Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 6 января 2016 г.

Проект рішення виконкому - Про надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами).



ПРОЕКТ

Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

15 січня  2016 року                                                            №________

Про надання населенню субсидій
для відшкодування витрат на оплату
житлово-комунальних послуг, придбання
твердого та рідкого пічного побутового
палива та скрапленого газу  
відповідно до постанови
Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р.
№ 848 (зі змінами).

Заслухавши інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Спільної Л.І., виконком районної у місті ради відмічає, що надання населенню субсидії для відшкодування виплат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу (надалі – житлові субсидії) проводиться невчасно через брак працівників.
            Відділом  призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення житлові субсидії надаються населенню згідно Положення про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами).
У зв’язку з початком опалювального періоду 2015-2016 рр. масовим зверненням громадян на оплату житлового-комунальних послуг управлінням проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо порядку призначення за спрощеним порядком  шляхом розміщення інформації на сайті виконкому, на стенді управління та надання у вигляді пам’яток з роз’ясненням   під час спілкування з організаціями – надавачами послуг, головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, виїздами до трудових колективів:
-         Комишанської селищної ради
-         с. Куйбишево
-         Ясла – садок № 22,

інформаційних зустрічей з ветеранами суднобудівного заводу, виступів на телебаченні «Скіфія», ТРК Україна.
            При оформленні субсидії одиноким громадянам, які потребують стороннього догляду, надавалась допомога щодо збору та оформлення документів на оформлення житлової субсидії соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).    
      У 2015 році прийнято 6395 заяв для призначення житлових субсидій, 3102 особових справи, за якими необхідно зробити перерахунки, відповідно до змін чинного законодавства. Призначено субсидій 8248 сім’ям.
      Призначення житлових субсидій ведеться у відповідності з чинним законодавством.

Враховуючи вищевказане, виконком районної у місті ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Спільної Л.І., про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами)

прийняти до відома.

 2. Управлінню праці та соціального захисту населення продовжувати роботу щодо надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива відповідно до чинного законодавства.
                                                                                                       Постійно.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Погорєлову Н.Г.





Голова районної у місті ради                                                              Н.Є.Чорненька


Керуючий справами виконкому                                                          В.О.Рижкова

                                                               ДОВІДКА
про надання населенню субсидії для відшкодування виплат на оплату
житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відповідно до постанови
Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848


Відділом призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення (далі – управління) субсидії для відшкодування виплат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу (надалі – житлові субсидії) надаються населенню згідно Положення про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами).
Відділом призначення соціальних допомог управління у 2015 році      прийнято 6395 заяв для призначення житлових субсидій, 3102 особових справи, за якими необхідно зробити перерахунки, відповідно до змін чинного законодавства. Призначено субсидій 8248 сім’ям.
Призначити вчасно та в повному обсязі субсидії немаємо змоги через брак спеціалістів. Так у відділі станом на 01.05.2015 року було 17 штатних одиниць, із них в секторі опрацювання заяв та прийняття рішень – 7 спеціалістів. Із них працювало лише 5:
- 1 спеціаліст у навчальній відпустці;
- 1 – на лікарняному.
У зв’язку з початком опалювального періоду 2015-2016 рр. масовим зверненням громадян на оплату житлового-комунальних послуг управлінням проводилась інформаційно-роз’яснювальна  робота щодо порядку призначення житлових субсидій за спрощеним порядком шляхом розміщення інформації на сайті виконкому, на стенді управління та надання у вигляді пам’яток з роз’ясненням  під час спілкування з організаціями – надавачами послуг, головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, виїздами до трудових колективів:
-         Комишанської селищної ради
-         с. Куйбишево
-         Ясла – садок № 22,
інформаційних зустрічей з ветеранами суднобудівного заводу, виступів на телебаченні «Скіфія», ТРК Україна.
Інформацію про надання населенню субсидії та компенсації шляхом розміщення інформації на сайті виконкому, на стенді управління та надання у вигляді пам’яток з роз’ясненням під час спілкування з організаціями – надавачами послуг, головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Окрім того, при оформленні субсидії одиноким громадянам, які потребують стороннього догляду, надавалась допомога щодо збору та оформлення документів на оформлення житлової субсидії соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). 
Щомісячно надаються файли-запити до організацій – надавачів житлово-комунальних послуг – в електронному вигляді відомостей стосовно забезпеченості населення житлово-комунальними послугами. А також на всіх громадян, яким призначено житлові субсидії в електронному вигляді надсилаються запити до Державної податкової інспекції міста Херсона, реєстраційної служби Комсомольського районного управління юстиції у міста Херсоні та державної автоінспекції.
Постійно проводиться робота з виявлення сімей, які потребують житлової субсидії.
Призначення житлових субсидій ведеться у відповідності з чинним законодавством, але для більш ефективної роботи необхідно збільшити штатну чисельність працівників відділу.
Так у відділі станом на 01.05.2015 року було 17 штатних одиниць, із них в секторі опрацювання заяв та прийняття рішень – 7 спеціалістів. Із них працювало лише 5:
- 1 спеціаліст у навчальній відпустці;
- 1 – на лікарняному.
Відповідно до рішення XLII сесії Херсонської міської ради від 15.05.2015 року №1818 «Про зміни до міського бюджету на 2015 рік» Комсомольській районній у місті раді було виділено додаткові кошти по забезпеченню нарахувань населенню субсидій та рішенням   XLVII сесії районної у місті ради VI скликання від 13 серпня 2015 року № 300 внесено зміни до структури управління, а саме до сектору опрацювання заяв та прийняття рішень введено 2 штатні одиниці та об’явлено конкурс на заміщення вакантних посад.
Відповідно сесії Херсонської міської ради від 26.10.2015 року №2033 «Про зміни до міського бюджету на 2015 рік» Комсомольській районній у місті раді було виділено додаткові кошти по забезпеченню нарахувань населенню субсидій, а саме – збільшено фонд оплати праці та рішенням XLIХ (позачергової) сесії районної у місті ради VI скликання від 29 жовтня 2015 року № 309 внесено зміни до структури управління, а саме до відділу призначення соціальних допомог введено 3 штатні одиниці та об’явлено конкурс на заміщення вакантних посад.
З 02.11.2015 року в секторі опрацювання заяв та прийняття рішень – 9 спеціалістів, а працювало 7:
- 1 спеціаліст у вересні 2015 року звільнився;
- 1 з 21.09.2015  року знаходиться на лікарняному.
З 17.11.2015 року в штатному розкладі сектор опрацювання 11 спеціалістів, а працює 8:
-  1 на лікарняному;
-   1 спеціаліст знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3-річного віку;
На вакантну посаду спеціаліста не подано жодної заяви.
Крім того велику кількість незручностей у своєчасному призначенні субсидій становлять перш за все неповні данні надані громадянами, невідповідність персональних даних при запитах до Державної фіскальної служби.





Завідувач відділу призначення соціальних
допомог управління праці   та соціального
захисту населення                                                                               Л.І.Спільна


Комментариев нет:

Отправить комментарий