Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 24 апреля 2013 г.

Проект РІШЕННЯ ХХVIІ СЕСІЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ VI СКЛИКАННЯ - Про затвердження пропозицій до програми соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2013 рік по виробництву і реалізації промислової та сільськогосподарської продукції



                                      ПРОЕКТ
КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА

РІШЕННЯ

ХХVIІ СЕСІЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ VI СКЛИКАННЯ


     травня 2013                                                                                             

Про затвердження пропозицій до програми соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2013 рік   по виробництву і реалізації  промислової  та сільськогосподарської продукції




     Відповідно статті 27 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, на підставі наданих підприємствами даних  сформовано пропозиції до програми соціального, економічного  і культурного розвитку міста на 2013 рік  по виробництву і реалізації в районі   промислової та сільськогосподарської продукції .
    В  2013 році  в промисловому комплексі району планується наростити обсяги виробництва і реалізації товарної продукції  на 15,8 відсотка і довести в грошовому виразі до 869,7млн. грн. Підвищення обсягів виробництва і реалізації продукції очікується в семи галузях промисловості.
    В аграрному секторі планується використати під посів сільськогосподарських культур 3,3 тис. га ріллі. При сприятливих погодних умовах очікується отримати 5,4 тис. тонн зерна, 585 тонн насіння соняшника, 1,8 тис. тонн  картоплі, 4,6 тис. тонн овочевих культур.
В тваринницькій галузі поголів’я худоби та птиці сконцентровано у власності населення району.
     Виходячи з вищевикладеного,  районна у місті рада

вирішила:
     1. Затвердити пропозиції до програми соціального, економічного і культурного  розвитку  міста на 2013 рік по виробництву і реалізації в районі промислової та сільськогосподарської продукції. 
     2. Керівникам підприємств рекомендувати:
         2.1. Прикласти зусиль щодо виконання  пропозицій  до програми соціального, економічного і культурного розвитку міста на 2013 рік по виробництву і реалізації в районі промислової та сільськогосподарської продукції, інформувати відділ соціально-економічного розвитку та ринкових відносин виконкому про можливі зміни та причини, що до них призвели.
                                                                Щомісяця до 10 числа
2.2. Дотримуватися нормативів оптимального співвідношення культур у сівозмінах, в повному обсязі використовувати орні землі.
                                                                    На період сівби ярих культур

2.3. Контролювати фітосанітарний стан посівів. Вживати заходи по боротьбі зі шкідниками, гризунами, хворобами.
                                                                    Постійно

     3. Відділу соціально-економічного розвитку та ринкових відносин    (Великих Л.В.) тримати на контролі хід виконання пропозицій  до програми соціального, економічного і культурного розвитку міста на 2013 рік по виробництву і реалізації в районі промислової та сільськогосподарської продукції та вчасно інформувати керівництво району.

Протягом 2013  року

     4. Про хід виконання рішення заслухати  на черговій сесії районної у місті ради по підсумкам роботи І півріччя 2013 року. 
                                                                           Серпень-вересень 2013 року

     5. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.    


Голова районної у місті ради                                           Л. Я. Третяк




Пропозиції
до програми соціального, економічного і культурного розвитку
міста на 2013 рік по виробництву і реалізації в районі промислової та
сільськогосподарської продукції

     Станом на 01.04.2013 року відповідно статистичним даним в районі працюють 40 промислових підприємств, які підпорядковано в 11 галузей,  і 7 господарств в аграрному секторі.
В 2013 році  в промисловому комплексі району планується наростити обсяги виробництва і реалізації товарної продукції  на 15,8%  і довести в грошовому виразі до 869,7млн. грн.
Згідно наданих показників підвищення обсягів виробництва і реалізації продукції очікується в семи галузях промисловості :
·        машинобудування, ремонт та монтаж машин і устаткування ;
·        виробництво та розподілення електроенергії, газу та води; 
·        добувній;
·        оброблення деревини та виробів з деревини;
·        хімічній;
·        целюлозно-паперове виробництво, видавнича діяльність;
·        інші галузі промисловості.
     Першочергове  завдання покладається на підприємства  машинобудівної галузі, яка складає 54,5%  від загального очікуваного обсягу реалізації в районі.
 Значна увага приділяється також виробництву та розподіленню електроенергії, газу та води і  металургійній  галузі, обсяги яких складають  понад 11 відсотків від річного завдання.
 Більшість промислових підприємств планують збільшити обсяги виробництва, або залишити на рівні минулого року.
 Через відсутність достатньої кількості договорів зменшення обсягів виробництва можливо відбудеться  в  чотирьох галузях..
 Майже на рівні минулого року залишаться обсяги виробництва і реалізації в металургійній і легкій промисловості. Найгірша ситуація по наданих показниках в харчовій галузі через припинення діяльності двох підприємств та  зміну адреси  одного підприємства (переведення в інший район) .
Загальний економічний ефект від роботи промислового комплексу вимагає перегляду цілого ряду позицій в законодавчій базі України.

З метою стабілізації виробництва сільськогосподарських культур в 2013 році аграрії району планують використати під посівні площі:
·        3,3 тис. га ріллі, що складатиме 74,5 % від загальної площі ріллі,
·        1,1 тис. га під пари .
Восени поточного  року під урожай 2013 року сільгоспвиробники району посіяли всього 1,37 тис. га озимих зернових культур, що становить 104,6 % від доведеного завдання, у тому числі 908 га пшениці, 430 га ячменя, 30 га ріпаку. За попередніми даними стан озимих: 356 га добрий (26,0 % від посіяного),        1,01 тис. га задовільний (74,0 % від посіяного).
     В 2013 році п’ять господарств та фізичні особи району планують сіяти ярі культури на загальній площі 1,9 тис. га, з них:
·        зернові на площі 695 га, у тому числі:
- ярий ячмінь – 660га;
- кукурудза на зерно – 35 га;
·        технічні на площі  - 690 га;
·        картопля на площі - 200 га;
·        овочеві на площі – 302 га;
·        кормові на площі – 35 га.
При сприятливих погодних умовах очікується отримати:
·        5,4 тис. тонн зерна, у тому числі 2,6 тис. тонн пшениці, 2,7 тис. тонн ячменя,
·        585 тонн насіння соняшника,
·        1,8 тис. тонн  картоплі, 
·        4,6 тис. тонн овочевих культур.
В тваринницькій галузі в поточному році планується збільшити поголів’я великої рогатої худоби на 4 гол., свиней – на 6 гол., птиці – на 2,0 тис. гол. Очікується надоїти 787 тонн  молока, що на 1,1% більше показників 2012 року, отримати 1048 тис. штук яєць, що перевищить показники минулого року на  292 тис. штук.
Для отримання запланованих урожаїв аграріям району рекомендовано проводити догляд за посівами озимих культур, дотримуватись технології вирощування сільськогосподарських культур та в повному обсязі засіяти заплановані площі.
Щомісяця проводиться аналіз реального стану справ на підприємствах району і надається до міськвиконкому для узагальнення. Сподіваємось, що надані пропозиції буде виконано.


     Завідувач відділу
     соціально-економічного
     розвитку та ринкових відносин                                                    Л.В.Великих



Комментариев нет:

Отправить комментарий