Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 6 февраля 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні



Херсонський малий бізнес працює навіть за поганих погодних умов
В надходженнях єдиного податку спостерігаються стабільні позитивні тенденції. Підприємці Херсона, котрі обрали спрощену систему оподаткування, третій рік поспіль нарощують сплату єдиного податку. Зокрема, у січні цього року від них бюджет міста отримав майже 5 млн. грн., або 76%.
Загалом же протягом першого місяця року „спрощенці” Херсона перерахували до міської казни 6,6 млн. грн. єдиного податку. Це на півмільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Такі позитивні тенденції надходження єдиного податку є наслідком введенням ряду законодавчих інновацій, які впроваджувалися з врахуванням пропозицій бізнес-спільноти, створення комфортних умов для малого і середнього бізнесу, продовження мораторію на проведення перевірок таких СГД, спрощення реєстрації нових платників податків, запровадження численних електронних сервісів.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Протягом січня херсонці сплатили майже 33 млн. грн.
податку на доходи 
Сума надходжень цього року майже на 2 млн. грн. перевищує показники відповідного періоду минулого року.
Стабільна та ритмічна сплата податків і зборів забезпечується, у першу чергу, завдяки запровадженню законодавчих ініціатив Міндоходів в інтересах бізнесу та громадськості.
Податок на доходи фізичних осіб займає близько 75 відсотків від загальних надходжень до місцевої скарбниці. Тож сьогодні значна увага приділяється додатковим джерелам зі сплати цього податку, зокрема, за рахунок денітізації ринку праці, боротьби із виплатою заробітної плати в «конвертах».
Крім того, на підвищення рівня надходжень від податку на доходи фізичних особі вплинула підвищення соціальних стандартів, зокрема зростання мінімальної заробітної плати, що станом на 1 січня цього року становить      1218 гривень.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області



З 1 лютого звітність з ПДВ подається за новою формою!
Наказом Міністерства доходів і зборів від 13.11.2013 № 678 затверджено нові форми звітності з податку на додану вартість (ПДВ): декларацію, уточнюючий розрахунок і додатки до них. Цим же наказом встановлено Порядок їх заповнення та подання.
Нова форма декларації дещо відрізняється від попередньої. Зокрема, її доповнено рядками: 5.1 – обсяг операцій з вивезення товарів за межі митної території України, які звільнені від оподаткування; 16.1.4 – коригування податкового кредиту згідно зі ст. 192 ПКУ за обсягами придбання з ПДВ).
Подавати звітність з ПДВ за новою формою необхідно починаючи з 1 лютого 2014 року. Зокрема, оновлену звітність платники подаватимуть: ті, які звітують щомісяця (за січень 2014 року) – не пізніше 20.02.2014; ті, які звітують щокварталу (за І квартал 2014 року) – не пізніше 12.05.2014.
Крім того, наказом Міндоходів від 25.11.2013 № 708 затверджено нову форму Реєстру виданих та отриманих податкових накладних та Порядок його ведення. Починаючи з 1 січня 2014 року платникам ПДВ необхідно вести Реєстр виданих та отриманих податкових накладних за новою формою, але подавати - у складі звітності за підсумками січня 2014 року.
До слова, починаючи з 27.11.2013 звітність яка має додатки, подається у вигляді «Пакета» - це спеціальне оформлення електронних документів, що перебувають у залежності: головний документ – додатки до головного документа.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Відтепер новостворені підприємства також можуть бути платниками ПДВ
З початку цього року право на добровільну реєстрацію платником податку на додану вартість (ПДВ) отримали ще й ті особи, які лише планують здійснювати господарську діяльність (без наявності будь-яких обсягів оподатковуваних операцій). Такі суб’єкти господарювання можуть подати Реєстраційну заяву (Заява) про добровільну реєстрацію платником ПДВ державному реєстратору під час реєстрації бізнесу. Ця Заява є додатком до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації суб'єкта господарювання. Державний реєстратор передає до органу Міндоходів скановану електронну копію реєстраційної заяви одночасно з відомостями з реєстраційної картки.
Відповідна норма передбачена Законом України від 24.10.2013 № 657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень», який набрав чинності з 1 січня 2014 року.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Особливості подання звіту з ЄСВ
Згідно із чинними нормами законодавства звіт щодо сум нарахованого єдиного соціального внесу на загальнообов’язкове державне соціальне страхування подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в органах доходів і зборів в один із таких способів:
- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством;
- на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
- на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п'яти.
Звіт, надісланий поштою, не вважається поданим.
Вкотре звертаємо Вашу увагу, що використання електронно-цифрового підпису при поданні звіту з ЄСВ є одним із позитивних моментів, що дає Вам змогу економити свій час та приділяти більше уваги веденню бізнесу.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Спадок, отриманий від батьків, не оподатковується

Власність, успадкована від члена сім’ї І-го ступеня споріднення, оподатковується за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб.
Громадянин, який отримує спадщину від члена сім'ї ІІ-го ступеня споріднення, сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5% від вартості успадкованого.
Відповідальними за сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету є спадкоємці, які отримали спадщину.
Відповідно до пп. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 розділу І Податкового кодексу України членами сім’ї фізичної особи І-го ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Решта членів сім’ї фізичної особи вважаються такими, які мають ІІ-й ступінь споріднення.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Кімната у гуртожитку оподатковується!
Гуртожитки є спеціально спорудженими або переобладнаним для цього житловими будинками, які призначено для проживання робітників, службовців, студентів, учнів, а також громадян у період роботи чи навчання (стаття 127 Житлового кодексу України).
Таким чином, виходячи із норм Податкового кодексу, приватизована кімната у гуртожитку є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно. При цьому база оподаткування зменшується незалежно від кількості квартир, які перебувають у власності у фізичної особи – платника податку, на 120 м², якщо власник не використовує це майно з метою одержання доходів (здавання в оренду, лізинг, використовування у підприємницькій діяльності).
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Затверджено довідники податкових пільг станом на 1 січня 2014 року
Міністерством доходів і зборів України затверджено станом на 01.01.2014 Довідник №69/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету, і Довідник №69/2 інших податкових пільг.
У довідниках наведено перелік пільг з податку на прибуток, оподаткування неприбуткових установ і організацій, плати за землю, податку на додану вартість, державного мита тощо, а також зазначено початок та закінчення дії пільг.
Ознайомитися з довідниками можна за адресою http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Іммігранти до України мають подавати податкову декларацію!
Згідно з норм податкового кодексу України іммігрант, що набуває статусу резидента України має задекларувати свої доходи.
Зокрема, згідно із пп. 170.10.4 ст. 170 Податкового кодексу України за результатами звітного податкового року, в якому іноземець набув статусу резидента України, він має подати річну податкову декларацію, в якій зазначає доходи з джерелом їх походження в Україні та іноземні доходи.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Розпочався конкурс «Очима дитини про бюджет країни»
Запрошуємо херсонських школярів, які вміють малювати, писати вірші, оповідання, або мають художні ідеї комп'ютерної анімації - взяти участь у цьому конкурсі й стати його переможцями. Проводиться він у три етапи: місцевий, регіональний і всеукраїнський.
У творчих змаганнях можуть брати участь учні загальноосвітніх навчальних закладів віком від 9 до 15 років.
Конкурсанти змагатимуться між собою за трьома напрямками: художні твори; комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація); літературні твори. Усі роботи повинні базуватися на податковій та митній тематиці.
Обов’язковим атрибутом до усіх робіт має бути довідка про автора: його прізвище, повне ім'я та дата народження; місце проживання (повну адресу); коротка біографічна довідка з описом творчих здібностей, а також назва навчального закладу та контактний телефон.
Роботи, що відповідають тематиці конкурсу, приймаються до 1 квітня 2014 року. З питань оформлення робіт звертатися до інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у м. Херсоні, тел. 32-74-02, 32-73-61.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий