Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 1 ноября 2013 г.

Ми несемо добро.





     
  У першу неділю листопада країна вшановує соціальних працівників - людей, на яких покладена дуже відповідальна і почесна місія. До численної армії таких працівників належимо і ми з вами. Тисячі людей відчувають нашу турботу, увагу і доброзичливість, бо ми щодня допомагаємо їм справитися з нелегкими життєвими обставинами і тим самим реалізуємо активну соціальну політику держави. Без сумніву, ми й надалі разом з нашими соціальними партнерами ефективно вирішуватимемо проблеми зайнятості населення, чесно і професійно виконуватимемо свою справу. Отож зичу Вам, шановні колеги, здоров'я і наснаги, оптимізму та творчих здобутків, бажання працювати на благо людей!
      Добробут людей – головне завдання та основний критерій оцінки соціальної політики держави. Сьогодні є всі підстави говорити: економічні перетворення реально позначилися на зростанні достатку працюючих, ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених та багатодітних сімей. У цих здобутках – вагомий вклад і працівників соціальної сфери, бо домогтися докорінних змін у поліпшенні якості соціального захисту населення лише  збільшенням бюджетних асигнувань без активної участі тих, хто безпосередньо працює в самій галузі, хто не лише сумлінно виконує професійний обов’язок, а й вкладає в роботу душу, неможливо.
      Працівники управління праці та соціального захисту населення опікуються долею майже 40 тисяч мешканців Комсомольського району м.Херсона. Своєю повсякденною працею вони забезпечують реалізацію державних гарантій різним верствам населення.
      З метою здійснення соціального захисту малозабезпечених сімей, сімей з дітьми, інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів відділом призначення соціальних допомог в поточному році призначено 8525 державних соціальних допомог та житлових субсидій.
      У зв’язку зі змінами розмірів допомог протягом поточного року згідно чинного законодавства проведено масові та індивідуальні перерахунки.                                           Проведено 20 засідань районної  комісії з питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, на яких призначено 23 сім’ям  державних соціальних допомог та 287 сім’ям житлових субсидій.
       З 1 жовтня 2013 року розпочався прийом документів для призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (надалі – субсидії) на опалювальний період 2013 – 2014 року.
      Для зручності мешканців району відкрито виїзні пункти прийому громадян з питання призначення субсидій за адресами:
- вул. Лавреньова, 7 – приміщення ЖЕУ № 11 (Шуменський мікрорайон);
- вул. Патона, 4-а  -  приміщення ПП «Жилсервіс» (мікрорайон Острів);
- сел. Комишани, вул. Радянська,89 – приміщення Комишанської селищної ради.
      При оформленні субсидії одиноким громадянам надається допомога соціальними працівниками територіального центру соціального  обслуговування ( надання соціальних послуг).  
      Спеціалісти відділу призначення соціальних допомог щоденно ведуть прийом громадян та надають обґрунтовані консультації мешканцям району з питань призначення та виплати допомог – 6115 звернень, надають інформацію на запити громадянам та підприємствам різної форми власності, повідомлення про призначення допомог та житлових субсидій громадянам, тощо.  
    Хворим громадянам, нужденним сім’ям надається допомога у зборі необхідних документів для призначення їм державних соціальних допомог.
    Одним із пріоритетів соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича  „Діти – майбутнє України” є  посилення соціального захисту багатодітних сімей, сімей в яких виховують дітей-інвалідів, дітей-сиріт та малозабезпечених сімей.
    В Єдиному державному автоматизованому реєстрі на обліку перебувають 376 багатодітних сімей в яких виховуються 1230 дітей,  а також 300 сімей, які виховують дитину-інваліда.
    Відповідно до чинного законодавства багатодітні сім’ї  та сім’ї в яких виховують дітей-інвалідів користуються пільгами у розмірі 50% по оплаті за житло-комунальні послуги, послуги зв’язку. Діти з багатодітних родин користуються безоплатним проїздом усіма видами міського пасажирського транспорту.
    В Херсонському центрі реабілітації дітей-інвалідів проходять реабілітацію 34 дитини-інваліда, які мешкають в Комсомольському районі міста  та потребують реабілітації та корекції.
     На виконання  постанови  Кабінету  Міністрів  України  від  29.01.2003 року  № 117 "Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги", відділом персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян проводиться постійна робота щодо підтримання в актуальному стані, а саме уточнення та оновлення наявної інформації в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, На сьогодні база даних системи ЄДАРП  нараховує 29102 пільговиків.
      Для спрощення  процедури отримання громадянами житлово-комунальних пільг щомісячно відділом надається банк даних до управління соціальної політики міськвиконкому для подальшої роботи з організаціями-постачальниками житлово-комунальних послуг.
     З метою реалізації Закону України “Про ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011року № 1381 “Про розміри разової грошової допомоги, що виплачується в 2013 році”, відповідно  до Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань" протягом 2013 року оформлено списки – розпорядження на нарахування щорічної разової грошової допомоги до Дня Перемоги 4089 ветеранам війни. У зв’язку з новими розмежуваннями категорій та змінами розмірів допомоги  була проведена робота по індивідуальному опрацюванню інформації по кожному пільговику окремо.
      На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від  22.05.2012р.  № 371 було сформовано документів та направлено для нарахування щорічних разових грошових компенсаційних виплат на придбання твердого палива -  142 особам, та на придбання скрапленого газу – 126 особам. Постійно проводиться корегування та уточнення банку даних пільговиків для контролю достовірності та актуальності наявної інформації. Щодня проводиться інтенсивний прийом, роз’яснювальна робота та консультації громадян стосовно всіх змін до чинного законодавства України, пов'язаних з реалізацією ними права на пільги.  Проводяться консультативні заходи з підприємствами та громадськими організаціями району.
      Особливу увагу ми приділяємо людям похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями, в т.ч інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. З початку року  58 інвалідів, ветеранів війни поправили своє здоров’я у санаторно-курортних закладах, 17 – отримали матеріальну допомогу на суму 7599 грн. забезпечено протезно-ортопедичними виробами 489 інвалідів, влаштовано до будинків-інтернатів на повне державне утримання 14 осіб.
      Постійно надається допомога в розшуку документів, які підтверджують факт роботи в тилу в період війни для встановлення статусу учасника війни згідно Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус учасника війни 3 особам.
      Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завжди і за будь-яких умов сприяє особливо вразливим категоріям населення у вирішенні різноманітних соціальних проблем, наданні своєчасної підтримки і невідкладної допомоги.
      Коли самотня людина-інвалід, пенсіонер чи малозабезпечена родина залишаються наодинці зі своїм лихом, вони можуть розраховувати на допомогу територіального центру, який на сьогодні обслуговує 1602 одиноких непрацездатних громадян та інвалідів.
      Робота територіального центру ведеться за декількома напрямами. Один з них – надання послуг удома інвалідам та людям похилого віку. Соціальні працівники прибирають у квартирах, закуповують у магазинах та на ринку продукти, в аптеках – ліки, миють посуд, готують їжу. Допомагають лежачим помитися, перевдягнутись. Своїми силами роблять дрібний ремонт приміщення, надаються послуги перукаря, швачки, медичної сестри, а також завозять паливо, рубають та складають дрова, ремонтують паркани, копають присадибні ділянки тощо.
      Це морально нелегко – треба мати велике терпіння, підхід до людей, обтяжених старістю, недугами і злиднями.
      Проводяться заходи до відзначення святкових та знаменних дат із залученням підприємств та організацій всіх форм власності для надання різних видів допомог інвалідам та одиноким непрацездатним громадянам.
      Як кажуть світ не без добрих людей. І на щастя кількість їх зростає. Вже чимало на сьогодні зроблено. Є що підсумувати. Але попереду постійна робота, спрямована на подальшу підтримку тих, кому потрібна допомога, співчуття, розуміння.
      Усі працівники управління праці та соціального захисту населення розуміють, що від їхньої сумлінності, порядності, відповідальності залежить авторитет виконавчої влади. І втілюючи в життя соціальну політику держави, ми намагаємося працювати на благо людей.

Начальник управління праці та соціального
захисту населення Комсомольської районної
у місті Херсоні ради
депутат районної у місті ради                                                          Н.Погорєлова



Комментариев нет:

Отправить комментарий