Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 9 сентября 2011 г.

Про районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій


Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

09 вересня 2011 року                                                               № ________

Про районну комісію з питань
техногенно-екологічної безпеки
і надзвичайних ситуацій       

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2010 року № 927 "Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій", рішення виконавчого комітету Херсонської міської ради від 16.08.2011 № 385 "Про міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій", керуючись статтею 41 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою вдосконалення роботи районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчий комітет районної у м. Херсоні ради

В И Р І Ш И В :

1.     Затвердити:
1.1.    Положення про районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (далі – Положення) згідно з додатком 1.
1.2.    Загальний склад районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (далі – Комісія) згідно з додатком 2.
2.     Головою Комісії призначити заступника голови районної у місті ради           Кравченка Ю.П.
3.     Комишанської селищної раді (Фатєєв О.Б.) привести положення про комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у відповідність постанові Кабінету Міністрів України від 12.10.2010 № 927 “Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій” та Положення, затвердженого пунктом 1 цього рішення.
4.     Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Кравченка Ю.П.

 
Голова районної у місті ради                                       Л. Я. Третяк

Керуючий справами виконкому                                  В. О. Рижкова

Довідка
до проекту рішення виконкому
Про районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій


Рішенням виконавчого комітету Херсонської міської ради від 16.08.2011 № 385 Про міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, районним у місті радам пропоноване привести положення про комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районів (далі - комісії) у відповідність до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2010 № 927 “Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій” та Положення про міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Відповідно до частини третьої статті 36 Закону України "Про правові засади цивільного захисту" діяльність комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій регіонального, місцевого та об'єктового рівнів здійснюється відповідно до положення про такі комісії, яке затверджується Кабінетом Міністрів України.
Постановою кабінету міністрів України від 12 жовтня 2010 р. N 927 затверджено ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Комісія є постійно діючим органом, який утворюється, виконавчим органом районної у місті ради (місцева комісія).
Положення про районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке пропонується до затвердження, повністю корелюється з Типовим положенням та положенням про міську комісію.
Загальний склад районної комісії пропонується залишити без суттєвих змін, виключивши лише представників міських служб, які будуть запрошуватися до участі в роботі комісії окремо.
 

Заступник голови Комсомольської
районної у м. Херсоні ради                                                   Ю.П.Кравченко 




Додаток 1

до рішення виконавчого комітету 
Комсомольської районної у м. Херсоні ради 
______________ № ___________


 
ПОЛОЖЕННЯ
про районну комісію з питань техногенно-екологічної
безпеки і надзвичайних ситуацій

1. Районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (далі - Комісія) є постійно діючим органом, який утворюється виконавчим комітетом районної у місті ради.
2. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України, рішеннями Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, рішеннями міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та цим Положенням.
3. Основними завданнями Комісії є:
3.1. Координація дій органів управління, сил та засобів Комсомольської районної у м. Херсоні ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту із запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру у разі виникнення надзвичайної ситуації або виявлення загрози її виникнення, а також під час реагування на зазначену ситуацію.
3.2. Організація першочергових заходів із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого та об'єктового рівня.
3.3. Участь у здійсненні заходів у сфері цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки.
3.4. Планування роботи з розгляду питань, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
4. Комісія у режимі повсякденної діяльності відповідно до покладених на неї завдань:
4.1. Здійснює координацію діяльності виконавчих органів районної ради, органів місцевого самоврядування, об’єднань, установ, організацій і підприємств із питань розроблення і виконання цільових програм, здійснення заходів у сфері цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки.
4.2. Розглядає питання щодо:
- запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки;
- припинення діяльності підприємств, установ, організацій та інших об’єктів, незалежно від форми власності і підпорядкування (далі - об’єкти), функціонування яких становить загрозу життю та здоров’ю людей, загрозу забруднення навколишнього природного середовища, і подає відповідні пропозиції голові міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій;
- створення і використання запасів матеріальних ресурсів, необхідних для здійснення заходів стосовно запобігання виникненню, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечення функціонування районної системи централізованого оповіщення, локальних систем оповіщення та інформування населення.
4.3. Подає виконавчому комітету Комсомольської районної ради пропозиції стосовно визначення завдань у сфері цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки для органів місцевого самоврядування.
4.4. Вживає заходів для розвитку діяльності, пов’язаної зі здійсненням гідрометеорологічних спостережень і прогнозів.
4.5. Сприяє підготовці та проведенню командно-штабних та штабних навчань із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.
4.6. Здійснює методичне керівництво та контроль за роботою об'єктових комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
5. Комісія у режимі підвищеної готовності відповідно до покладених на неї завдань:
5.1. Забезпечує координацію діяльності виконавчих органів районної ради, органів місцевого самоврядування, об’єктів, установ, організацій і підприємств Комсомольського району щодо здійснення ними попереджувальних і першочергових заходів у разі виникнення надзвичайної ситуації місцевого та об'єктового рівнів.
5.2. Вживає заходів для активізації роботи, пов’язаної зі здійсненням спостережень та контролю за станом довкілля, обстановкою на об’єктах підвищеної небезпеки і прилеглій до них території, прогнозуванням можливості виникнення надзвичайної ситуації та її масштабів.
5.3. Забезпечує приведення у готовність до дій у режимі надзвичайної ситуації органів управління, сил та засобів Комсомольської районної у м. Херсоні ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.
5.4. Організовує першочергові підготовчі заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого та об'єктового рівнів, вирішення питань стосовно всебічного забезпечення населення, яке постраждало внаслідок надзвичайної ситуації, своєчасного надання йому необхідної допомоги.
5.5. Організовує роботу, спрямовану на запобігання негативному впливу надзвичайної ситуації, зменшення обсягу можливих втрат і захист населення.
6. Комісія у режимі надзвичайної ситуації відповідно до покладених на неї завдань:
6.1. Здійснює координацію діяльності виконавчих органів районної ради, органів місцевого самоврядування, об’єктів, установ, організацій і підприємств Комсомольського району щодо вжиття ними першочергових заходів у разі виникнення надзвичайної ситуації місцевого та об'єктового рівнів.
6.2. Забезпечує залучення сил і засобів Комсомольської районної у м.Херсоні ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
6.3. Взаємодіє з відповідними комісіями інших адміністративно-територіальних одиниць, територія яких зазнала негативної дії внаслідок надзвичайної ситуації.
6.4. Організовує першочергові заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого (об'єктового) рівня, вирішення питань щодо всебічного забезпечення населення, яке постраждало внаслідок надзвичайної ситуації, своєчасного надання йому необхідної допомоги.
6.5. Розглядає пропозиції щодо встановлення меж території, на якій виникла надзвичайна ситуація, та організує опрацювання матеріалів, необхідних для обґрунтованого визначення рівня такої ситуації.
6.6. Приймає рішення щодо попередньої класифікації надзвичайної ситуації за видом, класифікаційними ознаками та рівнем, забезпечує своєчасне подання голові міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зазначених матеріалів.
6.7. Вивчає обставини, що склалися, та подає виконавчому комітету Комсомольської районної ради інформацію про вжиті заходи, причини виникнення та результати ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також пропозиції щодо подальших дій із запобігання її розвитку.
7. Комісія має право:
7.1. Заслуховувати інформацію керівників виконавчих органів районної ради, органів місцевого самоврядування, об’єктів, установ, організацій і підприємств Комсомольського району міста Херсона з питань, що належать до її компетенції, надавати їм відповідні рекомендації.
7.2. Одержувати від керівників виконавчих органів районної ради, органів місцевого самоврядування, об’єктів, установ, організацій і підприємств Комсомольського району міста Херсона матеріали і документи, необхідні для вирішення питань, що належать до її компетенції.
7.3. Залучати у разі потреби в установленому законодавством порядку до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого (об'єктового) рівня сили і засоби Комсомольської районної у м. Херсоні ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.
7.4. Залучати до участі у своїй роботі представників об’єктів, установ, організацій і підприємств, розташованих у Комсомольському районі міста Херсона (за погодженням з їхніми керівниками).
8. Комісію очолює голова, який має двох заступників, у тому числі одного першого.
Головою Комісії призначається заступник голови районної у м.Херсоні ради. Загальний склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Комсомольської районної ради, персональний - визначається головою Комісії на основі пропозицій керівників виконавчих органів районної ради, органів місцевого самоврядування, об’єктів, установ, організацій і підприємств Комсомольського району міста Херсона.

У разі відсутності голови Комісії його обов’язки виконує перший заступник або заступник.
9. Голова Комісії:
9.1. Організує проведення заходів і робіт щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та ліквідації їхніх наслідків.
9.2. Подає пропозиції голові районної у м.Херсоні ради щодо заохочення осіб, які брали участь у розробленні та здійсненні заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, ліквідації їх наслідків.
9.3. Затверджує функціональні обов’язки членів Комісії.
10. Робочим органом (секретаріатом) Комісії, що здійснює її організаційне, інформаційне та методичне забезпечення, є сектор цивільного захисту у Комсомольському районі управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення м.Херсона міської ради.
11. Основною організаційною формою роботи Комісії є засідання, які проводяться згідно з планом її роботи, а також у разі необхідності, але не рідше ніж щокварталу.
Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні більш як половина її складу.
Засідання Комісії веде голова, а у разі його відсутності - перший заступник або заступник голови.
12. Рішення Комісії приймається відкритим голосуванням і вважається схваленим, якщо за нього проголосувало більше половини присутніх на засіданні членів Комісії.
У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
Рішення Комісії фіксуються у протоколі засідання, який підписується головуючим на засіданні, секретарем Комісії та затверджується міським головою.
Член Комісії, який не підтримує пропозиції та рекомендації, прийняті Комісією, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.
13. Рішення Комісії, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання виконавчими органами районної ради, органами місцевого самоврядування, об’єднань, установ, організацій і підприємств Комсомольського району міста Херсона.
14. Організація роботи Комісії здійснюється головою Комісії за допомогою секретаря, який забезпечує підготовку, скликання та проведення засідань, а також здійснює контроль за виконанням її рішень.
15. Забезпечення членів Комісії спеціальним одягом, засобами індивідуального захисту та створення належних умов для їх роботи в зоні надзвичайної ситуації покладається на виконавчий комітет Комсомольської районної у м. Херсоні ради.
16. Комісія має бланк із зображенням Державного герба України та своїм найменуванням.

Комментариев нет:

Отправить комментарий