Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 24 июля 2013 г.

Про проведення 23.07.2013 року командно-штабного навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту населення

         Виконавчі органи Комсомольської районної у місті ради спільно з підрозділами цивільного захисту населення організували навчання з проведення часткової евакуації населення у випадку надзвичайної ситуації


За тактичним задумом  командно-штабного навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Херсонської області о 8:30 23.07.2013 в результаті підйому води у верхньому б’єфі Кременчуцької ГЕС до відмітки 81 м БС відбувся перелив води через греблю та розмив земляного тіла греблі Кременчуцької ГЕС з формуванням проривної хвилі. Виникла загроза прориву каскаду Дніпровських ГЕС.
         Прийнято рішення на проведення часткової евакуації населення евакуаційні органи переведені у режим надзвичайної ситуації.  Збірний евакуаційний пункт № 4, що створений на базі Херсонського морехідного училища рибної промисловості Керченського державного морського технологічного університету приступив до прийому, розподілу та відправки евакуйованого населення до приймальних евакуаційних пунктів (пунктів тимчасового розміщення).
Основними завданнями збірного евакуаційного пункту є:
- організація збору працівників, службовців та населення для організованого вивозу (виведення) їх із зон можливого ураження в наслідок надзвичайної ситуації;
- організація прийому, реєстрації та обліку евакуйованого (відселяємого) населення і розподіл їх по колонам;
- організація захисту еваконаселення на ЗЕП та створення йому мінімальних умов життєзабезпечення;
- забезпечення дотримання громадського порядку та безпеки в приміщеннях ЗЕП та на прилеглій території;
- організація відправки еваконаселення із зон можливого ураження до місць його розташування.
До складу ЗЕП входять 14 працівників навчального закладу, а очолює його особисто начальник училища Костянтин Стасюк.
Враховуючі масштаби можливої надзвичайної ситуації, рішенням голови евакуаційної комісії Комсомольського району м.Херсона Леоніда Назаренка ЗЕП № 4 доукомплектований до 48 осіб з залученням працівників виконкому районної у місті ради, Комсомольського РВ ХМУ УМВС України у Херсонській області, комунального закладу «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних», Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України у Херсонській області, Управління ДСНС України у Херсонській області.
О 13:00 23.07.2013 в результаті підйому води у верхньому б’єфі Каховської ГЕС до відмітки 20 м БС відбувся перелив води через греблю та розмив земляного тіла греблі Каховської ГЕС з формуванням проривної хвилі. Відбувається катастрофічне затоплення розташованих нижче територій з верхньою відміткою до +12 м.
Евакуація триває.
Населення прибуває до ЗЕП та після реєстрації і формування колон направляється до ПЕП пішими колонами та автобусами підприємств – перевізників: КП ”Херсонкомунтранссервіс”, ПАТ “Ремпобуттехніка”, ПП “Корнет-Стиль”, ПФ “МИС”, ТОВ “Іксора”, ПП “Союзавто” та ПВКП “Анта-Шиппінг”. На маршрутах евакуації працюють наряди ДАІ та бригади швидкої допомоги.
         На момент початку демонстрації учасникам навчання роботи ЗЕП умовно  розподілено та направлено до приймальних евакуаційних пунктів 1600 осіб населення Карантинного острова.
Постраждалим надається медична, психологічна та інша допомога. Розгорнута польова кухня та їдальня, буфет, організована виїзна торгівля товарами першої необхідності. Встановлені додаткові біотуалети, прибула цистерна з питною водою від МКП «ВУ ВКГ м. Херсона». Працює стіл довідок, пункт зв’язку з Call-центром, кімната матері та дитини.
Імітацію евакуйованого населення забезпечили працівники Херсонського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, які, як і всі учасники навчання, своє завдання виконали відмінно.
Керівник навчання - заступник директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України  полковник служби цивільного захисту Сергій Осипенко зазначив: «Якщо у реальній обстановці вдасться організувати хоча б 70 відсотків того, що ми побачили сьогодні, це буде дуже непогано» та побажав, щоб отримані учасниками навчання знання, навички та уміння удосконалювались лише під час навчальних тривог».


 Завідувач сектора цивільного захисту
у Комсомольському районі управління
з питань надзвичайних ситуацій
та цивільного захисту населення
м. Херсона  міської ради                                                                 В.С.Тегін






Комментариев нет:

Отправить комментарий