Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 6 мая 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області



                        
Не потрапте у пастки аферистів!
Останнім часом підприємцям та керівникам підприємств Херсона телефонують невідомі особи та намагаються шахрайським шляхом виманити гроші. Зазвичай зловмисники телефонують з одноразової телефонної картки (останній дзвінок було здійснено із номеру +380637838907) представляються начальником податкової інспекції Херсона та під різними приводами просять або вимагають гроші. “Підставами” таких “прохань” можуть бути як залагодження “перевірок”, так і якісь інші нагальні потреби.
Схожі авантюри мали місце майже і раніше - наприкінці минулого та у позаминулому роках. Схем було кілька. Скажімо, від імені начальника  податкової інспекції у керівників учбових закладів, власників закладів громадського харчування, аптек, перукарень та інших підприємств “просили” терміново надати кілька тисяч гривень аби “достойно” зустріти так звану “міндоходівську перевірку”.
Шахраї можуть навіть змінювати голос та говорити інтонацією особи, якою вони представилися. Це й не дивно, адже телефонний зв'язок дещо спотворює  голос. Більше того, керівник податкової інспекції та його заступники є відомими особами, дуже часто беруть участь у публічних заходах для платників податків, виступають на радіо та телебаченні.  
Також, мисливці за “легкими” грошима можуть знати дуже багато інформації про ту особу, якій телефонують. Для цього їм навіть особливих зусиль докладати не варто. Воно й не дивно, адже у час розвинених інформаційних технологій за допомогою Всесвітньої павутини, у соціальних мережах люди необачно викладають різну інформацію про себе та близьких. Та  й бізнесмени, просуваючи свої товари чи послуги на ринку, необережно розповсюджують у мережі Інтернет деталі діяльності своїх компаній.
Тож періодично, з метою легкої наживи, представники криміналітету за допомогою телефону, наявної інформації та шахрайства обдурюють громадян, отримуючи від них матеріальні блага. Отримати гроші вони можуть не виходячи з будинку, або навіть відбуваючи покарання в місцях позбавлення волі. Зазвичай аферисти діють через посередників. Переважно роль посередників виконують таксисти, які нічого не знають про шахрайську схему і лише отримують та передають гроші. В той же час вони теж стають співучасниками злочинних дій.
Враховуючи викладене, офіційно заявляємо, що посадові особи ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області не збирають гроші та жодних вказівок здійснювати такі неправомірні дії від свого імені ніяким довіреним особам не давали й не надають. Наполегливо радимо представникам бізнес-середовища та громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і не йти назустріч шахраям - надаючи їм кошти, оскільки зазначене є злочином.
З метою запобігання використання шахраями злочинних схем, попередження фінансових втрат для підприємництва та недопущення можливих проявів дискредитації посадових осіб органів Міністерства доходів і зборів України, громадянам слід негайно повідомляти органи внутрішніх справ про будь-які випадки вимагання грошей звернувшись до міліції особисто або за телефоном 102.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Екологічний податок „перевалив” за мільйон
З початку року херсонські платники екологічного податку сплатили до бюджетів усіх рівнів майже 1,5 млн грн цього податку, що на 400 тис. грн більше, ніж торік. У середньомісячному виразі це майже 378 тис. грн, що також майже у півтора рази більше середньомісячних показників минулого року.
Нагадаємо, що згідно із нормами Бюджетного кодексу України, надходження від екологічного податку мають бути використані виключно на природоохоронні заходи. Екологічний податок – це економічний важіль для компенсації негативного впливу на природу. Тож кошти, що надійшли до міського бюджету будуть використані в цілях благоустрою міста, на озеленення, охорону підземних вод Херсону, інвентаризацію об’єктів зеленого господарства та на інші екологічні програми нашого міста.
   Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Українська продукція отримала “зелене світло” в Євросоюзі
Європейський союз (ЄС) в односторонньому порядку надав Україні автономні торговельні преференції. Починаючи з моменту введення такого торговельного режиму, ставки ввізного мита ЄС встановлюються на рівні, який повинен діяти в перший рік після введення вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Діяти режим буде до 1 листопада цього року, або до підписання економічної частини угоди про асоціацію України і ЄС.
Вказані автономні преференції  передбачають автоматичне скасування діючого мита ЄС на 94,7% всієї ввезеної з України промислової продукції. На частину продукції (наприклад, деякі види продукції хімічної промисловості), що походять з України мита суттєво знижені. Торгові преференції отримає 83,4% українського експорту продукції харчової промисловості.
Завдяки запровадженню квотування у двосторонній торгівлі між Україною та ЄС українські виробники отримають можливість завозити певні обсяги даних товарів без справляння увізних мит. Тобто під загальний режим імпорту підпадатимуть лише товари, які перевищують визначений обсяг. Вони оподатковуватимуться за тими ж умовами, які діють в Україні сьогодні.
Слід зазначити, що до товарів українського походження будуть застосовуватися автономні тарифні преференції за умови подання митним адміністраціям країн ЄС сертифікатів походження товарів з України за формою “EUR.1”.
На період дії автономних тарифних преференцій залишаються преференції, які застосовуються до товарів походженням із України в рамках Генеральної системи преференцій на підставі сертифікатів походження за формою “А”, які видаються торгово-промисловими палатами України.
Детальну інформацію стосовно застосування  автономних торговельних преференцій можна отримати на офіційному сайті Міністерства економіки України.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Цього року херсонці сплатили ПДВ на 7,3 млн грн
більше ніж торік
На обліку в ДПІ у м. Херсоні перебуває 2353 платників податку на додану вартість, з яких 2046 - юридичні особи та 307 - підприємці. Протягом двох місяців цього року вони перерахували до Державного бюджету 51,4 млн грн, що на 7,3 млн грн більш ніж торік.
Більшу частину сплатили підприємства міста – 49 млн гривень. Інші 2,4 млн грн надійшли від представників херсонського малого бізнесу – підприємців.
Нагадаємо, що Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» змінено постійну основну ставку з ПДВ: замість 17% затверджено 20%. Крім того, запроваджено оподаткування ПДВ операцій з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення (імпорт і постачання виробником) за ставкою 7%.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області


Три херсонських переробних підприємства
зекономили 1,1 млн грн ПДВ
Держава всіляко дбає про ефективне використання бюджетних коштів і поліпшення фінансово-економічного стану сільськогосподарських виробників молока та м'яса. Зокрема, діє норма Податкового кодексу України щодо виплати переробними підприємствами компенсації сільгоспвиробникам м'яса. Згідно із нею суми податку на додану вартість (ПДВ), перераховані переробним підприємством на спеціальні казначейські рахунки, є державними коштами і не можуть розцінюватись як власні кошти переробного підприємства.
До слова, у 2014 році переробні підприємства суму ПДВ по операціях з постачання власної виробленої продукції, виготовленої з поставлених молока або м'яса в живій вазі сільськогосподарськими товаровиробниками, сплачують до спецфонду Держбюджету та на спецрахунок у рівних частинах - по 50%.
Наразі протягом 2014 року три херсонських переробних підприємства Херсона: ПАТ "Херсонський маслозавод", ДП "Гауда" ТОВ "СТАНIСЛАВ I КО" та ТОВ "Прайм Лоджистікс” перерахували 1,1 млн грн ПДВ на спеціальні рахунки, відкриті в органах Державної казначейської служби. Ці суми підприємства використовують виключно для виплати сільськогосподарським товаровиробникам компенсації за продані ними молоко і м’ясо в живій вазі.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонці здали нерухомості на 1,3 млн гривень
За підсумками Деклараційної кампанії 2013, херсонці задекларували доходів від оренди квартир на 1,3 млн гривень. Офіційні декларації про доходи від квартирантів подали 59 власників нерухомості. Обсяг податків з доходів фізосіб, необхідний до сплати в бюджет, склав 209 тис. грн, із яких вже сплачено 178 тис. гривень.
Декларування доходів від здачі нерухомості є обов'язковим. Податок на доходи нараховується кожним платником самостійно. Якщо загальна сума доходів, отриманих у звітному місяці, не перевищує 10-кратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового року, то ставка складає 15%. Якщо сума доходів перевищує 10-кратний розмір мінімальної зарплати, то ставка складає 17%.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Про сплату ЄСВ мобілізованими на військову службу підприємцями
Фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які забезпечують себе роботою самостійно – займаються незалежною професійною діяльністю, є платниками єдиного внеску відповідно до пунктів 4 та 5 частини першої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
Розмір єдиного внеску для фізичних осіб – підприємців встановлений в розмірі 34,7 відсотка бази нарахування єдиного внеску.
Слід врахувати, що до страхового стажу фізичної особи зараховуються періоди, протягом яких особа підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню та за які щомісяця сплачено єдиний внесок у сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.
Несплата єдиного внеску позбавляє застраховану особу на соціальний захист у сфері соціального страхування, в першу чергу на пенсійне забезпечення.
Відповідно до частини дванадцятої статті 9 Закону №2464 єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.
Враховуючи зазначене, фізичні особи – підприємці, які призвані до військової служби (відповідно до часткової мобілізації), зобов’язані сплачувати єдиний внесок своєчасно та в повному обсязі.
Пільг зі сплати єдиного внеску для даної категорії платників чинним законодавством не встановлено.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Подорожчало використання землі, надр, води
Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» запровадив не лише режим суворої економії державних коштів, а і нову ціну використання національних природних ресурсів.
Так, законом підвищено ставки екологічного податку на 8,3%, що змусить платників зменшувати викиди забруднюючих речовин.
Ставка плати за користування надрами на газовий конденсат підвищена з 39% до 42%, на нафту збережена на попередньому рівні - 39%. Розширено коло платників збору у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ. Удвічі збільшено ставки збору за користування радіочастотним ресурсом України.
Розширено коло платників за користування надрами. Тепер до них також належать землевласники та землекористувачі (крім фермерських господарств), що провадять господарську діяльність з видобування підземних вод на підставі дозволів на спецводокористування. А також громадяни, що в межах наданих їм земельних ділянок видобувають воду (понад 13 м куб. на особу в місяць).
З 1 квітня збільшено ставки збору за спеціальне використання води, майже для всіх напрямів і джерел водокористування.
Підвищено ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено в середньому на 8%. Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, та річна сума платежу не може бути меншою ніж 3 відсотки від  нормативної грошової оцінки землі.
Запровадження індексації нормативної грошової оцінки для визначення бази оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком набирає чинності з 1 січня 2015 року.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Надання туристичних послуг без застосування РРО
Суб’єкти господарювання, які надають туристичні послуги (турагенти, туроператори) та здійснюють розрахунки у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів і квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку, мають право не застосовувати РРО.
Про це зазначено у п. 1 ст. 9 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”.
Туристичну діяльність можуть здійснювати туристичні оператори та туристичні агенти, які в установленому порядку отримали ліцензію на таку діяльність. Туристичні оператори - юридичні особи, виключною діяльністю яких є організація та забезпечення створення туристичного продукту, реалізація та надання туристичних послуг, а також посередницька діяльність із надання характерних та супутніх послуг. Туристичні агенти - юридичні, а також фізичні особи - суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють посередницьку діяльність з реалізації туристичного продукту туроператорів та туристичних послуг інших суб’єктів туристичної діяльності, а також посередницьку діяльність з реалізації характерних та супутніх послуг.
Відповідне роз’яснення з цього та інших питань розміщене у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі Міндоходів – «ЗІР» на офіційному веб - порталі Міністерства доходів і зборів (http://zir.minrd.gov.ua).
  Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Аптекарям надали відстрочку
Верховна Рада України надала відстрочку аптекарям для перепрограмування касових апаратів із 1 квітня 2014 року до 1 червня 2014 року. Протягом цього часу в чеках можна не друкувати відомості про:
- код ставки ПДВ за одиницею товару;
- загальну суму ПДВ за кожною позицією (групою товарів);
- загальну суми коштів, що підлягає сплаті покупцем, з урахуванням ПДВ.
Нагадаємо, що „антикризовим законом” було запроваджено ставку ПДВ у розмірі 7% по операціях з постачання лікарських засобів та  виробів медичного призначення з 1 квітня цього року.
Також зазначимо, що наразі на обліку в ДПІ у м. Херсоні знаходиться 1066 платників, які у своїй діяльності використовують 2133 касових апаратів. Всі 100% херсонських платників звітують в електронному вигляді.
  Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Країна дізнається отримувачів відшкодування ПДВ
Відповідно до п. 7  Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства” відтепер повний перелік платників податку, які отримали бюджетне відшкодування, щомісячно буде публікуватися на сайті органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, з обов’язковим зазначенням сум відшкодувань.
Дана норма закону також передбачає, що інша податкова інформація, пов’язана з відшкодуванням податку на додану вартість, не є інформацією з обмеженим доступом та підлягає оприлюдненню в обсягах та порядку, установлених центральним органом виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної фінансової, бюджетної, податкової і митної політики.
Таким чином, діяльність органів доходів і зборів постійно удосконалюється і є прозорою та відкритою для платників та громадськості.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Лояльні податки “по-українськи”
Законом України “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” були змінені норми податкового законодавства, що стосуються податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
Зокрема, Законом було встановлено прогресивну шкалу оподаткування ПДФО пасивних доходів за ставками: 15% (у 2014 році дохід до 248472 грн), 20% (у 2014 році дохід від 248473 грн до 482328 грн) і 25% (у 2014 році дохід понад 482329 грн), а саме: дивідендів, відсотків, роялті, інвестиційного прибутку, з обов’язковим проведенням річного перерахунку нарахованого (утриманого) податку.
Новацією також стало введення „пенсійного податку”. Відтак, пенсійні виплати, розмір яких перевищує 10 тис. грн, мають оподатковуватися ПДФО за ставкою 15% (17)% із суми перевищення.
Натомість, оподаткування доходів у вигляді заробітної плати залишилось без змін – оподатковуємо по старому за ставками 15% (17% від суми, що перевищує 10 розмірів мінімальних зарплат на 1 січня податкового року, у 2014 році - 12180 гривень).
Тим, хто відстежує світові новини в податковій сфері, саме Франція минулого року запам’яталася як країна, що запровадила 75% податок для громадян з високим рівнем доходів. Норма, згідно з якою роботодавці змушені сплачувати надподаток із зарплат, що перевищують 1 млн євро на рік, діятиме два роки.
Загалом, нині чимало країн використовують прогресивний метод оподаткування доходів громадян. Так, в Японії максимальна ставка податку становить 50%, у Німеччині – 45%, Італії – 43%, США – 35%. Цього року до підвищення ставки податку на доходи громадян вдалась влада Ізраїлю. Нині у низці країн тривають дискусії щодо питання прогресивного оподаткування доходів громадян. Вочевидь, подібні антикризові ініціативи і надалі виникатимуть у різних країнах.
Звісно, українське оподаткування значно лояльніше ніж, наприклад, в тій же Франції. Однак, новації українського податкового законодавства мають сприяти соціальній справедливості в оподаткуванні, адже зміни торкнулися лише оподаткування заможних верств українського населення.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Акцизний податок: „ставку зроблено”!
Новації податкового законодавства, запроваджені „Антикризовим законом” чи не найбільше торкнулися акцизного податку.
Так, з 1 квітня 2014 року:
- вдвічі збільшено ставки акцизного податку на нові автомобілі та мотоцикли з об'ємом двигуна понад 0,5 л; встановлено ставки акцизу на мотоцикли з об'ємом двигуна до 0,5 л на рівні 0,06 євро за 1 куб. см. і підвищено удвічі ставки акцизного податку на автомобільні кузови.
- встановлена єдина ставка акцизного податку на дизпаливо (98€ за 1000 кг) замість диференційованих ставок залежно від вмісту сірки (від 46€ до 98€ за 1000 кг). Введено оподаткування альтернативного палива.
З 1 травня 2014 року збільшується ставка акцизного податку на пиво на 42,5%.
З 1 червня також збільшуються ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 31,5%.
А з 1 вересня цього року будуть збільшені ставки акцизного податку на спирт та алкогольні напої на 25%.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

     Херсонці у минулому році отримали пільг з ПДВ на 293 млн гривень
Податковим кодексом України передбачено широкий перелік пільг з податку на додану вартість (ПДВ), яким активно користуються і в Херсоні.
Так, минулого року херсонці отримали майже 293 млн грн у вигляді пільг з ПДВ. Найбільше пільг отримали херсонські експортери – майже     117 млн грн по операціях з вивезення товарів за межі України, тобто експорту.
Більш ніж 31 млн грн отримали херсонські аграрії, які відповідно до спеціального режиму оподаткування не сплачували ПДВ до бюджету, а залишали його на спеціальних рахунках для відшкодування суми податку, сплаченої постачальникам за придбання палива, запасних частин та інших товарно-матеріальних цінностей.
За рахунок звільнення від оподаткування послуг iз здобуття вищої, середньої, професійно-технічної та дошкільної освіти навчальними закладами, а також послуг із виховання та навчання дітей у будинках культури, дитячих музичних, художніх, спортивних школах i клубах, школах мистецтв та послуг із проживання учнів або студентів у гуртожитках херсонці зекономили 23 млн гривень.
Звільнення від оподаткування ПДВ операції з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом (крiм таксі) також залишило в кишенях херсонців майже 22 млн гривень.
При придбанні ліків херсонці заощадили майже 20 млн грн, адже у   2013 році операції з постачання лікарських засобів були звільнені від оподаткування ПДВ.
Також херсонці зекономили 127 тис. грн на інноваційному звільненні від сплати ПДВ для операцій з постачання програмної продукції.
Таким чином, державна система надання податкових пільг з ПДВ є дієвою та спрямована на стимулювання економічної активності і вирішення конкретних соціальних завдань.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Видача довідки про наявність у громадянина земельних ділянок
Під час продажу своєї сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок. За наявності такої довідки дохід громадянина, отриманий від продажу власної сільськогосподарської продукції не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу. Водночас, продукція повинна бути вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, оброблена або перероблена безпосередньо громадянином на відповідних земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України.
Довідка про наявність у фізичної особи земельних ділянок безоплатно видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси платника протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки.
Порядок видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок та її форма затверджені наказом Міндоходів від 17.01.2014 №32.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

У Херсонській міській раді представники громадськості та влади обговорили податок на нерухомість
Днями у Херсонській міській раді відбулося громадське слухання проекту регуляторного акту-рішення Херсонської міської ради “Про внесення змін до рішення міської ради від 24.06.2011 року №294 “Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки”.
Участь в обговоренні прийняли перший заступник Міського голови Володимир Ярошевський, заступник начальника податкової інспекції  Херсона Ольга Журковська, профільні спеціалісти міської ради та податкової, представники громадськості.
Захід проведено у зв’язку із набранням чинності змін до Податкового кодексу України, що торкнулися бази оподаткування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ці зміни обумовлені прийняттям так званого “антикризового” Закону - Закону України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні».
Нагадаємо, що положення статті 265 Податкового кодексу України передбачали оподаткування даним податком житлової площі об’єкта житлової нерухомості. Із внесенням “антикризовим” Законом змін до статті 265 Податкового кодексу базою оподаткування податку на нерухомість стала загальна площа, а не житлова.
За попереднім аналізом спеціалістів, такі зміни дозволять збільшити надходження до міського бюджету від цього податку майже на 35%. 
За результатами слухання, була прийнята резолюція про винесення на чергову сесії міської ради питання про затвердження змін до рішення “Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки”.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Як підприємцю – єдиннику оформляти трудові відносини
з найманими працівниками?
Форму трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю та Порядок реєстрації трудового договору затверджено наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001 № 260.
Цей Порядок поширюється на фізичних осіб, які використовують найману працю: підприємців і громадян, які використовують найману працю, пов’язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії тощо).
Укладений у письмовій формі трудовий договір між працівником і роботодавцем у трьох примірниках роботодавець повинен подати на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк з моменту фактичного допущення працівника до роботи.
Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право роботодавцю внести записи до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення його з роботи (п.14 Порядку). 
Пунктом 297.3 статті 297 Податкового кодексу України платник єдиного податку виконує передбачені Податковим кодексом функції податкового агента у разі нарахування (виплати, надання) оподатковуваних податком на доходи фізичних осіб доходів на користь працівника, який перебуває з ним у трудових або цивільно-правових відносинах.
При цьому, облік найманих працівників підприємець повинен вести самостійно з додержанням умови перебування на спрощеній системі оподаткування щодо граничної кількості найманих працівників у відповідній групі платників єдиного податку.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області


Комментариев нет:

Отправить комментарий