Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

воскресенье, 10 ноября 2013 г.

Рішення виконкому - Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України, за спожиті енергоносії



                              КомсомольськА  районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння


08 листопада 2013 року                                                   № _____

Про стан розрахунків підприємств
та  організацій району з Пенсійним
фондом України, за спожиті енергоносії  

     Керуючись статтею 52 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком районної у місті  ради заслухав інформацію „Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України, за спожиті енергоносії”  і відмічає, що:
     Заборгованість підприємств району до Пенсійного фонду України зі сплати страхових внесків та єдиного соціального  внеску станом  на 01.10.2013року складає – 2млн. 923,4 тис. грн., що на  343,5 тис. грн. менше в порівнянні з початком року і більше на 181,9 тис. грн. в порівнянні з попереднім місяцем.      
 45,5 відсотка від загального боргу – це  борги восьми  підприємств з безнадійним статусом боргу, яких об’явлено банкрутами, або порушено справу про банкрутство;
 34 відсотки  від загальної заборгованості району  заборгував
ПАТ  „Херсонський  завод карданних валів”, який з червня поточного року призупинив діяльність.                                                                                                                                                                                                                                               
     Заборгованість за природний газ станом на 01.10.2013 року становить         1млн. 641 тис. грн., з якої  94 відсотки складає борг ПАТ „Таврійська будівельна компанія” за минулі роки, поточні борги сплачуються регулярно. Підприємство планує взяти кредит в банку, що дасть змогу  поступово розрахуватися з заборгованістю за газ.
      На засіданнях районних комісій з питань наповнення бюджету та з питань розрахунків за спожиті енергоносії керівників підприємств попереджено про персональну відповідальність за нарощення боргів.
     В результаті проведеної спільної роботи повністю розрахувались з боргами:
   - до Пенсійного фонду України три підприємства  на суму -1млн.809,6 тис. грн. і зменшили заборгованість три  підприємства на суму 24,7 тис. грн. ;
   - за спожитий газ  зменшили заборгованість чотири підприємство на суму -431,4тис.грн.


     Враховуючи зазначене, виконком районної у місті ради
вирішив:
     1. Інформацію “Про стан розрахунків підприємств та організацій району з Пенсійним фондом України,  за спожиті енергоносії ” прийняти до відома (додається).
     2. Відділу соціально-економічного розвитку та ринкових відносин                 (Великих Л.В.) продовжувати роботу з керівниками підприємств і організацій району по погашенню заборгованості до Пенсійного фонду України, за спожиті енергоносії, проводити аналіз стану заборгованості.
Щомісячно до 20 числа
     3. Рекомендувати   :
     3.1.Управлінню Пенсійного фонду України в м.  Херсоні
 (Рукавішніковій О.О. ) за даними звітності платників та результатами перевірок інформувати виконком Комсомольської районної у м. Херсоні ради про заборгованість підприємств, установ та організацій району.
                                                                                          Щомісячно до 10  числа

      3.2.ПАТ „Херсонгаз” (Зангієву А.Г.) надавати інформацію виконкому  Комсомольської  районної у м. Херсоні ради по підприємствам, установам  та організаціям  району, які мають заборгованість перед ПАТ „Херсонгаз”.

                                                                                           Щомісячно до 15  числа

     4. Рішення виконкому районної у місті ради від  09 листопада 2012 року №161   „Про стан розрахунків підприємств і  організацій району з Пенсійним   фондом України, з бюджетом,   за спожиті енергоносії” зняти з контролю, як виконане.

     5. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.гр. Савицька Людмила Олексіївна просить призначити її опікуном малолітнього онуки Савицького Станіслава Андрійовича, 08.05.1996 року народження. Мати дитини Савицька С. В. знаходиться у розшуку;




Голова районної
у місті ради                                                                     Л.Я. Третяк

Керуючий справами виконкому                                   В.О. Рижкова


Інформація
про стан розрахунків підприємств та організацій району
до Пенсійного фонду України,
за спожиті енергоносії

     Заборгованість підприємств та організацій району  до Пенсійного фонду Українистаном на 01.10.2013року складає 2млн. 923,4 тис. грн., у тому числі по єдиному соціальному внеску – 2млн.477,2 тис. грн., по страховому внеску – 446,2 тис. грн. Заборгованість зменшилась на 343,5 тис. грн.  в порівняні з початком року і збільшилась  на 181,9 тис. грн. в порівнянні з попереднім місяцем.       
    1 млн.332,1тис. грн., або  45,5 % від загальної заборгованості, складають борги   восьми підприємств з безнадійним статусом боргу, які об’явлено банкрутами, або порушено справу про банкрутство.                                                                                                                                                                                                                                                 
   Серед них найбільші борги мають:
   -ЗАТ НВО Синта – сума боргу складає 638,1 тис. грн., заборгованість збільшилась на 156 тис. грн. в порівнянні з початком року і на 52,7 тис. грн. в порівнянні з минулим місяцем. На підприємстві бракує замовлень, відсутні власні обігові кошти. Високі відсоткові ставки кредитування, зростання цін на сировину, на енергоносії негативно вплинули на фінансовий стан підприємства;
      -  ПрАТ „Дельта - Сервіс” – сума боргу складає 404,9 тис. грн.,  заборгованість збільшилась на 15,6 тис. грн. в порівнянні з початком року і на 13,8 тис. грн. в порівнянні з минулим місяцем. Керівник підприємства неодноразово був запрошений на засідання комісії з питань наповнення бюджету. 07.08.2013р. на черговому засіданні комісії керівник повідомив, що підприємство займається перевалкою вантажу баржами на судна. На даний час недостатньо замовлень на перевалку зерна, в разі збільшення обсягів з надання послуг - покращиться фінансова ситуація на підприємстві, що дасть змогу   розрахуватися з боргом;
    -  ТОВ „Будівельна компанія „Равіс” - сума боргу складає 153,7 тис. грн., в порівнянні з початком року і попереднім місяцем не змінилася. Заборгованість виникла із-за припинення кредитування. Погашення заборгованості буде відбуватися за рахунок ліквідаційної маси.
   Заборгованість промислових підприємств складає – 1млн.158 тис. грн., сума боргу зменшилась в порівнянні з початком року на 986,2 тис. грн. і не змінилася  в порівнянні з попереднім місяцем.
    998,6 тис. грн., або 86 % від загальної заборгованості цієї групи складає борг ПАТ „Херсонський  завод карданних валів”, на підприємстві відсутність обігових коштів, великі борги кредиторам. З початку поточного року підприємство майже не працювало, з червня 2013 р. діяльність призупинено;
     - ДП „Судмаш” – на початок року заборгованості не було, а станом на 01.10.2013р. сума боргу  складає  72,9 тис. грн., в порівнянні з  попереднім місяцем  борг збільшився на 25,1 тис. грн. На підприємстві бракує замовлень, спостерігається скорочення послуг з обладнання суден. З липня поточного року відбулась зміна керівництва, яке, можливо, застосує заходи по покращенню ситуації.
Заборгованість по групі інші підприємства складає 432,8 тис. грн., сума боргу збільшилась в порівнянні з початком року на 339,8 тис. грн. і на 78,6 тис. грн. в порівнянні з попереднім місяцем за рахунок збільшення боргу по найбільшим боржникам:
      -ДП ЦКБ „Ізумруд” заборгованість становить  214,2 тис. грн., або  49,5 %, від загальної заборгованості  підприємств цієї групи, сума боргу збільшилась на  190,8 тис. грн. в порівнянні з початком року і  на 21,5 тис. грн. в порівнянні з попереднім місяцем. Діяльність підприємства залежить від забезпеченості роботою суднобудівних підприємств, так як виконують для них проектні роботи. З жовтня 2012 року заборгованість зростає, тому що  при надходженні грошових коштів виконавча служба в першу чергу гасить борг по заробітній платі. При надходженні замовлень будуть перспективи по погашенню заборгованості;
    -КП „Херсонміськсвітло” - на початок року заборгованості не було, а станом на 01.10.2013р. сума боргу  складає  145,6 тис. грн., в порівнянні з попереднім місяцем заборгованість збільшилась на 51,0 тис. грн. Борг пов’язаний з тим, що підприємство повністю фінансується з міського бюджету за надані послуги та виконані роботи та у зв’язку із затримкою оплати платежів УДКСУ в місті Херсоні (казначейство).
        Станом на 01.10.2013р., згідно наданих даних ПАТ „Херсонгаз”, підприємства району заборгували за природний газ 1млн.641,5  тис. грн.
     В порівнянні  з початком   року заборгованість зменшилась на 391,9 тис. грн., а з минулим місяцем - зменшилась на  318,6тис. грн.
     1млн.549 тис. грн., або 94 %  від загальної заборгованості,   складає  борг
 ПАТ „Таврійська будівельна компанія” за  минулі роки, поточні борги сплачують регулярно. 120 млн. грн. витрачено на  переоснащення двох німецьких комплексів. Планують взяти кредит в банку, що дасть змогу  поступово розрахуватися з заборгованістю за газ.
       На засіданнях комісій з питань наповнення бюджету та з питань розрахунків за спожиті енергоносії   було заслухано 34 керівника підприємств-боржників, з них вісім заслуховувалось неодноразово, керівників підприємств попереджено про персональну відповідальність за нарощення боргів.
        В результаті проведеної спільної роботи повністю розрахувались з боргами:
   - до Пенсійного фонду України –три підприємства  на суму -1млн.809,6 тис. грн. і зменшили заборгованість три  підприємства на суму 24,7 тис. грн. ;
   - за спожитий газ  зменшили заборгованість чотири підприємство на суму -431,4тис.грн.
     Робота по зменшенню боргів підприємств і організацій району триває.
   
Завідувач відділом соціально –
економічного розвитку та ринкових
відносин                                                                        Л.В.Великих
                                              

Комментариев нет:

Отправить комментарий