Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 15 января 2016 г.

Рішення виконкому - Про надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами).



Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

15 січня  2016 року                                                            №________

    Про надання населенню субсидій
для відшкодування витрат на оплату
житлово-комунальних послуг, придбання
твердого та рідкого пічного побутового
палива та скрапленого газу  відповідно
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами).


Заслухавши інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Спільної Л.І., виконком районної у місті ради відмічає, що надання населенню субсидії для відшкодування виплат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу (надалі – житлові субсидії) проводиться невчасно через брак працівників.
Станом на 01.05.2015 року на обліку перебувало 3102 особових справи, за якими необхідно зробити перерахунки субсидій, відповідно до змін чинного законодавства. З травня місяця протягом  2015 року відділом призначення соціальних допомог управління прийнято додатково  6395 заяв для призначення житлових субсидій.
На кінець 2015 року всього призначено субсидій 8248 сім’ям, що становить 86 відсотків від загальної кількості.
Інформація про призначення субсидії доводилася до відома населення на зустрічах в трудових колективах, а саме: ПАТ “Херсонський завод карданних валів”, Комишанської селищної ради, Херсонському  яслах – садку № 22, ветеранам суднобудівного заводу та ін.
Дане питання розглядалося на зустрічах з мешканцями району: селищах Куйбишево, Комишани.
Порядок призначення житлових субсидій озвучено на телерадіоканалах “Скіфія”, ТРК “Україна”.
Проведено наради з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, представників ЖЕКів та головами органів самоорганізації населення.
 На стенді управління праці та соціального захисту населення розміщено інформацію: про надання житлової субсидії, зразки заповнення заяви та декларації. Спеціалісти управління під час спілкування із заявниками роз’яснюють їм про порядок надання субсидії, перевіряють правильність заповнення заяв та декларацій.
Щомісячно в електронному вигляді надаються файли-запити до організацій – надавачів житлово-комунальних послуг стосовно забезпеченості населення  житловими субсидіями, а також на всіх громадян, яким необхідно призначити житлові субсидії, в електронному вигляді надсилаються запити до Державної податкової інспекції міста Херсона, відділу державної виконавчої служби  Комсомольського районного управління юстиції у м.  Херсоні    та державної автоінспекції.

Однак велику кількість незручностей у своєчасному призначенні субсидій становлять, перш за все, неповні данні, надані громадянами, невідповідність персональних даних при запитах до Державної фіскальної служби, несвоєчасність надання відповідей від вищезазначених установ.

Протягом 2015 року збільшено штатну чисельність відділу призначення соціальних допомог на 5 одиниць, закуплено додатково оргтехніку.
Станом на 01.01.2016 року залишається 1 вакантна посада.
Для більш ефективної роботи необхідно збільшити штатну чисельність працівників відділу на 11 одиниць, а  саме: сектор опрацювання – 9 чол.,  інформатор – координатор – 2 чол.
Придбати  оргтехніку - 11 одиниць, замінити існуючу оргтехніку на нову -  10 одиниць, виконати ремонт приміщень, замінити та збільшити кількість меблів, відремонтувати електромережу для безперебійної роботи техніки.

Враховуючи вищевказане, виконком районної у місті ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Спільної Л.І., про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами)  прийняти до відома.

 2. Управлінню праці та соціального захисту населення продовжувати роботу щодо надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива відповідно до чинного законодавства.
                                                                                                       Постійно.

3. Начальнику управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради (Погорєлова Н.Г.) підготувати лист Херсонському міському голові щодо збільшення штатної чисельності відділу призначення соціальних допомог та виділення коштів на придбання оргтехніки.
                                                                                              До 18.01.2016  року

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Погорєлову Н.Г.






Голова районної у місті ради                                                              Н.Є.Чорненька



Керуючий справами виконкому                                                          В.О.Рижкова




Комментариев нет:

Отправить комментарий