Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 4 марта 2015 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області



                        
Податківці та представники управління юстиції провели семінар для херсонських нотаріусів
26 лютого в приміщенні Дніпровської районної у м. Херсоні ради за ініціативи Головного територіального управління юстиції у Херсонській області та за участю фахівців Державної податкової інспекції у м. Херсоні відбувся семінар для нотаріусів. Захід відвідали більше ста нотаріусів з Херсона та області.
Фахівці управління юстиції зосередили увагу присутніх на особливостях застосування антикорупційного законодавства у діяльності нотаріусів, а також обговорили поточні питання, які виникають у роботі нотаріусів Херсонської області.
Представники податкової інспекції детально розповіли про новації у сфері оподаткування, зокрема про: порядок заповнення державними нотаріусами декларацій про майновий стан і доходи; особливості сплати військового збору як із доходів приватних нотаріусів, так і з доходів громадян, одержаних ними у спадок або за договорами купівлі-продажу (обміну), дарування чи пожиттєвого утримання рухомого та нерухомого майна; відповідальність за несвоєчасне подання звітності та сплати податків; порядок заповнення податкового розрахунку 1ДФ і т.д.
Зустріч була доволі насиченою та пройшла під знаком діалогу. На всі запитання, що цікавили присутніх нотаріусів, вони отримали повні та вичерпні відповіді.

Деклараційна кампанія у Херсоні сягнула за екватор
Деклараційна кампанія 2015, яка стартувала 1 січня, вже перетнула межу у 2 місяці. Протягом першої її половини, до ДПІ у м. Херсоні завітали майже півтисячі херсонців. Із них 152 містян задекларували 22,8 млн грн, отриманих у 2014 році доходів. Зокрема, 62 херсонця задекларували 8,7 млн грн статків,  отриманих вигляді подарунків. Ще 45 херсонців отримали у 2014 році спадщину на суму 5,6 млн гривень. Також два міських мільйонера задекларували 4,3 млн грн заробітних плат.
Нагадаємо, що деклараційна кампанія триматиме до 1 травня 2015 року. Доходи громадян, отримані у вигляді дарунків, спадщини, призів тощо, підлягають оподаткуванню відповідно до норм Податкового кодексу України.
Декларацію можна подати як у паперовому, так і в електронному вигляді до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Херсоні за адресою: вул. І. Кулика, 143а, вікно №7.

У Херсоні знову активізувались податкові аферисти
Після нетривалого затишшя у місті знову орудують телефонні шахраї. Зловмисники телефонують представникам бізнесу, представляються начальником податкової інспекції Херсона та просять надати у борг готівкові кошти. “Підстави” таких “прохань” різні. Серед інших окремо виділяють особисту відсутність у місті та неможливість у зв'язку із цим оперативно віднайти кошти для “достойної” зустрічі представників ДФС.
Нахабству аферистів нема меж – задля передачі коштів зустріч із обдуреними громадянами, вони призначають поблизу адмінбудівлі ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області.
Такі дії є провокацією з боку невідомих осіб, які задля легкої “наживи” намагаються виманити певні кошти, дискредитуючи податківців міста.
Наголошуємо на тому, що шахрайство в Україні переслідується за Законом. Зокрема, стаття 190 Кримінального кодексу України за шахрайство передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від 3 до 8 років.
Шановні херсонці та представники бізнес-середовища. В черговий раз просимо вас бути обачними, та не давати ввести себе в оману. Якщо у вас вимагали гроші або ви вже стали свідком чи жертвою злочинців - негайно звертайтеся до міліції особисто або за телефоном 102.

Фінансова децентралізація вже в дії: до бюджету Херсона надійшли 
перші 4,5 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу
Одним із механізмів задекларованої Урядом фінансової децентралізації в Україні стало запровадження з 2015 року акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів за ставкою 5%.
Платниками цього податку є суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які реалізують підакцизні товари. До таких товарів належать пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та його промислові замінники, нафтопродукти, скраплений газ, а також речовини, що використовуються як компоненти моторних палив.
Зазначимо, що за перший звітний податковий період – січень 2015 року херсонські платники акцизного податку мали прозвітувати до 20 лютого, а задекларований податок сплатити до міської казни до 2 березня.
Як наслідок, станом на 3 березня до бюджету Херсона надійшло майже 4,5 млн грн акцизного податку.

Антикорупційний сервіс «Пульс» інформацію приймає цілодобово
Суб’єкти господарювання мають можливість повідомляти Державну фіскальну службу України про неправомірні дії або бездіяльність працівників цього відомства та про можливі корупційні дії з їхнього боку, або про проблеми, які виникають під час здійснення митного контролю та оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України за номером телефону (044)284-00-07 на сервіс «Пульс». Він працює цілодобово.
При наданні інформації бажано назвати своє прізвище, ім’я, по - батькові (посаду, назву суб’єкта господарювання), місце проживання (адресу юридичної особи), обов’язково зазначити назву органу фіскальної служби, з яким пов’язана подія, коли відбулась подія, прізвище, ім’я, по-батькові працівника відомства, в роботі якого вбачаються протиправні або корупційні дії, та викласти суть проблеми.
Про результати розгляду звернень клієнтів повідомляють невідкладно або протягом 1-3 робочих днів. У разі, якщо інформація потребує додаткового розгляду - загальний термін її опрацювання не перевищує 15 днів. Результати розгляду анонімної інформації не повідомляються.

Новації законодавства 2015: імпортний збір
Законом України „Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року” від 28.12.2014 № 73 в Україні було запроваджено додатковий імпортний збір.
Імпортний збір вводиться строком на 12 місяців на товари, що ввозяться на митну територію України у митному режимі імпорту, незалежно від країни походження цих товарів та укладених Україною угод (договорів) про вільну торгівлю.
Ставки збору встановлено у розмірі:
- 10% для товарів, що класифікуються в товарних групах 1–24 згідно із УКТЗЕД (живі тварини, продукти тваринного та рослинного походження, харчові продукти, алкогольні та безалкогольні напої, тютюн, тощо);
- 5% для товарів, що класифікуються в товарних групах 25–97 згідно із УКТЗЕД (мінеральні продукти, продукція хімічної промисловості, деревина, текстиль, взуття, парасольки, транспортні засоби, вироби мистецтва тощо);
- 10% для товарів, що підлягають обкладанню ввізним митом відповідно до ст. 374 Митного кодексу України.
Не є об’єктами оподаткування товари, зазначені у ч.1 ст. 5 вказаного Закону, які визначено життєво необхідними товарами. Серед них, медичні вироби для проведення гемодіалізу та лікування онкологічних хворих за переліком, встановленим Постановою КМУ від 16.02.2015 № 63.
Зазначений Закон набирає чинності з 25 лютого 2015 року.

      Щоб отримати статус платника єдиного податку терміново подайте заяву!
Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може добровільно перейти на спрощену систему оподаткування. Для цього йому необхідно подати заяву до Центру обслуговування платників не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.
Тобто, платники, які планують застосовувати спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу 2015 року (або змінити групу платника єдиного податку), мають подати відповідну заяву не пізніше 16 березня 2015 року.
Слід підкреслити, що перехід відбувається за умови, якщо протягом календарного року, який передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, платником дотримано вимоги щодо обсягу доходу протягом календарного року та середньооблікової кількості працівників (ст. 291 Податкового кодексу України).

Херсонці сплатили 3,8 млн грн збору у вигляді цільової надбавки на газ
Цього року херсонські платники збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ сплатили до бюджету понад 3,8 млн гривень. Зазначимо, що це на 1,2 млн грн більше, ніж торік.
Збір сплачувався за звітний податковий період – грудень 2014 року. З 1 січня 2015 року збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ скасовано. Відповідні зміни були внесені до Податкового кодексу Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

У ЦОПах зникли черги: херсонці звітують електронкою
Сьогодні електронна звітність – це вже не право, а вимога сьогодення.  Звітуючи через E-mail, херсонцям не потрібно витрачати кошти на придбання бланків звітних документів та відвідувати податкову. Це значно економить і часовий ресурс херсонців, тим більше, що значна кількість звітів подається щомісяця.
Цього року, практично 100% міських платників ПДВ перейшли на електронну звітність.
Звіти про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (ЄСВ) у електронному вигляді подають 82% міських підприємств.
Натомість, лише половина міських підприємців – платників єдиного податку користуються перевагами електронного документообігу. Інші – все ще здають податкові декларації у паперовому вигляді.
Додамо, що з початку року у херсонському відділі Центру сертифікації електронних ключів укладено понад півтисячі угод з платниками податків.

Спрощенцям третьої групи подавати заяву про види діяльності не потрібно 
До Реєстру платників єдиного податку вноситься інформація про види господарської діяльності незалежно від групи платників єдиного податку. Така вимога передбачена п.п. 8 п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України.
Водночас, підприємці-платники єдиного податку третьої групи, які були зареєстровані та внесені до реєстру платників єдиного податку до 31.12.2014 року, не зобов’язані подавати заяву щодо внесення до реєстру платників єдиного податку відомостей про види господарської діяльності.
Інформація в Реєстрі щодо ставки єдиного податку, групи та видів господарської діяльності для платників третьої групи буде приведено у відповідність до норм Податкового кодексу України централізовано в автоматичному режимі.

Херсонські підприємства додали до бюджету 12,6 млн грн податку на прибуток
Протягом січня-лютого цього року херсонські бізнесмени сплатили до бюджетів всіх рівнів 12,6 млн грн податку на прибуток підприємств. Зазначимо, що в рамках реформування бюджетної системи та фінансової децентралізації, понад 1 млн грн із цих коштів поповнили зведений бюджет області. Раніше податок на прибуток підприємств практично повністю сплачувався до Державного бюджету України.
Нагадаємо, що серед податкових новацій 2015 року були і нововведення для платників податку на прибуток підприємств. Зокрема, для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, не перевищує 20 млн грн, об’єкт оподаткування може визначатися без урахування фінансових різниць.
Звертаємо увагу, що змінився максимальний розмір річного доходу для платників податку, які не повинні сплачувати щомісячні авансові внески з податку на прибуток. Його підвищено з 10 млн грн до 20 млн гривень.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ ДФС у Херсонській області




Комментариев нет:

Отправить комментарий