Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 16 апреля 2014 г.

Пресc-служба ГНИ в г. Херсоне ГУ Миндоходов в Херсонской области



                        
Вже 25 кримських бізнесменів перереєструвалися у Херсоні
Свій бізнес на материкову частину України вже перереєстрували 250 платників Криму та Севастополя. Із них 25 бізнесменів відтепер обліковуються в ДПІ у м. Херсоні. Ці платники продовжуватимуть сплачувати податки відповідно до законодавства України.
Нагадаємо, що для реєстрації зміни свого місцезнаходження/місця проживання юридична особа або фізична особа–підприємець, яка зареєстрована на території Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, повинна звернутися до державного реєстратора реєстраційної служби України в областях та місті Києві. Після отримання відомостей із Єдиного державного реєстру про внесені зміни органи доходів і зборів в областях беруть на облік таких платників.
Після взяття на облік платники сплачують податки, збори, єдиний внесок, подають податкові декларації (звіти, розрахунки) та виконують інші зобов’язання вже за місцем нової реєстрації.
Пресc-служба ГНИ в г. Херсоне
ГУ Миндоходов в Херсонской области

Конструктивний діалог податківців та бізнесу 
Днями, фахівці ДПІ у м. Херсоні провели черговий семінар для представників бізнесу та громадян міста. Захід було присвячено обговоренню питань останніх змін податкового законодавства, декларуванню доходів громадян та актуальним питанням з оподаткування податком на доходи фізичних осіб.
Відкриваючи семінар, начальник ДПІ у м. Херсоні Сергій Олефіренко зазначив, що незмінним напрямом роботи органів доходів і зборів є розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом, надання якісних адміністративних послуг платникам податків та зборів і, як результат, забезпечення наповнення дохідної частини бюджету.
Надалі перед присутніми виступили безпосередньо фахівці ДПІ, які вже більш детально розповіли про зміни в податковому законодавстві відповідно до Закону України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, про переваги електронної звітності та про податкові нюанси декларування доходів громадян.
Після, слово взяла представник ГУ Пенсійного фонду України в Херсонської області Лариса Кривошей, яка коротко розповіла про зміни, що торкнулися пенсійного законодавства України.
 Наприкінці зустрічі присутні мали можливість в індивідуальному порядку проконсультуватися у спеціалістів та отримати примірники Вісника „Міністерства доходів і зборів України”.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
                                                                                                                           ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонські податківці працюють зі швидкістю
140 платників на годину
Цього року ЦОП при ДПІ у м. Херсоні відвідали 93 тис. платників. Тож в середньому податківці обслуговують більше 140 відвідувачів на годину. Висока активність у першому кварталі пояснюється необхідністю подати  річну звітність, задекларувати доходи або отримати електронний цифровий підпис, для подальшого звітування через Інтернет.
В той же час, до ЦОП звертаються і платники, які бажають отримати дозвільні документи, довідки, консультаційні та інші, необхідні їм послуги. Загалом, протягом січня-березня фахівці ЦОП надали 53420 різноманітних послуги платникам податків, у тому числі 5735 адміністративних і 33099 інформаційних. Зокрема, працівники ЦОП видали: 2385  картки платників податків; 283 документів про взяття на облік; 500 книг обліку розрахункових операцій, 304 свідоцтв приватних підприємців.
Нагадаємо, що Центр обслуговування платників працює за графіком: Пн., Чт. – з 9-20 год., Вт., Ср., Пт. – з 9-18 год., Сб. – з 9-16 год. Додатково повідомляємо, що 21 квітня, 1-2 та 9 травня – вихідні.
Пресс-служба ГНИ в г. Херсоне
ГУ Миндоходов в Херсонской области

До уваги Херсонців: змінився об’єкт оподаткування
податку на нерухоме майно
ДПІ у м. Херсоні доводить до відома громадян та юридичних осіб, що Законом України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні» змінено базу оподаткування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Зокрема, статтею 265 Податкового кодексу України було визначено, що базою оподаткування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є житлова площа об’єкта житлової нерухомості. Вищезазначеним Законом внесено зміни до статті 265 Податкового кодексу. Відтепер базою оподаткування податку на нерухомість є загальна площа, а не житлова.
Для обрахування сум податку для громадян відповідні зміни будуть враховуватися лише починаючи з наступного року. Адже у 2014 році громадяни сплачують податок на нерухомість за базовий 2013 рік. У 2013 році базою оподаткування була житлова площа об’єкта нерухомості за вирахуванням пільгових метрів.
Отже, починаючи з 1 січня 2015 року при нарахуванні сум податку на нерухоме майно, які громадяни повинні сплатити до бюджету, за основу буде братися загальна площа об’єкта нерухомості, зменшена на пільгові метри.
В той же час, юридичні особи до 20 лютого поточного року подали розрахунок по податку на нерухомість за 2014 рік та згідно цього розрахунку поквартально сплачують до бюджету суми податку.
Зважаючи на зміни, внесені Законом №1166-VII, юридичним особам необхідно подати уточнюючий розрахунок, перерахувавши суми податку, беручи за базу оподаткування загальну площу об'єкта нерухомості, а не житлову. Починаючи з ІІ кварталу 2014 року юридичні особи повинні сплачувати податок на нерухоме майно згідно поданого уточнюючого розрахунку.
Зазначимо, що загалом херсонські суб’єкти господарювання протягом 2014 року сплатили до міської казни близько 100 тис. грн податку на нерухомість.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
                                                                                                                           ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонські нотаріуси задекларували 2,3 млн грн доходів
З початку року 39 херсонських нотаріусів задекларували 2,3 млн грн отриманих доходів. Згідно із податковим законодавством їм нараховано майже 196 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, із яких 84 тис. грн вже сплачені.
Нагадуємо, що відповідно до п. 178.1 Податкового кодексу особи, які мають намір здійснювати приватну нотаріальну діяльність, зобов'язані стати на облік в органах Міндоходів за місцем постійного проживання як самозайняті особи та отримати довідку про взяття на облік.
За результатами звітного року приватний нотаріус подає податкову декларацію до 1 травня року, що настає за звітним. Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік приватний нотаріус здійснює самостійно згідно з даними, зазначеними в податковій декларації, та враховує документально підтверджені витрати. Сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену в поданій податковій декларації, приватний нотаріус зобов'язаний самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонцям відшкодовано майже 16 млн грн ПДВ
Протягом трьох місяців цього року херсонський бізнес отримав на рахунки   15,7 млн грн у вигляді відшкодованого податку на додану вартість (ПДВ). В середньому, херсонським суб’єктам господарювання держава щомісяця відшкодовує 5,2 млн грн  ПДВ.
Загалом, цього року 18 херсонських підприємств отримали на свої рахунки бюджетну компенсацію. Основна сума відшкодованого ПДВ припадає на підприємства, які займаються виготовленням обладнання для різних сфер діяльності та експортують власну харчову та іншу продукцію.
Нагадаємо, що, з 1 січня 2014 року підприємства  із позитивною податковою історією можуть проходити прискорену процедуру відшкодування ПДВ. Для них термін камеральної перевірки (обов’язковий елемент процедури відшкодування ПДВ) скоротився з 20 до 5 днів.
Крім того, Міндоходів України надає можливість платникам ПДВ отримати бюджетну компенсацію шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики з терміном обігу 5 років.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області


Дохід від репетиторських послуг необхідно задекларувати
ДПІ у м. Херсоні нагадує херсонським викладачам-репетиторам, які  у 2013 році не були зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, проте надавали репетиторські послуги фізичним особам, що вони зобов’язаний включити суму отриманих доходів від репетиторства доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію до податкової інспекції.
Також такий платник повинен нарахувати і сплатити до бюджету податок за 15/17-відсотковою ставкою в залежності від розміру доходу в календарному місяці.
Нагадуємо, що до репетиторських послуг належить підготовка дітей до школи, до вступу до навчальних закладів, до незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, дипломних робіт тощо.
Також зазначаємо, що подати декларацію необхідно до 1 травня до податкової інспекції за місцем реєстрації платника.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
                                                                                                                           ГУ Міндоходів у Херсонській області

За допомогою на «Пульс» Міндоходів звернулися 16 херсонців
Протягом трьох місяців цього року на сервіс «Пульс» Міністерства доходів і зборів України надійшло 16 звернень від херсонських платників податків. Із них 5 звернень надійшли від представників підприємств, 10 – від підприємців та городян. Ще 1 звернення було анонім.
Більшість звернень стосувалися неможливості реєстрації податкових накладних, питань стосовно єдиного соціального внеску, проведення перевірки підприємця, режиму роботи ЦОП, надання довідки щодо закриття підприємства.
Всі повідомлення були оперативно розглянуті та опрацьовані, про що кожного заявника повідомлено персонально.
Нагадаємо, що для підвищення ступеню довіри громадян Міндоходів України впровадило єдиний антикорупційний сервіс «Пульс» (044-284-00-07). Він є доступним клієнтам як податкової, так і митниці.
Цей сервіс попереджує труднощі в спілкуванні, некоректне ставлення, перевищення повноважень, неякісне обслуговування.
Пресс-служба ГНИ в г. Херсоне
ГУ Миндоходов в Херсонской области

Херсонці заздалегідь подбали про майбутню пенсію
Згідно із Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", особи, які досягли 16-річного віку та не належать до кола осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню мають право на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.
Цього року вже 9 херсонців скористалися таким правом забезпечити собі гідну пенсію. Вони сплатили до цільового фонду майже 43 тис. гривень. Ще 12 тис. грн. очікуються у квітні-травні місяці.
Зазначимо, що з часу переходу функцій адміністрування ЄСВ від Пенсійного фонду до органів Міндоходів, загалом 35 херсонців уклали такі договори на суму майже 200 тис. гривень. Таким чином, херсонці заздалегідь подбали про гідну старість і достойну пенсію.
Пресс-служба ГНИ в г. Херсоне
ГУ Миндоходов в Херсонской области

Які доходи від продажу сільськогосподарської продукції
необхідно декларувати?
Відповідно до п. 165.1.24. Податкового Кодексу в загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку не включається доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, вирощеної, відгодованої, виловленої, зібраної, виготовленої чи переробленої безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих йому в розмірах, установлених Земельним кодексом України для ведення:
- садівництва та/або будівництва житлового будинку;
- особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені на місцевості, сукупний розмір яких не перевищує 2 га.
Тобто, у випадку продажу херсонцем іншому громадянину самостійно вирощеної сільськогосподарської продукції на земельних ділянках, наданих йому в розмірах, установлених Земельним кодексом України, такі доходи не підлягають оподатковуванню податком на доходи фізичних осіб і не відображаються в річній податковій декларації про майновий стан і доходи. При цьому, розмір земельної ділянки можна підтвердити даними, зазначеними в довідці за формою 3 - ДФ.
У випадку якщо розміри земельних ділянок перевищують норми, встановлені Земельним кодексом України,  такі доходи включаються платником податків у загальний річний оподатковуваний дохід, підлягають відображенню в декларації про майновий стан і доходи за результатами звітного податкового року та оподатковується.
ДПІ у м. Херсоні нагадує, що податкову декларація про майновий стан і доходи, отриманих громадянами у 2013 році, необхідно подати до 1 травня 2014 року.
Пресс-служба ГНИ в г. Херсоне
ГУ Миндоходов в Херсонской области

Пенсії понад 10 тис. грн підлягають оподаткуванню
Законом України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” внесено чимало змін до Податкового кодексу України. Зміни торкнулися і оподаткування пенсій.
Відтепер, суми пенсій або щомісячного грошового утримання, які виплачуються з Пенсійного фонду України чи бюджету, якщо вони перевищують 10 тис. гривень підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб в частині їх перевищення. До такої суми перевищення застосовуватимуться ставки 15%        або 17%.
Зазначені зміни набувають чинності з 1 липня 2014 року.
Пресс-служба ГНИ в г. Херсоне
ГУ Миндоходов в Херсонской области

Cкасовано акцизний податок на переобладнані автомобілі
та утилізаційний збір
8 квітня 2014 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін в Податковий кодекс України» (законопроект №4238 від 24.02.2014 року), яким скасувала сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та акцизного податку за операціями з переобладнання ввезеного на митну територію України не підакцизного транспортного засобу в підакцизний легковий автомобіль.
Нагадаємо, що запровадження акцизного податку у випадку переобладнання ввезеного в Україну вантажного транспортного засобу (товарної позиції 8704 згідно з УКТ ЗЕД) у легковий автомобіль, призначений для перевезення пасажирів (товарної позиції 8703 за УКТ ЗЕД) відбулось з 1 січня 2014 року.  Утилізаційний збір було введено в дію з 1 вересня минулого року.
На даний момент Закон направлено на підпис Президенту. Він набере чинності з дати його офіційного опублікування.
Пресс-служба ГНИ в г. Херсоне
ГУ Миндоходов в Херсонской области



Комментариев нет:

Отправить комментарий