Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 24 июля 2013 г.

Підсумки обговорення проекту Концепції реформи місцевого самоврядування в Україні на засіданнях посадових осіб виконкому, ветеранів праці району, трудових колективів підприємств.



Підсумки обговорення проекту Концепції реформи місцевого самоврядування 
в Україні на засіданнях посадових осіб виконкому, ветеранів праці району, 
трудових колективів підприємств.  

1. Економічна неспроможність переважної більшості територіальних громад, органів місцевого самоврядування щодо здійснення власних повноважень.
Важливим питанням є неврегульованість міжбюджетних відносин, наслідком чого є вкрай недостатнє наповнення  місцевих бюджетів, невизначеність у розподілі повноважень та ресурсів між радами різних рівнів, кризовий стан комунального господарства. Річ у тім, що за нинішньої бюджетної та податкової систем левова частка надходжень від діяльності підприємств загальнодержавного значення осідає в центрі. Повернути до місцевих бюджетів надходження за рахунок яких ремонтувались дороги та здійснювались екологічні заходи, для чого внести зміни до Бюджетного кодексу України.
Для забезпечення виконання «власних» повноважень, необхідно збільшити доходну базу бюджетів місцевого самоврядування, що може бути зроблено за рахунок розширення переліку місцевих податків і зборів, при цьому надати органам місцевого самоврядування право самостійно встановлювати  місцеві податки і збори (держава має право лише контролювати обґрунтованість місцевих податків і зборів та рівень оподаткування).
2. Не на достатньому рівні захищені екологічні та соціально-економічні інтереси громади на території яких здійснюється розробка надр.
Потрібно внести зміни до Закону України «Про угоди про розподіл продукції», де чітко закріплювались би інтереси територіальних громад на території, яких проводиться розробка надр. Саме територіальні громади знаходяться під дією негативних екологічних впливів діяльності по розробці надр та потребують відповідної компенсації.
3. Упорядкування процедури надання адміністративних послуг.
Пропонуємо запровадження механізму надання адміністративних послуг за принципами «єдиного вікна» та «організаційної єдності» дасть змогу істотно спростити процедуру отримання послуг, оскільки перекладає обов’язок щодо отримання різноманітних погоджень, довідок тощо на посадових осіб, що надаватимуть адміністративні послуги. Тим самим буде не лише спрощено відповідну процедуру для громадян, а й сприятиме подоланню корупційних чинників у цьому процесі.
Сподіваємось, що в результаті відповідних законодавчих змін буде запроваджено висококваліфіковані консультації та послуги для громадян. При цьому посадові особи, що надаватимуть відповідні послуги, нестимуть відповідальність за якісне й своєчасне їх надання. Зменшиться також імовірність відмов у прийнятті документів за формальними ознаками.


Керуючий справами виконкому                                                    В.О.Рижкова

Комментариев нет:

Отправить комментарий