Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 20 июля 2015 г.

Енергоефективність та кредитування ОСББ



Енергоефективність та кредитування ОСББ

На сьогоднішній день в Україні діє Державна цільова економічна програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на                       2010 – 2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від                 01 березня 2010 року № 243 (далі – Програма), в рамках якої передбачено фінансування з державного бюджету енергоефективних та енергозберігаючих проектів.
Виконання заходів  Програми у 2015 році заплановано здійснити за кошти Європейського Союзу, які надійшли за Угодою про фінансування програми «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії».
З жовтня 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України започатковано програму державної підтримки населення до переходу  на альтернативне опалення, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2011 року № 1056 «Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження».
08 квітня Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову № 231  «Про внесення змін до постанов  Кабінету Міністрів України від 01 березня 2010 року № 243 та від 17 жовтня 2011 року № 1056», яку спрямовано на стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів та встановлення (заміни) котлів, окрім газових.
Реалізацію ініціатив Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України буде здійснено у співпраці з провідними державними банками: ПАТ АБ «Укргазбанк», «Державний експортно-імпортний банк України» та ПАТ «Державний ощадбанк України».

Вимоги до позичальника ОСББ:
- Строк існування позичальника не менше 6 місяців;
- 70% власників квартир є членами ОСББ;
- 75% співвласників будинку на загальних зборах проголосували «ЗА» виконання проекту за рахунок кредиту;
- Рівень надходжень платежів ОСББ не менше 95%;
- Відсутність судових позовів до ОСББ та до голови правління ОСББ;
- Наявність діючого поточного рахунку в Банку, проведення всіх платежів через Банк;
- Наявність депозиту в Банку, розмір якого дорівнює 2-м місячним платежам
за кредитом.






Умови надання кредиту ОСББ

Строк кредиту
6 - 60 місяців
Валюта кредиту
Гривня
Спосіб надання
Перерахування на рахунок постачальника матеріалів / послуг
Власний внесок
Від 10%
Форма надання
Кредит/ невідновлювана кредитна лінія
Сума кредиту
Не більше 40% вартості проекту, але не більше 10 тис грн. на 1 квартиру в будинку.
Умови погашення
Ануїтет, списання з рахунку ОСББ в Банку, відстрочення погашення тіла перші 3 місяці, дострокове погашення без шрафних санкцій
Процентна ставка
25%
Комісійна винагорода
3 % від розміру кредиту/кредитного ліміту
Забезпечення
Депозит на рахунку в Банку, який дорівнює двом місячним платежам за кредитом

Цільове призначення кредиту
Оплата заходів з підвищення енергетичної ефективності та підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів у багатоквартирних будинках, зокрема, але не виключно:
- заходи з утеплення:
придбання теплоізолюючих матеріалів та проведення робіт з термоізоляції зовнішніх стін багатоквартирного будинку, підвальних приміщень, горищ, покрівлі та фундаменту;
придбання та встановлення двокамерних енергоефективних склопакетів у вікнах, які розташовані в місцях загального користування.
- система опалення/вентиляції:
облаштування або ремонт індивідуальних теплових пунктів; придбання приладів обліку теплової енергії та води (гарячої та холодної), регуляторів теплового потоку за погодними умовами, включаючи вартість їх встановлення.
         - інші заходи з підвищення енергетичної ефективності:
         модернізація систем освітлення місць загального користування (зокрема, заміна електропроводки, ламп та патронів до них, встановлення систем автоматичних вимикачів).

Для проведення роз’яснювальної роботи в частині економічних, технічних, та правових засад участі населення, ОСББ, ЖБК, в програмі отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України  створено Call-центр, який працює з 09:00 до 17:30 (крім вихідних та святкових днів), тел. (044)2923257,   e-mail: energoefect@saee.gov.ua.

Комментариев нет:

Отправить комментарий