Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 14 мая 2014 г.

Проект рішення виконкому - Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району



ПРОЕКТ

КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У М. хЕРСОНІ РАДА
Виконавчий комітет
РІШЕння
13 червня 2014 року                                                                № __________

Про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території
району

Заслухавши інформацію щодо стану роботи по благоустрою на території району, виконком районної ради встановив, що відділом з питань життєдіяльності проводиться робота згідно делегованих повноважень, затверджених  рішенням  міської ради  від 28.12.2010р. №23 „ Про визначення обсягів і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів. ”
          Для поліпшення загального стану та благоустрою району, керуючись статтею  55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”,  з  11.03.2014р. по 12.05.2014р. в районі проводився двомісячник по благоустрою та санітарному очищенню території району (розпорядження голови районної ради та виконкому від 11.03.2014р. № 20-р по цьому питанню).
Керівники підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності та відомчої належності організовували прибирання прилеглих територій до підприємств, проводили висадку дерев, кущів на закріплених та прилеглих територіях.       
          Для прибирання скверів, парків, зелених зон були залучені навчально-освітні заклади району.
          У період двомісячника проводився комплекс заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою міста, прилеглих до підприємств територій. 
          Чистоту у мікрорайонах району, на відповідному рівні, підтримують 6 житлових організацій (ЖЕК - № 11, ТОВ „Шумен”, ТОВ „Україна”,            ПП „Жилсервіс”,  ПП „Жилтранс”, ЖЕК-1 Суворовського району), 63 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, 8 житлово-будівельних кооперативів та 19 відомчих будинків.        
          Вивозом твердих побутових відходів в індивідуальній забудові району займається ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” (д. Комаров С. М.)  -  обслуговує 29 органів самоорганізації населення.
Роботи з благоустрою в районі тривають.         



Виходячи з вищевикладеного, виконком районної у місті ради

В И Р І Ш И В:

1.     Інформацію щодо питання роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району прийняти до відома.
2.     Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ незалежно від форм власності та відомчої належності щотижня протягом року проводити Дні довкілля по санітарній очистці прилеглих територій.
3.     Рішення виконкому районної у місті ради від 14.06.2013р. № 64 «Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району» зняти з контролю, як таке що втратило чинність.
4.     Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П.



Голова районної у місті ради                                                               Л.Я. Третяк

 
Керуючий справами виконкому                                                        В.О. Рижкова




Довідка
про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території району

         Основним завданням відділу з питань життєдіяльності району є організація та контроль за благоустроєм і забезпеченням санітарного стану територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій.
          Вивозом твердих побутових відходів в індивідуальній забудові району займається  ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” (д. Комаров С. М.)  -  обслуговує 29 органів самоорганізації населення.
          Для  поліпшення загального стану та благоустрою району,  керуючись статтею 55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” з  11.03.2014р. по 12.05.2014р. в районі проводився двомісячник по благоустрою та санітарному очищенню території району (розпорядження голови районної ради та виконкому від 11.03.2014р. № 20-р по цьому питанню).
         Райвиконкомом 11.03.2014 року проведена нарада з керівниками ЖЕКів, підприємств, організацій, навчально-освітніх закладів, установ охорони здоров’я та головами органів самоорганізації населення, де розглядалися питання додержання Правил благоустрою та чистоти в районі, проведення двомісячника з благоустрою, а також проведення Днів довкілля.
           Щотижнево райвиконкомом підводились підсумки про проведення двомісячника та надавалась оперативна інформація з цього приводу голові районної у місті ради та департаменту житлово-комунального господарства міської ради.   
 Керівники підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності та відомчої належності організовували прибирання прилеглих територій до підприємств, проводили висадку квітів  та дерев на закріплених та прилеглих територіях.       
 17 квітня 2014 року в рамках щорічної акції «Зробимо Україну чистою» проведено День благоустрою (всеукраїнський суботник), в якому взяли участь:
-         парк ім. Димитрова – Департамент соц. захисту, Управління капітального будівництва ОДА;
-         сквер „Нафтовиків” – Управління ОДА з цивільного захисту, ЗОШ № 8, Суворовський РАГС, Управління юстиції ОДА, Управління ЖКГ ОДА, Регіональне відділення Фонду державного майна України ОДА, Управління містобудування та архітектури ОДА, відділ з питань паливно-енергетичного комплексу ОДА, виконавчі служби Суворовського і Комсомольського районів, ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” ;
-          Забалківське кладовище - апарат виконкому, ЗОШ № 5, ТОВ «Херсонавтокомунсервіс», Херсонський державний завод «Паллада», Департамент охорони здоров’я ОДА, ЗОШ № 2, 46, ХЦДЮТ;
-         Свято-Миколаївський собор - апарат виконкому, Морехідне училище рибної промисловості, ТОВ «Херсонавтокомунсервіс»;
-         пам’ятний знак на Забалківському кладовищі - Херсонський державний завод «Палада», ЗОШ № 5;
-         сквер Медиків – лікарня ім. А. і О. Тропіних, обласна станція переливання крові, обласна санітарно-епідеміологічна станція;
-         Казенний парк біля Обласного ліцею – Департамент фінансів ОДА, Управління туризму і курортів ОДА, Головне управління пенсійного фонду, апарат райвиконкому;
-         Гідропарк – МКП «Херсонтеплонерго», Аеропорт, з-д «Палада», філія АСК «Укррічфлот» - ХССРЗ ім. Комінтерну, ВАТ «Дніпровське підприємство «Ера», ВАТ «Херсонський суднобудівний завод».
Ліквідовані наступні сміттєзвалища:
- берег річки Кошової – 2 м3
- Свято-Миколаївський собор – 22 м3
- сквер Нафтовиків – 15 м3
- парк ім. Димитрова – 6 м3
- парк Обласного ліцею – 8 м3
- Гідропарк –  14 м3

Окрім того, за період двомісячника підрядною організацією ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» було прибрані такі звалища сміття:
1) вул. Макарова – 8 м3
2) Забалківське кладовище  – 16 м3
3) на розі вулиць Д.Ульянова і Лугова – 15 м3
4) на розі вулиць Д.Ульянова і Комкова – 15 м3
5) вул. Шенгелія (берегова лінія) – 16 м3
6) Свято-Миколаївський собор – 6 м3
7) вул. Червонопрапорна на розі вул. Фрітаун – 8 м3
8) вул. Д. Ульянова № 140 – 6 м3
7) вул. Червонопрапорна на розі вул. Фрітаун – 8 м3
8) сквер Нафтовиків – 10 м3

Загалом (з урахування всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою») ліквідовано 15 звалищ,  на міський полігон вивезено 181 м3  сміття.

Також протягом двомісячника підприємствами, організаціями, установами, медичними та учбовими закладами приведено в належний стан:
-         прилегла територія  до лікарні ім. А. і О. Тропіних – апарат лікарні;
-         територія кладовища по вул. Р. Люксембург – Іудейська община «Хаббад»;
-         Комишанською селищною радою організовано та проведено ліквідацію сміттєзвалищ поблизу с. Геологів та на узбіччях автошляхів по вул. Радянській, Білозерському шосе та с. Приозерне;
-         приведено до належного санітарного стану (перекопано газони та побілено дерева) прибудинкових територій до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та відомчих будинків;
-         прилегла територія до адміністративної будівлі Комсомольської районної у місті ради  – апарат виконкому районної у місті ради за участю студентів Аграрного університету, Морехідного училища рибної промисловості - перекопка газонів, висадка квітів, побілка дерев, висадка дерев, влаштування пристовбурних лунок;
-         Забалківське кладовище - апарат виконкому;
-         Свято-Миколаївський собор - апарат виконкому, Морехідне училище рибної промисловості;
-         Казенний парк біля Обласного ліцею - апарат виконкому.

        Активну участь в проведенні двомісячника з благоустрою взяли підрядне підприємство ТОВ „Херсонкомунавтосервіс”, Херсонський державний завод „Палада”, ЗАТ «Таврійська будівельна компанія», Херсонська державна біологічна фабрика, ВАТ «Херсонський механічний завод», Дочірнє підприємство „Херсонський річковий порт” АСК «Укрріфлот», «Бебко - Авто», ВАТ «Херсонський суднобудівний завод», Меблева фабрика, Аеропорт м. Херсона.
          Даними підприємствами було виконано:
-         вивезено на міське звалище – 124 м3;
-         очищено зелених зон від сміття – 122,2 тис. кв. м.;
-         задіяно людей – 1654 чол.;
-         задіяно техніки – 20 од.;
-         побілено дерев – 258 шт.;
-         висаджено дерев – 64 шт.
До святкування Дня Перемоги були приведені  в належний санітарний стан пам’ятники, монументи, братські могили, військові поховання, які розташовані на території району:
  -  пам’ятник на честь воїнів - земляків на Карантинному острові;
  - Стелла на пл. Перемоги – проведено покраску Стелли;
  - с. Комишани  – пам’ятник односельчанам, які загинули в роки ВВВ, дві братських могили радянським громадянам, жертвам фашизму (1941 – 1944 рр.); 
   - завод ім. Комінтерну – пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
  - завод ім. Куйбишева - пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
  - завод „Палада” – пам’ятник загиблим працівникам суднобетоноверфі;
  -  пам’ятний камінь на місці розстрілу юних підпільників по вул. Суворова, 29 – апарат виконкому Комсомольської районної у місті ради;
         Військова частина (П – 1604) систематично проводить санітарну  очистку на прилеглій території до  постаменту „Літак” по Новомиколаївському шосе. 
         На відповідному рівні підтримують чистоту у мікрорайонах району: Шуменський, Корабел, Житлоселище, центр „Старого міста” 6  житлових організацій (ЖЕК - № 11, ТОВ „Шумен”, ТОВ „Україна”,  ПП „Жилсервіс”,      ПП „Жилтранс”, ЖЕК-1 Суворовського району), 63 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, 8 житлово-будівельних кооперативи та 19 відомчих будинків.       
        Згідно рішення  XХVІ сесії районної у місті ради VІ скликання від 27.12.2013р. №221  „Про затвердження програми організації зовнішнього благоустрою району на 2014 рік ”, заплановано фінансування на приведення району в належний санітарний стан у відповідності до кошторису витрат на проведення даної програми, який становить 1 135 300 грн.
           При надходженні фінансування з міського бюджету на виконання Програми організації зовнішнього благоустрою району на 2014 рік, роботи щодо санітарного очищення району  будуть виконані.   
Роботи по санітарній очистці та благоустрою в районі тривають.




Завідувач відділу з питань
життєдіяльності району                                                                    О.М. Цупіков

 




Комментариев нет:

Отправить комментарий