Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 24 апреля 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області



Херсонські ЕКО-мами отримали податкову знижку
Одним з видів витрат, дозволених до включення до податкової знижки, є сума коштів, сплачених медичному закладу за оплату допоміжних репродуктивних технологій.
Процедура ЕКО (штучного запліднення) недешева, і можливість включення частини витрат до податкової знижки дозволить хоча б частково зменшити фінансове навантаження на сім'ї, які вирішили отримати репродуктивну допомогу.
Особливістю цього виду знижки є такий момент, що її може отримати лише жінка. Так, з початку року 3 херсонки вже використали таке право і подали відповідні декларації до ДПІ у м. Херсоні. Їм з бюджету вже повернено майже          7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.
Нагадуємо, що до податкової знижки дозволяється включати не всю вартість репродуктивних технологій, а лише в межах суми, що дорівнює третині доходу платника у вигляді заробітної плати. Всі понесені витрати мають мати документальне підтвердження.
Херсонці, які бажають використати власне право на податкову знижку мають до кінця 2014 року подати податкову декларацію про майновий стан та доходи за       2013 рік до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

А за „валюту” доведеться доплатити!
Законом України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” запроваджено сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі іноземної валюти. Так, Законом встановлено, що з 1 квітня 2014 року всі юридичні та фізичні особи, які здійснюють операції з купівлі іноземної валюти, мають сплатити цей збір у розмірі 0,5% від суми операції.
Організацію і контроль за сплатою (утриманням) збору забезпечуватиме  Нацбанк України. Збір на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі іноземної валюти сплачується платниками на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до спеціального фонду державного бюджету, відкриті в головних управліннях Казначеської служби України в областях.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області
До завершення кампанії декларування доходів громадян
залишились лічені дні
ДПІ у м. Херсоні нагадує громадянам міста, що 30 квітня 2014 року - останній день подання декларації про майновий стан і доходи за 2013 рік.
Обов’язок подання декларації виникає в разі отримання доходів, при виплаті яких податок на доходи фізичних осіб не утримувався. Це доходи від надання в оренду житла, послуг із ремонту квартир, автомобілів, побутової техніки, фото- та відео зйомки, репетиторства, догляду за дітьми, музичного супроводу вечорів у кафе та ресторанах, доходи від продажу майна, у вигляді спадщини та подарунків, іноземні доходи тощо.
Подати декларацію про майновий стан і доходи можна особисто, завітавши до податкової інспекції, або за допомогою мережі Інтернет з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису.
Декларацію з метою отримання податкової знижки можна подавати впродовж року, тобто до 31 грудня 2014 року.
Консультації щодо питань декларування надаються в Центрі обслуговування платників ДПІ ум. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області або за тел. 327440.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Допомога від благодійної організації на лікування за кордоном не оподатковується
Відповідно до пп. 165.1.19 Податкового кодексу України (ПКУ), до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються та, відповідно, не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку за рахунок коштів благодійної організації.
Відповідні норми ПКУ можуть бути застосовані благодійною організацією за наявності відповідних підтвердних документів, що підтверджують цільовий характер надання грошових коштів на оплату лікування або медичне обслуговування (в разі здійснення попередньої оплати таких послуг) або факт надання послуг з лікування або медичне обслуговування платника податку (якщо оплата здійснюється після надання таких послуг).
Такими підтвердними документами можуть бути документи, що підтверджують потребу фізичної особи – платника податку в лікуванні та медичному обслуговуванні (зокрема, наявність та характеристики хвороби, травми, отруєння, патологічного стану платника податку), документи про надання таких послуг, що ідентифікують постачальника послуг та платника податку, якому надаються такі послуги, обсяги та вартість таких послуг: договори, платіжні та розрахункові документи, акти надання послуг, інші відповідні документи в залежності від необхідного лікування  або медичного обслуговування, хвороби та її стану.
При цьому, норми ПКУ не визначають відмінностей в оподаткуванні ПДФО сум допомоги для оплати вартості таких послуг в Україні або за кордоном.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

На розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства херсонці сплатили майже мільйон
На обліку в ДПІ у м. Херсоні перебувають 558 суб'єктів господарювання, які займаються реалізацією алкогольних напоїв і пива та сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Із загальної кількості платників цього збору 448 – це підприємці, 100 - підприємства.
Протягом січня-березня цього року ці суб’єкти господарювання  сплатили 957 тис. грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Нагадаємо, що платниками вказаного збору є суб'єкти підприємницької діяльності, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.
Звітність зі збору подається щомісячно до органу доходів і зборів, де платник перебуває на обліку, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Сплатити заявлену суму необхідно протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку, а саме – до 30 числа місяця, наступного за звітним.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
                                                                                                                           ГУ Міндоходів у Херсонській області

Державний бюджет поповнили 116 тис. грн херсонського збору за користування радіочастотним ресурсом
Протягом трьох місяців цього року херсонці сплатили 116 тис. грн  збору за користування радіочастотним ресурсом України. Це в 4 рази більше, ніж у січні-березні минулого року.   
Зазначимо, що станом на 1 квітня в ДПІ у м. Херсоні обліковується 47 суб’єктів господарювання - платників цього збору. Серед них 41 підприємство і 6 – підприємців. Всі вони сумлінно виконують свої зобов'язання перед державою та не мають заборгованості щодо сплати визначеної суми цього збору.
Нагадуємо, що відповідно до п. 318.1 ст. 318 Податкового кодексу України платниками збору є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України на підставі спеціальних ліцензій. Збір сплачується з дати видачі ліцензії, у строки, визначені для місячного податкового періоду.
Додатково повідомляємо, що починаючи з квітня декларування податкових зобов’язань по збору здійсниться на новими ставками, визначеними Законом України  „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”.
Тож просимо херсонських користувачів радіочастотами бути уважними при розрахунку суми збору до сплати!
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонські аграрії „по-різному” будуть застосовувати пільгу з ПДВ
«Антикризовим законом» продовжено до 1 жовтня 2014 року дію пільги з постачання на митній території України та вивезення на експорт зернових та технічних культур товарних позицій 1001-1008, 1205 і 1206, крім сільгосппідприємств-виробників, покупців такої продукції у сільгоспвиробників та Аграрного фонду, якщо культуру придбано з ПДВ (п. 151 підр. 2 р.ХХ ПКУ).
Одночасно зазнав змін порядок оподаткування  експорту зернових та технічних культур. З 1 квітня 2014 року нульову ставку ПДВ мають право застосовувати лише експортери-виробники такої продукції, при умові вирощування продукції на землях сільськогосподарського призначення, яка знаходиться у їх власності або у постійному користуванні.
Зазначені експортери мають право на відшкодування податкового кредиту. Всі інші постачальники (в тому числі і сільгоспвиробники, які виростили таку продукцію на орендованих землях) при реалізації її на експорт, ПДВ за нульовою ставкою не нараховують, не мають права на податковий кредит, а застосовують звільнення від ПДВ.
Зазначимо, що на разі на обліку в ДПІ у м. Херсоні перебуває більше півсотні сільськогосподарських виробників – платників ПДВ.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Півсотні херсонських бізнесменів використовували
 нелегальних працівників
Фахівці ДПІ у м. Херсоні постійно проводять роботу по виявленню фактів використання роботодавцями неоформленої належним чином найманої праці та виплат заробітної плати у «конвертах».
Так, протягом цього року робочими групами здійснено 38 рейдів та обстежено       258 суб’єктів господарювання. У 46 таких бізнесменів виявлено 55 неоформлених працівника. З них по 27 праця вже легалізована.
Згідно надісланих листів від районних рад м. Херсона стосовно встановлених порушників ревізори ДПІ у м. Херсоні перевірили 26 підприємців, у 5 з них встановили порушення. За результатами цих перевірок до бюджету додатково надійшло 3,6 тис. гривень.
Тож, в котрий раз звертаємось до роботодавців: не зловживайте людською довірою, не залишайте людей без соціальних гарантій.
Шановні громадяни, усі ті, кого називають найманими працівниками та чиїми руками заробляються гроші! Не дайте ошукати себе та позбавити соціального захисту. Радимо Вам потурбуватися про своє майбутнє вже сьогодні.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий