Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 9 декабря 2014 г.

Інформація про здійснення діяльності прокуратурою Комсомольського району.



Упродовж поточного періоду 2014 року прокуратурою Комсомольського району м. Херсона здійснювалась діяльність, спрямована на неухильне додержання та правильне застосування законодавства України щодо сприяння захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, зміцненню законності та правопорядку в районі, поновлення прав громадян та інтересів держави, що в свою чергу відповідає принципам функціонування демократичної держави. 
         Зокрема, станом на 23.11.2014 до правоохоронних органів Комсомольського району м. Херсона надійшло 16069 заяви та повідомлення про можливе вчинення злочинів. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 4701 відомості про вчинення кримінальних правопорушень.
Загальна кількість осіб, які вчинили кримінальні правопорушення становить 319, значна їх частина, це працездатні особи, які не працювали і не  навчались – 243, окремою категорією іде раніше засуджені - 149, у стані алкогольного сп’яніння -29, неповнолітні - 8 та іноземні громадяни -2, групою осіб -49. 
Прокуратурою району за вказаний період внесено 26 документи реагування за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 40 працівників міліції, скасовано 254 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень та надано 524 вказівки. 
Крім того, в поточному році у сфері правозахисної діяльності з метою реального усунення порушень законів внесено 112 подань, скасовано 35 незаконних нормативно-правових актів, за допущені порушення закону за документами прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 44 посадових осіб, у тому числі - 5 органів державного контролю, відшкодовано за актами реагування 2 млн. тис. грн., у тому числі 32 тис. грн. до бюджету.        
Протягом поточного 2014 року прокуратурою району приділялась значна увага дотриманню законодавства про оплату праці. Зокрема прокуратурою району у сфері праці за актами прокурорського реагування відшкодовано на користь працівників підприємств-боржників заборгованість з виплати заробітної плати у сумі 1 880 тис. грн., розглянуто із вжиттям заходів реагування 6 документів реагування.
Прокурором Комсомольського району м. Херсона до суду в інтересах громадян похилого віку та інвалідів подано 57 заяв про стягнення заборгованості по заробітній платі на загальну суму 344 тис. грн., які задоволено судом.
 Крім того, протягом поточного року в сфері економічних відносин за наслідками перевірок вимог законів щодо здійснення державних закупівель, бюджетного законодавства, внесено 8 документів реагування, які розглянуто із вжиттям заходів щодо усунення виявлених порушень, до дисциплінарної відповідальності за актами прокурорського реагування притягнуто 3 посадові особи, заявлено позов у сфері державної та комунальної власності на суму 71 тис. грн. 
Також, не залишилось поза увагою прокурора району здійснення представницьких функцій, зокрема протягом поточного  року прокурором заявлено 87  позовів на загальну суму 862 тис. грн.
На теперішній час задоволено  12  позовів  на суму  45 тис. грн., з яких:  в інтересах держави -  9  на загальну суму  30  тис. грн., громадян – 3  на суму  15 тис. грн.
Значна увага прокуратурою району приділялась правозахисній діяльності у сфері охорони дитинства.
Всього упродовж поточного року за наслідками проведених перевірок щодо захисту прав і свобод дітей прокуратурою Комсомольського району               м. Херсона внесено 16 подань, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної  відповідальності притягнуто 13 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, в тому числі 2 посадові особу органів контролю, за актами прокурорського реагування відшкодовано                      103 тис. грн., з них 17 тис. грн. до бюджету, розпочато 1 кримінальне провадження, поновлено права 630 дітей.
Крім того, протягом поточного періоду 2014 року прокуратурою району на виконання вимог ст.36-1 Закону України «Про прокуратуру», ст. 45 ЦПК України, п.5.5 галузевого наказу Генерального прокурора України № 16 гн « Про організацію діяльності органів прокуратури щодо захисту прав і свобод  дітей» з метою захисту прав дітей забезпечено участь прокурора в 19 цивільних справах, з них: у 11 справах про позбавлення батьківських прав, у 3 справах про усиновлення дітей громадянами України, у 2 справах про  іноземне усиновлення, у 2 справах з інших питань (житло, визначення місця проживання дитини).
Не залишилось поза увагою прокуратури району питання у сфері земельних правовідносин.
Так, упродовж 2014 року прокуратурою району проведено перевірки з питань додержання вимог земельного законодавства на території району при використанні земельних ресурсів, вилученні земель, наданні їх у власність та користування, продажу, зміни цільового призначення, за їх результатами на усунення виявлених порушень прокуратурою району внесено 3 подання, які розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності 1 особу, заявлено позов на 11 тис. грн.
Крім того, прокуратурою району постійно здійснюється нагляд у сфері дотримання вимог законодавства про адміністративні правопорушення, зокрема, упродовж поточного періоду 2014 року прокурорськими перевірками охоплено Комсомольський РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області, ВДВС Комсомольського РУЮ в м. Херсоні, Комсомольський районний суд в м. Херсоні та адміністративні комісії при виконавчих комітетах Комишанської селищної ради і Комсомольської районної у м. Херсоні ради.
За результатами перевірок у вказаній сфері внесено 49 подань, 2 апеляційні скарги на незаконні рішення, скасовано 35 незаконних актів, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 посадових осіб, за актами реагування відшкодовано 15 тис. грн.
Забезпечуючи виконання конституційної функції щодо підтримання державного обвинувачення в судах, прокуратура району спрямовує свою діяльність на додержання конституційних прав громадян під час судового розгляду кримінальних справ, невідворотність покарання за вчинення злочинів, поновлення порушених прав та законних інтересів громадян і держави.
Так, протягом  2014 року забезпечено участь у судовому розгляді 498 кримінальних проваджень, з них у підготовчому судовому засіданні – 132, з ухваленням вироків –192, 4 - у розгляді судом клопотань про застосування примусових заходів медичного характеру, 1 у розгляді судом клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.
Державні обвинувачі не залишаються сторонніми спостерігачами, займають послідовну та принципову позицію у реагуванні на призначення судами покарань, які не відповідають тяжкості скоєних злочинів.
Прокуратурою району вжито організаційних і практичних заходів, спрямованих на удосконалення роботи з розгляду звернень громадян.
        Так, впродовж поточного року до прокуратури Комсомольського району м. Херсона надійшло 718 звернень громадян, з яких вирішено –504, направлено в інші відомства – 208, задоволено – 8, прийнято звернень на особистому прийомі 235, з них прокурором – 32, а також 2 запити на інформацію.
Прокурором району особисто здійснено 2 виїзних прийоми громадян, під час яких прийнято 10 громадян. 
Стан боротьби зі злочинністю та зміцнення законності на території Комсомольського району м. Херсона перебуває на постійному контролі прокуратури району.

Комментариев нет:

Отправить комментарий