Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 14 июля 2015 г.

Подовження виплати пенсій у зв’язку з втратою годувальника згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”



Подовження виплати пенсій у зв’язку з втратою годувальника згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”

         Згідно зі статтею 37 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закону) пенсія у зв’язку з втратою годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї призначається в розмірі 50 відсотків пенсії за віком померлого годувальника, на двох та більше непрацездатних членів сім’ї – 100 відсотків пенсії за віком померлого годувальника, що розподіляється між ними рівними частками.
         Пенсія призначається:
- чоловіку (дружині), батьку, матері, якщо вони є інвалідами або досягли пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону;
- дітям, які досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали інвалідами до досягнення 18 років;
- дітям до 18 – річного віку, які навчаються за денною формою навчання у вищих навчальних закладах IIV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах, до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років. Дітям – сиротам призначається пенсія у зв’язку з втратою годувальника до досягнення ними 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.
         При досягненні 18 – річного віку особа, на яку виплачується пенсія у разі втрати годувальника, повинна переоформити пенсію на своє ім’я. Для цього необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду за місцем проживання з паспортом, довідкою податкової адміністрації про присвоєння ідентифікаційного номеру та довідкою про навчання, в якій мають бути вказані дані про вступ до навчального закладу з посиланням на наказ та про форму навчання.
         Особи, які досягли 18 – річного віку та продовжують навчатися за денною формою навчання, повинні надавати довідки про навчання з початком кожного учбового року.
         Про відрахування з учбового закладу особа повинна в обов’язковому порядку повідомляти органи Пенсійного фонду. Згідно зі статтею 50 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” суми пенсій, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пенсіонера, можуть бути повернуті особою добровільно або стягуються на підставі рішень територіальних органів чи в судовому порядку.
         Для проведення індексації пенсії у разі втрати годувальника особи, які навчаються, повинні надавати довідки про індексацію стипендії, в яких має бути зазначено: розмір стипендії, розмір проіндексованої стипендії та сума індексації.


Начальник відділу з питань призначення та перерахунку пенсій № 1
управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні
                              Людмила Веніамінівна Матковська

Комментариев нет:

Отправить комментарий