Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 11 февраля 2014 г.

РІШЕННЯ ХХХІV (позачергова) сесія районної у місті ради VІ скликання -Про районний у місті бюджет на 2014 рік.



КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА
РІШЕННЯ
  ХХХІV (позачергова) сесія районної у місті  ради VІ скликання
   

31 січня 2014                                                                                       № 226



Про районний у місті бюджет
на 2014 рік.

     Керуючись статтею 41 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетним кодексом України, Законом України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», рішеннями міської ради від 30.01.2014р.                       «Про міський бюджет на 2014 рік» , районна  у місті рада

В И Р І Ш И Л А :

      1.Установити загальний обсяг доходів районного у місті бюджету на  2014 рік в сумі – 9852620 грн.
      Обсяг доходів загального фонду районного у місті бюджету визначити в сумі 9818620 грн. , спеціального фонду бюджету - 34000 грн., у тому числі бюджету розвитку – 30000 грн. (додаток№1)
2.Затвердити загальний обсяг видатків районного  у місті бюджету на 2014 рік в сумі – 9852620 грн., в тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі – 9598620 грн. та видатків спеціального фонду бюджету у сумі – 254000 грн. за  тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів (додаток №2) та головним розпорядником бюджетних коштів                (додаток №3)                                      
3.Установити профіцит загального фонду районногоу місті бюджету у сумі 220000,00грн., напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) (додаток 4).
  4.Установити дефіцит спеціального фонду районного у місті бюджету у сумі  220000,00 грн., джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) (додаток 4).
  5. Установити розмір  оборотного залишку бюджетних коштів  районного у   місті бюджету     в сумі 50000 грн.
       6. Затвердити перелік об»єктів, фінансування яких буде здійснено за рахунок коштів бюджету розвитку (додаток 4).
       7. Затвердити у складі видатків районного у місті бюджету кошти на реалізацію районних програм на загальну суму 482480грн.(додаток 5).
      8. Затвердити, відповідно до статті 68 Бюджетного кодексу України, склад доходів і видатків  районного у місті бюджету на 2014 рік у відповідності з повноваженнями, переданими міською радою:
ДОХОДИ ( додаток 1):
- надходження адміністративних штрафів, що накладаються адміністративною комісією, затвердженою виконавчим комітетом районної у місті ради;
-         міжбюджетні трансферти :
-  дотація вирівнювання , що одержується з районних та міських ( міст Києва і Севастополя, міст республіканського і обласного значення ) бюджетів ;
-   субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату  електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот;
-   субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;
-    субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім"ях за принципом "гроші ходять за дитиною";   
-    інші субвенції;
- надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту; 
-     плата за оренду майна бюджетних установ;
             -     плата за послуги , що надаються бюджетними     установами    згідно з функціональними повноваженнями.

         ВИДАТКИ
-  органи місцевого самоврядування;
- територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг);
         - інші види соціальної допомоги , що надаються  згідно з
  делегованими  повноваженнями (матеріальна допомога на поховання безробітних мешканців району);
- виплати компенсацій фізичним особам по догляду за одинокими непрацездатними громадянами;
-  субсидії населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг;
- субсидії населенню для відшкодування витрат на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;
-  пільги населенню  на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;
-    дитячі будинки ( в т.ч.сімейного типу, прийомні сім»ї);
-   програми, затверджені районною у місті радою.

      9. Встановити, що джерелами формування спеціального фонду районного у місті бюджету на 2014 рік є  :
- власні надходження бюджетних установ (надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством) ;
- кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, отримані відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»
     Кошти спеціального фонду районного у місті бюджету витрачаються на заходи, передбачені законодавством, а саме :
           - видатки на утримання  та ремонт майна виконавчого комітету районної у місті ради за рахунок власних надходжень ( плата за оренду майна бюджетних установ).   
           -  видатки на покриття витрат, пов»язаних з організацією та наданням соціальних послуг за рахунок власних надходжень від платного обслуговування громадян у відділенні соціальної допомоги вдома (плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю);
         - капітальні видатки бюджету розвитку (капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення району).

     10. У виняткових випадках в процесі виконання районного у місті бюджету, за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів, здійснювати перерозподіл бюджетних призначень за економічною класифікацією в межах загального обсягу його бюджетних призначень по загальному та спеціальному фондах районного у місті бюджету ( крім власних надходжень бюджетних установ).
Будь-які видатки, пов»язані з утриманням бюджетних установ, можуть здійснюватися головним розпорядником бюджетних коштів районного у місті бюджету в разі, коли відсутня прострочена заборгованість із заробітної плати, та спожиті комунальні послуги та енергоносії.
   11. Головному розпоряднику бюджетних коштів пропорційно здійснювати фінансування розпорядників нижчого рівня або проводити розрахунки за виконані роботи відповідно до бюджетних призначень, затверджених додатком 3 до цього рішення.
     12. Затвердити такий перелік захищених статей видатків загального фонду районного у місті бюджету на 2014 рік за їх економічною структурою :
     -  заробітна плата  ;
    -  нарахування на оплату праці ;
    -  оплата комунальних послуг та енергоносіїв ;
    -  інші виплати населенню .
   Визначити, що головний розпорядник бюджетних коштів районного у місті бюджету несе відповідальність за першочергове спрямування коштів на фінансування захищених статей видатків та цільове використання бюджетних коштів.                                                                                                                                                                                                                             
13. Виконавчому комітету районної у місті ради у місячний термін встановити обґрунтовані ліміти споживання енергоносіїв у натуральних одиницях по бюджетних установах, виходячи з обсягів призначень, визначених головному розпоряднику бюджетних коштів додатком 3  до цього рішення .
      Керівникам  бюджетних установ установити контроль за споживанням енергоносіїв у межах затверджених лімітів у натуральних одиницях.
   14. Надати право виконкому районної у місті ради отримувати короткотермінові позики відповідно  до статті 73 Бюджетного кодексу України на покриття тимчасових касових розривів місцевого бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду;
      15. Виконкому щоквартально звітувати перед сесією районної у місті ради про хід виконання районного у місті бюджету та щомісячно районній раді надавати відомості про його виконання.
      16. Додатки 1-5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
      17. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування бюджету, фінансів (Балабанова І.О.).


 

Голова районної   у місті  ради                                                      Л.Я.Третяк  




Пояснювальна записка
до бюджету Комсомольського району у м.Херсоні на 2014 рік

Формування районного бюджету на 2014 рік проводилось виходячи з положень Бюджетного кодексу України,  законів України “Про Державний бюджет України на 2014 рік”  і “Про місцеве самоврядування в Україні” та інших законодавчих актів, рішення міської ради від 30.01.2014 р. “Про міський бюджет на 2014 рік”
Дохідна частина складається з :
- надходжень по адміністративним штрафам, що накладаються адміністративною комісією, затвердженою виконавчим комітетом районної ради  у сумі  40000грн.;
- міжбюджетних трансфертів :
- дотація вирівнювання з міського бюджету – 6350400 грн.;
- субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату  електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот- 2752100грн.;
-  субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу - 129230 грн.;
-  інші субвенції -  452480 грн.;
-   субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім"ях за принципом "гроші ходять за дитиною"- 94410 грн.;   
- надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту- 30000 грн.; 
-  плата за оренду майна бюджетних установ – 1000 грн.;
-    плата за послуги , що надаються бюджетними     установами    згідно з функціональними повноваженнями -3000грн.

          Видаткова частина складається з :
            - видатків на утримання органів місцевого самоврядування у сумі 4541430 грн.;
- видатків на утримання територіального центру  соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у сумі 1788830 грн.;
- видатків на надання матеріальної допомоги на поховання деяких категорій осіб 31855грн.;
- видатків на виплату компенсацій фізичним особам по догляду за одинокими непрацездатними громадянами у сумі  8285 грн.;
- видатків на субсидії населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 2752100грн.;
- видатків на субсидії і пільги  населенню для відшкодування витрат на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу - 129230 грн.;
- видатків на дитячі будинки ( в т.ч.сімейного типу, прийомні сім»ї)- 94410грн.;
- видатків на благоустрій (відповідно до програми зовнішнього благоустрою району ) 284545 грн., в т.ч 230000грн. капітальних видаткив;
-   інших видатків ( відповідно до районної програми підтримки органів самоорганізації населення на преміювання голів квартальних комітетів) – 197935 грн.

    Виходячи з того, що для районних у місті рад розрахувати обсяг витрат на утримання органів місцевого самоврядування на населення відповідної території неможливо, розподіл видатків по цій галузі проведений міською радою, виходячи з повноважень районних у місті  рад.Штатна чисельність працівників виконкому, управління праці та територіального центру  станом на 01.01.14 р. складає  144 одиниці з них виконком – 51 управління праці 38 та територіальний центр 55. 
               Видатки на утримання апарату райвиконкому та управління праці заплановані у загальному розмірі  у сумі  4541430 грн. Вказані видатки направлені на оплату праці апарату   виконкому та  управління праці, на забезпечення їх функціонування і на поточне утримання  адмінбудівлі Суворова 29 , оплату енергоносіїв та закупівлю комп’ютерної техніки.
    Видатки на забезпечення діяльності територіального центру соціального обслуговування по соціальному захисту одиноких пенсіонерів , яким надається допомога з доставки ліків та продуктів харчування, прибирання житла, ремонту взуття, одягу тощо, в районному бюджеті на 2014 р.  складають 1788830 грн.
               По соціальному захисту окремих категорій населення району  передбачені кошти  у сумі 8285грн. на виплати компенсацій фізичним особам по догляду за одинокими непрацездатними громадянами та для надання  допомоги на поховання безробітних на суму 31855 грн. 
У відповідності зі статтею 76 Бюджетного кодексу України рішенням районної ради установлений розмір оборотного касового залишку районного  у місті бюджету у сумі 50000грн.
В  рішенні районної у місті ради “Про районий у місті бюджет на 2014 рік” передбачено право голови районної ради за обґрунтованим поданням розпорядника коштів здійснювати перерозподіл його плану асигнувань по загальному фонду в межах його загального обсягу з наступним затвердженням його на районній сесії.
  Згідно з ст. 72 Бюджетного кодексу України при затверджені районного бюджету затверджується перелік захищених статей  видатків загального фонду районного бюджету. До вказаного переліку на 2014 рік включені такі видатки (за їх економічною  класифікацією):
оплата праці  (код 2111);
нарахування на оплату праці (код 2112);
оплата енергоносіїв і комунальних послуг (когд 2270);
інші виплати населенню (код 2730);
Установлено, що розпорядники коштів районного бюджету мають право брати зобов’язання на здійснення видатків лише в межах відповідних асигнувань, затверджених  рішенням ради  про районний  у місті бюджет.
Рішенням встановлена періодичність звітування виконкомом районній раді про хід виконання районного бюджету.


Завідувач відділу бухгалтерського
обліку   та звітності                                                                   Т.Г.Тележенко


 



Комментариев нет:

Отправить комментарий