Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 22 июля 2011 г.

Постійні комісії Комсомольської районної у місті Херсоні ради VІ скликання

Назва постійної комісії Голова постійної комісії:

- мандатна, з питань депутатської діяльності
та етики, законності, правопорядку та
регуляторної політики; Задніпренко Віталій Іванович

- з питань планування, бюджету та фінансів; Балабанова Ірина Олександрівна

- з питань науки та освіти, молоді та спорту; Верещак Валерій Михайлович

- з питань медицини та соціального
захисту населення; Погорєлова Надія Григорівна

- з питань індивідуального будівництва,
об`єднань співвласників багатоквартирних
будинків, благоустрою та охорони
навколишнього середовища; Буба Мирон Степанович

- з питань сприяння розвитку підприємств
та агропромислового комплексу району,
підприємницької діяльності та
охорони праці; Глухова Лариса Володимирівна



                                         ПОЛОЖЕННЯ

про постійні комісії Комсомольської районної у місті Херсоні
ради VІ скликання

1. Загальні положення

1.1 Постійні комісії районної  у місті ради є органами ради, що обираються з числа її депутатів, для вивчення попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її компетенції, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.
1.2 В районній раді утворюються такі постійні комісії:
- мандатна, з питань депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку та регуляторної політики;
- з питань планування, бюджету та фінансів;
- з питань науки та освіти, молоді та спорту;
- з питань медицини та соціального захисту населення;
- з питань індивідуального будівництва, об`єднань співвласників багатоквартирних будинків, благоустрою та охорони навколишнього середовища;
- з питань сприянню розвитку підприємств та агропромислового комплексу району, підприємницької діяльності та охорони праці.
1.3 Постійні комісії обираються радою на строк її повноважень у складі голови і членів комісії. Всі інші питання структури комісії вирішуються відповідною комісією.
1.4 До складу постійної комісії не можуть бути обрані голова районної у місті ради та його заступники.
1.5 Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм, місцевого бюджету, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають у готують питання, які виносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і  співдоповідями.
1.6 Постійні комісії попередньо розглядають кандидатури осіб, які пропонуються для обрання, затвердження, призначення або погодження відповідною радою, готують висновки з цих питань.
1.7 Постійні комісії за дорученням ради голови, заступника голови районної у місті ради або за власною ініціативою вивчають діяльність підзвітних і підконтрольних раді та виконавчому комітеті районної у місті ради органів, а також з питань, віднесених до відання ради, подають за результатами перевірки рекомендації на розгляд їх керівників, а в необхідних випадках – на розгляд ради або її виконавчого комітету. 
1.8  Постійні комісії у питаннях, які належать до їх відання, та в порядку, визначеному законом, мають право отримувати від керівників органів, підприємств, установ, організацій необхідні матеріали і документи.
1.9  Робота постійних комісій районної у місті  ради проводиться у відповідності з планами, які затверджуються на засіданнях постійних комісій та погоджуються на сесії районної ради.
1.10 Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відносинах з іншими органами, об`єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами, організує роботу по реалізації висновків та рекомендацій комісії. У разі відсутності голови комісії його функції здійснює заступник голови комісії або секретар комісії.
1.11 Засідання постійної комісії районної у місті  ради скликається в мірі необхідності, але не менш одного разу на три місяці, і є правомочними, якщо у ньому бере участь не менш як половина  від загального складу комісії.
1.12 За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і  рекомендації постійної комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії підписуються головою і секретарем комісії.
1.13 Рекомендації постійних комісій підлягають обов`язковому розгляду органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами, яким вони адресовані. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.
1.14 Постійна комісія для вивчення питань, розробки проектів рішень ради може створювати підготовчі комісії і робочі грипи з залученням представників громадськості, вчених і спеціалістів. Питання, які належать до відання кількох постійних комісій, можуть за ініціативою комісій, а також за дорученням ради, її голови, заступника голови районної у місті ради розглядатися постійними комісіями спільно. Висновки і рекомендації, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами відповідних постійних комісій.
1.15 Депутати працюють у постійних комісіях на громадських засадах.
1.16 Депутат районної у місті ради, член постійної комісії, зобов’язаний бути присутній на її засіданні.
        Якщо депутат не може прибути на засідання комісії, він зобов’язаний повідомити про це голову комісії (письмово, усно, по телефону).
1.17 Порядок денний засідання комісії розробляється її головою.     
1.18 В роботі постійних комісій беруть участь запрошені:
        - голова,  заступник голови районної у місті ради, керівники відділів, управлінь, підприємств та організацій району з правом дорадчого голосу.
1.19 Про роботу комісії її голова звітує перед радою  один раз на рік.
1.20 Перелік, функціональна спрямованість і порядок організації роботи постійних комісій визначаються Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, регламентом роботи районної ради та Положенням про постійні комісії, яке затверджено районною у місті радою.



2. Функціональна спрямованість
постійних комісій районної у місті ради

2.1 Постійна мандатна комісія  з питань депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку та регуляторної політики:

           - розглядає регуляторні акти;
         - готує висновки відкликання депутата виборцями, про дострокове припинення повноважень депутата;
         - готує рекомендації з питань депутатської діяльності, додержання норм депутатської етики, роботи депутата у раді, виконання депутатами рішень ради;
         - здійснює контроль за виконанням рішень ради;
         - здійснює другі доручення ради.

            2.2 Постійна комісія з питань планування, бюджету та фінансів:
         - розглядає проекти програм з питань делегованих повноважень районній у місті ради, районного бюджету;
         - розглядає звіти про хід виконання програм з питань делегованих повноважень районній у місті ради та районного бюджету, готує висновки, вносить ці питання на розгляд сесії ради, виступає на них з доповідями та співдоповідями з цих питань;
         - проводить роботу по виявленню внутрігосподарських резервів і додаткових доходів бюджету;
         - розглядає звернення, пропозиції, заяви і скарги підприємств і громадян, що належить до її компетенції;
         - вивчає за дорученим голови або заступника голови ради діяльність відділів, управлінь, подає рекомендації на розгляд їх керівництв, а в необхідних випадках - на розгляд ради;
         - здійснює контроль за виконанням програм з питань делегованих повноважень районній у місті ради та районного бюджету, виконанням рішень ради з питань, що належать до компетенції комісії, подає за результатами перевірок рекомендації на розгляд виконавців, а в необхідних випадках - на розгляд ради.



           
2.3 Постійна комісія з питань науки та освіти, молоді та спорту:
         - попередньо розглядає за дорученням ради або за власною ініціативою проекти соціальних програм щодо питань розвитку освіти, культури, фізичної культури та спорту, проблем сім’ї та молоді, вивчає звіти про хід їх виконання;
         - вивчає і готує питання про стан справ в галузі освіти, культури, фізичної культури та спорту, проблем сім’ї та молоді;
         - за результатами аналізу та розгляду питань готує висновки та розробляє відповідні рекомендації;
         - здійснює контроль за виконанням рішень ради з питань, що належать до компетенції комісії.

            2.4 Постійна комісія з питань медицини та соціального захисту
населення:
         - попередньо розглядає за дорученням ради або за власною ініціативою проекти програм щодо соціального захисту населення, вивчає звіти про виконання програм з цих питань;
         - вивчає і готує питання про стан справ щодо соціального захисту населення;
         - здійснює контроль за станом справ з виплатою заробітної плати в цій сфері та за виплатою пенсій;
         - за результатами вивчення і розгляду питань постійна комісія готує висновки і рекомендації;
         - здійснює контроль за виконанням рішень ради з питань, що належать до компетенції комісії.

2.5 Постійна комісія  з питань індивідуального будівництва, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, благоустрою та охорони
навколишнього середовища:
            - здійснює контроль за забезпеченням надійності та безпечності будинків і споруд незалежно від форм власності в районі, що зазнають впливу небезпечних і техногенних явищ та процесів;
         - розглядає відповідно до законодавства спірні питання будівництва в індивідуальному секторі району, питання об'єднань співвласників багатоквартирних будинків;
         - готує та надає пропозиції до відповідних державних органів про оголошення природних та інших об’єктів, що мають екологічну, історичну, культурну або наукову цінність, пам’ятниками природи, історії або культури, які охороняються законом;
- розглядає питання щодо охорони навколишнього середовища та вживає заходи реагування.
- здійснює контроль за виконанням рішень ради з питань, що належать до компетенції комісії.


2.6 Постійна комісія з питань сприянню розвитку підприємств та
агропромислового комплексу району, підприємницької діяльності та
охорони праці:

         - розглядає проекти програм, що належать до компетенції комісії;
            - бере участь в розробці  планів-прогнозів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності;
         - розглядає проекти програм з охорони праці;
- здійснює контролю за виконанням прийнятих рішень та програм що належать до компетенції комісії.



 

Комментариев нет:

Отправить комментарий