Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 26 октября 2015 г.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ НАУКОВИМ ПРАЦІВНИКАМ ВИЩОГО НЕДЕРЖАВНОГО УЧБОВОГО ЗАКЛАДУ




ОСОБЛИВОСТІ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ НАУКОВИМ
ПРАЦІВНИКАМ ВИЩОГО НЕДЕРЖАВНОГО УЧБОВОГО ЗАКЛАДУ

         Умови призначення пенсій науковим та науково-педагогічним працівникам учбових закладів III-IV рівня акредитації, незалежно від форм власності, визначені в ст. 24 Закону України “Про наукову та науково-технічну діяльність” (далі - Закон), а саме:
-         досягнення встановленого законодавством пенсійного віку;
-         наявність страхового стажу (для жінок – 30 років, для чоловіків - 35);
-         стаж наукової роботи для жінок – 15 років, для чоловіків – 20 років.    
     Крім того, існує Перелік посад наукових (науково-педагогічних) працівників підприємств, закладів, організацій, вищих учбових закладів III-IV рівня акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії відповідно до вказаної статті Закону.        
     В науковий стаж зараховується також робота на посадах наукових та науково-педагогічних працівників в:
- наукових закладах та організаціях недержавної форми власності (за умови, що вони пройшли державну атестацію згідно із Законом);
- недержавних вищих навчальних закладах III-IV рівня акредитації, які діють відповідно до Закону України “Про вищу освіту”;
- наукових та вищих навчальних закладах, які належали партійним та суспільним організаціям Української РСР, інших союзних республік та СРСР.
     Порядок зарахування в науковий стаж, який дає право на призначення пенсії, періоду роботи наукових (науково-педагогічних) працівників у наукових закладах, організаціях, вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації недержавної форми власності затверджено наказом Міністерства освіти та науки України від 24.11.2008 р. № 1064.
     До такого стажу зараховується час роботи наукових працівників за двома періодами:
-         до 11.02.1996 р. включно – без встановлення рівня акредитації інституту, консерваторії, академії, університету;
-         з 12.02.1996 р. – з дати затвердження рішення Державної акредитаційної комісії про акредитацію вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації протягом дії сертифікату про акредитацію, але не більше ніж протягом  п’яти років.
     При невчасному проходженні вищим навчальним закладом повторної акредитації в науковий стаж, який дає право на призначення пенсії, зараховується час роботи на посадах  наукових (науково-педагогічних) працівників з дати прийняття рішення Державної акредитаційної комісії про акредитацію вузу.

Начальник відділу прийому громадян
управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні
Олена Іванівна Василенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий