Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 13 февраля 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області



Оперативники вилучили фальсифіковані цигарки
майже на 800 тис. гривень
Днями співробітники оперативного управління ДПІ у м. Херсоні в рамках кримінального провадження провели ряд обшуків у Херсоні та Миколаєві в місцях, де за наявною інформацією незаконно зберігали та реалізовували фальсифіковані підакцизні товари.
Під час проведення цих заходів оперативники виявили факти зберігання тютюнових виробів вітчизняних (фальсифіковані, марковані підробленими марками акцизного податку) та імпортних (ввезених на митну територію України з порушенням митних правил) торговельних марок. У подальшому цей товар планувалося реалізувати через різні торгові мережі.
В результатом цих обшуків співробітники оперативного управління вилучили 62513 пачок цигарок вітчизняних та іноземних виробників орієнтованою вартістю 780 тис. гривень, а також 6 тис. доларів США та 10 тис. гривень.
Наразі, досудове слідство за фактом незаконного виготовлення фальсифікованих підакцизних товарів із недоброякісної сировини, вживання яких становить загрозу для здоров’я та життя людей, здійснює слідче управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

На початку року інтенсивно зростає кількість послуг, наданих у ЦОП
Початок нового звітного періоду відрізняється зростанням кількості платників, які бажають отримати різного виду послуги у Центрі обслуговування платників (ЦОП). Якщо у грудні минулого року до ЦОП завітали 28 тис. клієнтів, то протягом січня їх кількість зросла майже вдвічі та склала понад 47 тис. відвідувачів. Наразі більшість клієнтів ЦОП бажають подати звітність або отримати електронний цифровий підпис, для подальшого звітування через Інтернет.
В той же час, до ЦОП звертаються і платники, які бажають отримати дозвільні документи, довідки, консультаційні та інші, необхідні їм послуги. Загалом, у січні фахівці ЦОП надали 2232 різноманітних послуги платникам податків, у тому числі 1747 адміністративних і 475 інформаційних. Зокрема, працівники ЦОП видали: 834  картки платників податків; 55 документів про взяття на облік; 113 книг обліку розрахункових операцій.
Нагадаємо, що Центр обслуговування платників до 3 березня 2014 працюватиме у подовженому режимі. У будні дні ЦОП працює з 9-ї до 20-ї години без перерви на обід, а у разі наявності клієнтів на час закриття - до «останнього відвідувача», у суботу – з 9-ї до 16-ї години.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Спрощена система оподаткування стає дедалі простішою у застосуванні та популярнішою серед підприємців
В ДПІ у м. Херсоні перебуває на обліку майже 10,5 тисяч підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування обліку та звітності. Найбільш популярними є друга та третя групи. Їх обрали 54% та 28% зареєстрованих спрощенців відповідно. За січень підприємці-«єдинники» збагатили місцевий бюджет майже на 5 мільйонів гривень, що у порівнянні з січнем минулого року на 300 тисяч гривень більше!
Популярність єдиного податку серед малого бізнесу є результатом створення сприятливих умов для ведення бізнесу. За останні роки правила для спрощенців зазнали значних змін, додалося багато нових можливостей. Зокрема, тепер суб'єкти господарювання можуть подавати заяву на реєстрацію платником єдиного податку в електронному вигляді та скористатися перевагами електронної перевірки, протягом року змінювати групу і ставку податку, звітний період для другої групи - розширився з місяця до року. Більше того, як і минулого року, цьогоріч діє мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу.
Також, реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку. Тобто, з 1 січня 2014 року замість свідоцтва платника єдиного податку підприємець, на свій запит, зможе безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку, що значно скоротить документообіг із контролюючими органами, витрати часу і ресурсів.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Відкритий та конструктивний діалог з представниками бізнесу
Днями представники бізнес-середовища завітали до ДПІ у м. Херсоні на зустріч з очільником цього відомства – Сергієм Олефіренком. Учасниками зібрання були представники різних сфер діяльності: торгівлі, промисловості, аграрного та переробного сектору.
Сергій Олефіренко зупинився на напрямах покращення обслуговування представників бізнесу: спрощення процедури реєстрації платників ПДВ і єдиного податку, своєчасне відшкодування ПДВ,  спрощення та прискорення цієї процедури для добросовісних платників за рахунок введення статусу платника з позитивною історією, продовження мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу. Також начальник ДПІ зазначив, що на період проведення річної деклараційної кампанії фахівці Центру обслуговування платників працюють до “останнього відвідувача”. А у разі виявлення будь-яких порушень платники податків можуть звертатися на сервіс «Пульс», гарантуємо оперативне вирішення усіх питань. Тобто, відомство робить все необхідне для безперебійного надання громадянам, платникам податків та суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності всіх необхідних послуг.
В свою чергу учасники зустрічі висловили ряд пропозицій щодо вдосконалення діючих електронних сервісів, зокрема пролонгації дії електронних ключів, розширення можливостей електронного кабінету платника податків. Також було запропоновано внести зміни щодо збільшення податкового періоду для платників „хмільного збору”.
Всі пропозиції від бізнесу будуть передані до Міністерства доходів та зборів для опрацювання та прийняття відповідних рішень.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Головне управління Міністерства доходів і зборів у Херсонській області запрошує на співбесіду осіб, які бажають навчатися на денній формі навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Національного університету державної податкової служби України (Київська область, м. Ірпінь) за напрямом підготовки «Правоохоронна діяльність».
На навчання приймаються громадяни України віком від 17 до 25 років, які мають повну загальну середню освіту, відповідають вимогам правових актів України, що визначають проходження служби в податковій міліції.
Перелік загальноосвітніх предметів конкурсного відбору для вступу на навчання: українська мова і література, історія України (профільний предмет), іноземна мова або математика, фізична підготовка (екзамен).
За довідками звертатися до відділу персоналу ГУ Міндоходів у Херсонській області не пізніше 21 березня 2014 року за адресою: м. Херсон,  пр. Ушакова, 75, к.218 тел. 42-76-54, або ОУ ДПІ у м. Херсоні: м. Херсон,        вул. І.Кулика, 143а, тел. 32-74-94
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Єдине вікно подання електронної звітності
Міндоходів впровадило в експлуатацію програмне забезпечення «Єдине вікно подання електронної звітності 1.0». Оновлене програмне забезпечення призначене для підготовки звітності в електронному форматі до Державної служби статистики України та органів доходів і зборів. За допомогою нього можна створити звіт, підписати електронними ключами, відправити до контролюючого органу та переглянути квитанції про результат доставки звіту.
Дана програма об’єднала в собі функції створення та відправки звітів,  що дало можливість спростити процедуру подання звітів в електронному вигляді.
Отримати даний продукт можна скачавши його з веб-порталу Міндоходів (www.minrd.gov.ua) у розділі “Електронна звітність”, або в Центрі обслуговування платників за адресою м. Херсон, вул. І.Кулика, 143а, 22 вікно.
Звертаємо увагу, що подання звітності в електронному вигляді унеможливлює ручне втручання в процес обробки та прийняття звітності.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

До уваги  підприємств і підприємців
власників земельних ділянок та землекористувачів!
Останній день подання декларації з плати за землю (земельного податку та/або орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності) на 2014 рік - 20 лютого 2014 року. Сплата проводиться рівними долями за кожен місяць протягом 30 календарних днів, наступних за минулим податковим місяцем.
До речі, протягом січня цього року власники земельних ділянок та землекористувачі перерахували до місцевої скарбниці майже 4,9 млн. грн., понад 87% цієї суми сплатили підприємства Херсона.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області
               
У яких випадках можна не декларувати доходи?
Кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2013 року, набирає обертів. Слід зазначити, що є певні категорії громадян, які не зобов’язані подавати декларацію про майновий стан і доходи. Так, громадянам не потрібно подавати декларацію у разі отримання доходів:
- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;
- виключно від одного податкового агента незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених Податковим кодексом України;
- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок;
- у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою;
- від двох і більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами не перевищує у 2013 році 137640 гривень.
Крім цього, звільняються від подання декларації про майновий стан і доходи особи, якщо станом на кінець звітного податкового року вони: є неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) або держави; перебувають у розшуку або строковій військовій службі; на останній день строку подання декларації перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав.
Тож зваживши на все вищезазначене, визначте чи належите ви цьогоріч до категорії громадян, які можуть декларацію не подавати.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Доходи громадян, отримані від продажу автомобіля
більше одного разу на рік, оподатковуються
Дохід, отриманий громадянином від продажу або обміну протягом року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не оподатковується.
У випадку продажу громадянином зазначеного майна двічі та більше разів протягом одного року або продажу вантажного автомобіля, отриманий дохід оподатковується за ставкою 5%.
Дохід від продажу такого майна визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу, або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом. Продавець може самостійно обирати способів визначення вартості відчужуваного майна, а саме оціночну вартість, визначену згідно із законом, або середньоринкову вартість відповідного транспортного засобу.
Декларацію про майновий стан і доходи громадян необхідно подати за місцем реєстрації.
Херсонців чекаємо в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Херсоні за адресою: вул. І. Кулика, 143а, 11 вікно. Отримати вичерпну консультацію можна за номером телефону: 32-73-67.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Вірно заповнити декларацію допоможе Книга обліку доходів та витрат
Громадяни, які відповідно до норм податкового законодавства зобов’язані подавати декларацію або мають право на таке подання з метою повернення надміру сплачених податків при застосуванні права на податкову знижку, самостійно ведуть облік у Книзі обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу. Форма такого документу затверджена наказом Міндоходів України від 11.12.2013 № 794.
На вимогу контролюючих органів громадяни повинні надавати заповнену Книгу обліку доходів і витрат та реєстр документів (за наявності).
До слова, впродовж січня 119 херсонців подали декларації про доходи з метою реалізації права на податкову знижку. В них декларанти відобразили 145 тис. грн. податку на доходи, який підлягає поверненню з бюджету, як зайво сплачений. За результатами проведеного перерахунку до гаманців цих декларантів загалом повернуто 120 тис. гривень.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Якщо Ви цінуєте свій особистий час - звітуйте через Інтернет
Протягом першого місяця 2013 року до ДПІ у м. Херсоні надійшло понад 6600 звітів від платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ), 72% із них було надано через Інтернет.
Нагадаємо, що процедуру адміністрування ЄСВ Міністерство доходів і зборів України розпочало з 1 жовтня 2013 року. Якщо у жовтні минулого року в електронній формі звітували близько 51% херсонських страхувальників, то у січні цього року їх кількість сягнула вже 72%.
Тобто, платники ЄСВ обирають сучасні інформаційні технології для надання звітності. Більшість херсонської бізнес-спільноти усвідомила, що звітувати через Інтернет комфортно, швидко, зручно і надійно. Більше того, це дозволяє уникнути черг у центрах обслуговування, заощаджує особистий час бізнесменів і скорочує паперовий документообіг.
Довідково. Найближчим часом Міндоходів планує впровадження єдиної звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Це дозволить скоротити документообіг для підприємств та самозайнятих громадян, а також зменшить для них витрати часу на виконання процедур сплати податків. У майбутньому також планується розширити можливості для подачі об’єднаної звітності в режимі он-лайн. Пропозиції та зауваження щодо цієї ініціативи Міндоходів можна направляти на електронну адресу: spddpa@ukr.net.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Свідоцтво платника єдиного податку – підлягає обов’язковому поверненню
Бланк свідоцтва платника єдиного податку є документом суворого обліку. Тому, у разі отримання витягу з Реєстру платників єдиного податку та/або при відмові від спрощеної системи оподаткування він підлягає обов’язковому поверненню контролюючому органу, який видавав таке свідоцтво.
Нагадаємо, що з 1 січня 2014 року реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку. Таким чином, замість свідоцтва платника єдиного податку фізична особа – підприємець, на свій запит, зможе безоплатно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку.
Також, звертаємо увагу, що видані свідоцтва платника єдиного податку підтверджують перебування фізичної особи - підприємця на спрощеній системі оподаткування до отримання витягу із реєстру або внесення змін до реєстру.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Проценти, нараховані на банківські внески громадян, не оподатковуються
Це передбачено чинним законодавством. Тобто, громадяни мають право не відображати в декларації про майновий стан і доходи, отримані в 2013 році, доходи у вигляді процентів на поточний або депозитний банківський рахунок.
Водночас з 1 січня 2015 року до складу загального річного оподатковуваного доходу громадянина включатиметься дохід у вигляді процентів на поточний або депозитний банківський рахунок, крім доходів, отриманих у вигляді процентів, що нараховані на цінні папери, емітовані Міністерством фінансів України та на боргові зобов'язання Національного банку України, а також доходів у вигляді процентів на поточні банківські рахунки, за якими на користь фізичних осіб здійснюються виключно виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Не подбав про первинні документи – поплатився 14 тис. грн.
Днями, у ході перевірки фінансово-господарської діяльності підприємця „Ф” ревізори ДПІ у м. Херсоні виявили заниження ним чистого доходу. Як встановили перевіряючі, підприємець включив до складу витрат вартість придбаних товарно-матеріальних цінностей. Однак підтвердити понесені витрати він не зміг, поза як не мав жодних документів, які б свідчили про придбання таких цінностей.
Тож в результаті нехитрої операції „Ф” занизив платежі, які підлягають сплаті до бюджету загалом на 10,5 тис. гривень. За висновками акту перевірки за виявлені порушення до підприємця застосовано штраф на загальну суму 3500 гривень.
Наразі за відсутність первинних документів підприємець сплатив до бюджету близько 14 тис. гривень.
Довідково. Податковим кодексом України передбачено, що до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів, належать лише документально підтверджені витрати, що включаються до витрат операційної діяльності (ст. 177.4).
Крім того, не відносяться до податкового кредиту з ПДВ суми податку, сплаченого у зв’язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними, чи митними деклараціями (ст. 198.6).
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонці втричі збільшили обсяги використання природних надр
В січні цього року херсонці сплатили 136,6 тис. грн платежів за користування надрами, що в тричі більше ніж торік. Загалом платниками цього податку в Херсоні є 12 суб’єктів господарювання, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах надр. Переважно, для міських платників об’єктом оподаткування виступають водні ресурси Херсону.
Нагадаємо, що згідно із норм Податкового кодексу, для цілей оподаткування платники плати за користування надрами для видобування корисних копалин здійснюють окремий (від інших видів операційної діяльності) бухгалтерський та податковий облік витрат та доходів за кожним видом мінеральної сировини за кожним об’єктом надр, на який надано спеціальний дозвіл. Порядок оподаткування плати за надра визначено у ХІ Податкового кодексу України.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Скарга на постачальника
ДПІ у м. Херсоні повідомляє, що з 1 січня 2014 року у випадку відмови постачальника товарів/послуг надати податкову накладну або в разі порушення ним  порядку заповнення чи реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних право покупця додати  до податкової декларації заяву із скаргою на постачальника, яка є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту, зберігатиметься за ним протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області




Разом з податковою декларацією з податку на прибуток необхідно
 подавати фінансову звітність
Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.
Малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність. Це передбачено статтею 46 Податкового кодексу України.
Нагадуємо, що форма податкової декларації з податку на прибуток затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 №872. Показники податкової декларації в повній мірі приведено у відповідність до внесених у Податковий кодекс змін та доповнень.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий