рішенням ХІІ сесії Херсонської міської ради V скликання від 26.04. 2007 року № 385, рішенням ХХХІV сесії районної у місті ради V скликання від 18.02.2010 року №300 затверджено Програму зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на 2010 – 2011 роки (далі – Програма).
Спеціалісти відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м.Херсоні ради та спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості протягом І півріччя 2011 року постійно контролювали виконання Програми. На звітну дату  регулювання ринку праці здійснювалося шляхом активних заходів сприяння зайнятості населення: надання профконсультаційних та профорієнтаційних послуг, працевлаштування, професійне навчання безробітних, організація громадських робіт, надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, дотацій роботодавцям.
Протягом звітного періоду у міському  центрі  зайнятості всього перебувало на обліку 2055 осіб. Центром  зайнятості  працевлаштовано 544 незайнятих громадян, що становить 43,9 відсотків виконання річної Програми.
З метою створення робочих місць для працевлаштування безробітних спеціалісти міського центру зайнятості проводили серед роботодавців інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо порядку надання дотацій із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. На дотаційні робочі місця працевлаштовано 52 безробітних, що становить 110,6 відсотків виконання річної Програми.  
Постійно приділялася увага працевлаштуванню молоді. За звітний період у  міському центрі зайнятості всього перебувало на обліку 974 особи молоді у віці до 35 років. На кінець звітного періоду працевлаштовано 245 осіб.
Рішенням виконавчого комітету районної у місті ради від 10.12.2010року № 203 «Про бронювання робочих місць на підприємствах, в установах та організаціях Комсомольського району м. Херсона для окремих категорій громадян, які потребують соціального захисту» на 2011 рік підприємствам встановлена броня для працевлаштування 13 безробітних. Бронювання робочих місць здійснено на основі поглибленого аналізу реальних можливостей підприємств. Завдання по броні було погоджено з роботодавцями по загальній кількості, категоріям та терміну направлення для працевлаштування зазначеної категорії безробітних.
Згідно щоквартального графіка, узгодженого між Херсонським міським центром зайнятості та підприємствами району, працевлаштування безробітних на заброньовані робочі місця буде здійснюватися у ІІІ та ІV кварталах поточного року.
Згідно чинного законодавства міський центр зайнятості надавав статус безробітним інвалідам, які зверталися за сприянням у працевлаштуванні, але без виплати допомоги по безробіттю. Крім цього, вони одержували інші соціальні послуги :
-              пошук підходящої роботи, у т.ч. засобами Інтернет – порталу Державної служби зайнятості;
- інформацію про спеціальні робочі місця, що враховують певні функціональні особливості працівника;
- допомогу у визначенні напрямку професійної діяльності відповідно до потреб ринку праці, здібностей, інтересів та рекомендацій МСЕК;
- консультації з питань чинного законодавства щодо соціального захисту інвалідів, у т.ч. забезпечення гарантій  професійної та трудової реабілітації.
На звітну дату 139 громадян з обмеженими фізичними можливостями одержали 570 профорієнтаційних послуг.
Проводили роботу з інвалідами підприємства, установи, організації району. За І півріччя поточного року на 62 підприємствах, установах та організаціях працевлаштовано 29 осіб з фізичними вадами, з них за направленням міського центру зайнятості - 23 особи. Всього на підприємствах, установах та організаціях працює 521 інвалід.
  Фахівці центру зайнятості надавали безробітним профорієнтаційні послуги. Ними скористалися 1880 осіб незайнятого населення, що становить 51,7 відсотків  виконання річної Програми.
  Протягом звітного періоду на основі аналізу попиту робочої сили у міському центрі зайнятості пройшли перенавчання 255 безробітних (101,2 відсотки виконання річної Програми).
   Роботу з підвищення професійної підготовки і перепідготовки працівників проводили 40 підприємств, установ та  організації усіх форм власності. За звітний період всього пройшли професійну підготовку та перепідготовку  640 чол.,  у тому числі:
                             -           навчались новим професіям  25 чол.;
-            навчались суміжним професіям 15 чол.;
-            отримали розряди  63 чол.;
-            атестовано  275 чол.
Серед них працівники: Херсонського державного заводу «Паллада», ВАТ «Херсонський суднобудівний завод», ДП «Судмаш», ТОВ Херсонський автомобільний завод «АнтоРус», ПАТ «Таврійська будівельна компанія», ДП ЦКБ «Ізумруд», Комунального закладу «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А і О. Тропіних», державного закладу «Херсонська обласна санітарно-епідеміологічна станція», Херсонської обласної клінічної стоматологічної поліклініки, Херсонської міської дитячої стоматологічної поліклініки, ВАТ «Херсонський завод карданних валів», ТОВ «Механічний завод», ДП «Херсонстандартметрологія», ПАТ «Херсонський нафтопереробний завод», ЗАТ Акумуляторний завод «Сада», ТОВ «Обласне виробничо-заготівельне підприємство «Херсонвторресурси», Херсонського обласного шкіро- венерологічного диспансеру,  ПАТ «Будмеханізація», ЗАТ «Херсонська меблева фабрика» та інших.
 На  підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності 1555 студентів навчальних закладів міста пройшли виробничу практику, серед них на: ВАТ«Херсонський суднобудівний завод» -214 чол., Херсонському державному заводі “Паллада”- 127 чол., ДП «Дніпро- напівпровідники» ВАТ «Компанія «Дніпро»-10 чол., ТОВ «Механічний завод»-27 чол., ТОВ Херсонський автомобільний завод «АнтоРус»-12 чол., ПАТ «Херсонський  нафтопереробний завод»-17чол., Херсонському учбово-виробничому підприємстві УТОС-22 чол., ДП «Херсонському науково-виробничому центрі стандартизації, метрології та сертифікації-61 чол.,ПАТ «Таврійська будівельна компанія»-6 чол., БМУ «Житлопромбуд-1»-20 чол., ВАТ ХАТП 16562-9 чол., Комунальному закладі «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А і О. Тропіних» - 45 чол., Херсонській міській дитячій стоматологічній поліклініці – 4 чол., ВАТ «Херсонський завод карданних валів» - 91 чол., Херсонському державному аграрному університеті – 845 чол., та інших.
        Проводили профорієнтаційну роботу з учнями загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів, ліцеїв, гімназії № 3 вчителі та керівники цих закладів, управління освіти Херсонської міської ради. Бесіди за участю представників робітничих династій, диференційно-діагностичне анкетування учнів, тренінги для учнів 8-11 класів, просвітницькі заходи проводилися з метою правильного вибору випускниками шкіл майбутніх професій та сфери трудової діяльності.  
За потребою спеціалісти міського центру зайнятості надавали безоплатні консультації та правову допомогу роботодавцям.
У І півріччі 2011 року в галузях економіки району  всього створено 1179 робочих місць, що становить 51,3 відсотки виконання річної Програми, з них: юридичними особами - 272 робочих місця, фізичними особами – 907 робочих місць. У тому числі створено робочих місць за формами власності:
-        приватна – 1172
-        державна – 4
-        комунальна-3
У тому числі створено робочих місць за видами економічної діяльності:
переробна промисловість
69 (21,3%)
будівництво
67 (53,6%)
рибне господарство
0
торгівля, ремонт автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку
692 (69,2%)
діяльність готелів та ресторанів
82 (82,0%)
діяльність транспорту та зв’язку
67 (37,2%)
операції з нерухомим майном, оренда, надання послуг підприємствам
80 (61,5%)
надання комунальних та індивідуальних  послуг, діяльність у сфері культури та спорту
97 (34,0%)
державне управління
0      
охорона здоровя та надання соціальної допомоги
19 (190,0%)
сільське господарство, мисливство та лісове господарство
4 (80,0%)
освіта
2 (4,0%)
фінансова діяльність
0
Одержали в установленому законом порядку одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності 29 безробітних.
Для забезпечення тимчасової зайнятості населення керівниками підприємств, установ та організацій, розташованих на території міста, створювались умови для проведення громадських робіт. У громадських роботах взяли участь 220 безробітних, що складає 97,8 відсотків виконання річної Програми.  
Спеціальні додаткові робочі місця для проведення оплачуваних громадських робіт на підприємствах, установах, організаціях не створювалися у зв’язку з тим, що кошти з міського бюджету не виділялись.
Спеціалісти відділу праці постійно контролювали виконання прийнятих підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності колективних договорів. Станом на 01.07.2011р. колективні договори діють на 192 підприємствах  району,  з них у 2011 році  зареєстрували колективний договір 27 підприємств району, 13 підприємств внесли зміни та доповнення у колективний договір. Під час реєстрації колективних договорів посилено контроль щодо питань оплати праці, зайнятості населення, охорони праці, забезпечення соціальними пільгами працюючих.
Підприємствам, установам, організаціям району надається методична допомога з питань організації переговорного процесу та укладання колективного договору.
З метою посилення контролю за додержанням роботодавцями законодавства про оплату праці в районі постійно проводилася робота щодо ліквідації заборгованості із заробітної плати і забезпечення конституційного права працівників на своєчасність одержання винагороди за виконану ними роботу у відповідному розмірі, встановленому державою. Керівникам підприємств-боржників направлено лист від 17.05.2011р. №11-80-24 про надання нових графіків погашення заборгованості із заробітної плати з урахуванням вжитих вичерпних заходів щодо її погашення до 01.01.2012 року. Їм також направлено лист від 11.01.2011р. №11-2-24 щодо додержання законодавства про виплату заробітної плати не менше встановленого законодавством мінімуму. Щотижня здійснювався моніторинг виплати заборгованості із заробітної плати.
За звітний період проведено  12 засідань районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій  та інших соціальних виплат (далі – районна комісія), на яких заслухано 72 керівників підприємств-боржників, що мають заборгованість із заробітної плати або виплачують заробітну плату на рівні меншому, ніж установлено законодавством.
 Усі керівники підприємств, установ організацій, на яких є борги, попереджені про персональну відповідальність згідно закону.
За борги із заробітної плати та ігнорування районної комісії до районної прокуратури направлено 12 листів з проханням прийняти міри прокурорського реагування до керівників підприємств-боржників.
Рішенням районної комісії направлено:
-     лист директору ТОВ «АВС Інтер-Інвест» Сотнікову О.О. щодо погашення заборгованості із заробітної плати на ТОВ «Будівельна компанія «Равіс», що є генеральним підрядником  ТОВ «АВС Інтер-Інвест»;
-     2 листи президенту концерну «Титан» Льовіну А.І. щодо погашення заборгованості із заробітної плати на ТОВ «Аеропорт «Херсон»;
-     лист директору Філії «Херсонський судноремонтний завод ім.Куйбишева» ТОВ «Столична судноплавна компанія» Шеїну О.Ю. щодо погашення заборгованості із заробітної плати на ТОВ «Гілея-Судосервіс» та ТОВ «Гілея-Механосервіс»;
-     лист Херсонському міському голові Сальдо В.В. щодо погашення заборгованості із заробітної плати на КП «Херсонкомунсервіс»;
-     2 листи генеральному директору ВАТ «Херсонський завод карданних валів» щодо погашення заборгованості із заробітної плати;
-     лист генеральному директору ЗАТ НВО «Синта»  щодо погашення заборгованості із заробітної плати;
-     4 листи до Територіальної державної інспекції праці у Херсонській області з проханням перевірити підприємства- боржники щодо дотримання законодавства про оплату праці, а саме: ТОВ БПП «Україна», ПП «Снабресурс Плюс», ПП «Жилсервіс», МКП «Ваятель»;
-     листи першому заступнику Херсонського міського голови Яременку В.В. та директору Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради ПепелюВ.П. щодо вирішення питання погашення боргу із заробітної плати на КП «Херсонкомунсервіс»;
-     лист начальнику Херсонського відділення ПАТ «Укрсоцбанк» щодо виконання договірних зобов’язань з кредитування будівництва 156-квартирного будинку з двоповерховим паркінгом та офісними приміщеннями по вул. Перекопській, 166 та погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками ТОВ Будівельна компанія «Равіс».
У газеті міської ради «Херсонський вісник» надруковано 6 статей щодо погашення заборгованості із заробітної плати підприємствами-боржниками району та роботи районної комісії.
На засіданні виконкому районної у місті ради 08.04.2011р. розглянуто питання «Про погашення заборгованості із заробітної плати в районі у І кварталі 2011р.». На виконання прийнятого рішення за збільшення боргів із заробітної плати, не надання або не виконання у І кварталі поточного року графіків погашення заборгованості із заробітної плати направлено лист до Територіальної державної інспекції праці у Херсонській області з проханням перевірити 10 підприємств-боржників.
З метою виконання розпоряджень голови обласної державної адміністрації від 29.03.2010 №300 «Про план заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення області» та міського голови від 03.12.2010 №938-р «Про міську координаційну раду з питань виявлення причин безприбуткової діяльності та прихованої зайнятості суб'єктів підприємництва» в районі сформовано робочу групу з питань виявлення причин безприбуткової діяльності та прихованої зайнятості суб'єктів підприємництва.
Станом на 01.07.2011 року робочою групою проведено  6 рейдів, обстежено 21 підприємство, на 5 із них виявлено 5 осіб, які не оформлені згідно чинного законодавства.
Проведено нараду 30.06.2011 року з керівниками  30 підприємств, установ, організацій усіх форм власності з питань дотримання законодавства щодо зайнятості населення, оплати праці, повноти сплати внесків до соціальних фондів.




Заступник начальника управління праці
та соціального захисту населення,
завідувач відділу праці Комсомольської
районної у м. Херсоні ради                                                   Л.О.Соколова


Комментариев нет:

Отправить комментарий