Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 8 июля 2013 г.

Соціальні ініціативи для військовослужбовців


У Херсоні успішно реалізується спільний міжнародний проект Міністерства соціальної політики України та ОБСЄ “Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям”.

Для втілення в життя засад воєнної реформи, що базується на оновлених Стратегії національної безпеки та Воєнної доктрини України, а також відповідно до Концепції реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року у вітчизняному війську планується втілити комплекс системних заходів, серед яких, зокрема, – оптимізація чисельності Збройних Сил України та удосконалення їх структури.
За цих умов керівництво держави та оборонного відомства до пріоритетів своєї діяльності відносить виважену кадрову політику, спрямовану на збереження кваліфікованих і високопрофесійних кадрів, вирішення соціальних питань і досягнення належного рівня соціальних стандартів для військовослужбовців і членів їхніх родин. Військове керівництво зацікавлене в оптимальному поєднанні інтересів Збройних Сил та потреб особистості кожного військовослужбовця, можливості реалізації його власного потенціалу та отриманні визначених законодавством пільг і гарантій, пов’язаних з проходженням служби.
У ході проведення заходів з реформування Збройних Сил України актуального значення набувають партнерські стосунки та спільні дії у формуванні і реалізації державної політики щодо соціальної та професійної адаптації військовослужбовців звільнених у запас або відставку, та тих, які підлягають звільненню у зв’язку з реформуванням Збройних Сил України та інших військових формувань.
Упродовж останніх 7 років в Херсоні успішно реалізується проект ОБСЄ “Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям” координатор Кравченко Юрій Павлович, що дозволяє активно розв’язувати наболілі соціальні проблеми цієї категорії громадян України. Проект відіграє важливу роль у вирішенні складних проблем соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються, зокрема їх професійної перепідготовки та працевлаштування. Варто зазначити, що протягом 8 років (з 2004 по 2012 роки) в рамках реалізації проекту організовано професійну перепідготовку понад 7500 осіб у різних регіонах України. З 2007 року проект успішно здійснюється в Херсоні. За 6 років біля 380 військовослужбовців Херсонського гарнізону за фінансової підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні змогли пройти перенавчання на цивільні спеціальності. З 3 червня цього року чергова група колишніх військовослужбовців Херсона розпочала курсову перепідготовку за спеціальністю «Транспортний менеджмент і логістика». Навчання проводиться за 500-годинною навчальною програмою в Херсонському інституті МАУП. Основна ідея проекту полягає в отриманні слухачами курсів знань, які необхідні в бізнесі, підвищенні їх конкурентоспроможності на ринку праці, а також подальшому працевлаштуванні випускників та успішній реалізації себе після звільнення з військової служби в цивільному житті .
Проект здійснюється в рамках чинного законодавства України, зокрема Закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”. Відповідно до закону “Держава забезпечує соціальну та професійну адаптацію військовослужбовців, які звільнюються у зв’язку зі скороченням чисельності або штату військовослужбовців”, а самі військовослужбовці мають право безкоштовно пройти професійну перепідготовку. Міжнародна допомога, яка надається Координатором проектів ОБСЄ в Україні, як раз і покликана сприяти забезпеченню цих положень.

Основною цільовою групою проекту є військовослужбовці, звільнені не пізніше 3-х років тому або заплановані до звільнення зі Збройних Сил України в поточному році. Як виняток, пройти перенавчання та отримати сприяння працевлаштуванню можуть військовослужбовці, що звільнились раніше 3-х років тому, але в даний момент знаходяться без роботи, та військовослужбовці інших військових формувань України, на яких поширюється норма вищезазначеного Закону.
Організаторами перепідготовки виступають Міністерство соціальної політики України, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Ресурсний та кар’єрного центру для звільнених військовослужбовців Збройних Сил України (РКЦ). Всебічну допомогу надає Херсонська обласна, міська та районні у місті Херсоні ради, обласний та міський центри зайнятості, керівництво Херсонського інституту МАУП, обласний та міський центри зайнятості, обласний військовий комісаріат. За словами голови правління РКЦ Олександра КОРЕНЧУКА, в  Херсоні на практиці реалізується комплексний підхід до вирішення проблем військових, зокрема їх соціальної адаптації. До її розв’язання залучаються державні органи, органи самоврядування, ефективно використовуються можливості громадських і міжнародних організацій.
До проведення занять будуть залучені найдосвідченіші науково-педагогічні працівники Херсонського інституту МАУП, розроблено спеціально для цієї групи навчальний план та програми. Інститут готовий надати всі свої здобутки та новітні освітні технології, щоби створити всі умови для якісного навчання військовослужбовців, зокрема, залученні найбільш підготовлених науково-педагогічних працівників для викладання дисциплін передбачених навчальними планами. Особлива увага буде приділена практичній спрямованості навчального процесу та його належному методичному забезпеченню.
Названі курси сприятимуть розвитку сучасного мислення у звільнених військовослужбовців, стануть важливим етапом у їх соціальній та професійній адаптації до цивільного життя, крім того, значною мірою сприятимуть утвердженню відчуття впевненості у майбутньому.

  Коренчук Олександр Степанович





Телефони для звязку з координатором : Кравченко Юрій Павлович 0552394173, моб: 0502232767
Email : avia0873@mail.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий