Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 12 июля 2013 г.

Рішення про виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 13.07.2012 року № 104 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 11.03.2011 р. № 43 „Про спільну роботу служби у справах дітей з відділом кримінальної міліції у справах дітей та іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності та попередженню негативних явищ серед них””



Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
    12 липня 2013 р.                                                                                    № ________

Про виконання рішення виконавчого
комітету районної у місті ради від 13.07.2012 року
 № 104 „Про хід виконання рішення виконавчого
комітету районної у місті ради від 11.03.2011 р.
№ 43 „Про спільну роботу служби у справах дітей
 з відділом кримінальної міліції у справах дітей та
 іншими органами виконавчої влади по попередженню
 та запобіганню явища бродяжництва серед дітей,
злочинності та попередженню негативних явищ серед них””

Заслухавши інформацію завідувача служби у справах дітей Зубенко В.Е. відзначено, що пріоритетним напрямком є спільна робота служби у справах дітей (далі - ССД) з відділом кримінальної міліції у справах дітей (далі – ВКМСД) та іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед  дітей, злочинності та поширенню негативних явищ серед них.
       Згідно ст.4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей” проводиться робота серед дітей з метою запобігання правопорушенням, виявляються причини та умови, що сприяють вчиненню злочинів, вживаються в межах своєї компетенції заходи щодо їх усунення; береться участь у правовому вихованні дітей; виявляються дорослі особи, які втягують дітей у злочину діяльність.
     На обліку служби у справах дітей за І півріччя 2012 року перебувало 117  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, станом на 01.07.2013 року перебувало 108  дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Інформація про цих дітей та джерела інформування стосовно дітей, які підлягають обліку, є конфіденційними та вноситься до Єдиного електронного банку даних.
Успішна та ефективна робота служби у справах дітей залежить від взаємодії з ВКМСД, кримінально-виконавчою інспекцією, слідчим ізолятором м. Херсона, Комишанською селищною радою, районним управлінням юстиції у м. Херсоні, загальноосвітніми школами, дитячими поліклініками району, головами органів самоорганізації населення.
Спеціалістами служби у справах дітей спільно з працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей проводяться профілактичні рейди „Діти вулиці”, „Підліток”, „Останній дзвоник”, „Канікули”, „Нічне місто” в місцях масового відпочинку молоді, за місцем проживання дітей. За І півріччя 2012 року  проведено 29 рейдів, за 6 місяців 2013 року проведено 29 рейдів.
Не менш важливими формами профілактичної роботи серед дітей є проведення в жовтні місяці лекцій по 23 навчальним закладам району.



 Розроблено та виконується план заходів на 2012, 2013 роки з питань профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів серед дітей, запобігання дитячій бездоглядності і безпритульності спільно з  управлінням освіти Херсонської міської ради, відділом кримінальної міліції у справах дітей Комсомольського ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області, Комсомольським районним управлінням юстиції в м. Херсоні; заходи спільно зі Комсомольським РП СМВ КВІ УДПтСУ в Херсонській області. Ретельно вивчаються причини і умови скоєння дітьми злочинів та правопорушень у кожному окремому випадку та відповідно приймаються заходи щодо їх усунення та попередження у майбутньому.
Щоквартально на засіданнях координаційної ради служби у справах дітей розглядалися питання про стан роботи щодо попередження бездоглядності та правопорушень серед дітей. 
На території району спостерігається збільшення злочинності у молодіжному середовищі (І півріччя 2012 року – 14 злочинів, за 6 місяців 2013 року – 15 злочинів), що складає 6,7%.
Службою у справах дітей постійно подаються пропозиції щодо притягнення до відповідальності батьків за невиконання своїх обов’язків згідно вимог статті 184 КпАП України. За ІІ півріччя 2012 року надано 71 пропозицію, за 6 місяців 2013 року – 64 пропозиції.
Всі пункти рішення виконавчого комітету районної  у місті ради від 13.07.2012 року № 104 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 11.03.2011 р. № 43 „Про спільну роботу служби у справах дітей з відділом кримінальної міліції у справах дітей та  іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності та попередженню негативних явищ серед них”” виконані в повному обсязі.
            На підставі вищевикладеного, виконком районної у місті ради

ВИРІШИВ :

1.  Інформацію завідувача служби у справах дітей, Зубенко В.Е. про виконання рішення виконавчого комітету районної  у місті ради від 13.07.2012 року № 104 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 11.03.2011 р. № 43 „Про спільну роботу служби у справах дітей з відділом кримінальної міліції у справах дітей та  іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності та попередженню негативних явищ серед них” прийняти до відома.

2.  Роботу служби у справах дітей  в цьому напрямку признати задовільною.

3.  Рішення виконавчого комітету районної  у місті ради від 13.07.2012 року № 104 „Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 11.03.2011 р. № 43 „Про спільну роботу служби у справах дітей з відділом кримінальної міліції у справах дітей та  іншими органами виконавчої влади по попередженню та запобіганню явища бродяжництва серед дітей, злочинності та попередженню негативних явищ серед них” зняти з контролю як виконане.

           Голова районної ради                                                                     Л.Я. Третяк

           Керуючий справами виконкому                                                   В.О. Рижкова


Комментариев нет:

Отправить комментарий