Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 21 октября 2015 г.

Правильність заповнення звітності в частині ведення реєстру застрахованих осіб

Правильність заповнення звітності
в частині ведення реєстру застрахованих осіб

Реєстр застрахованих осіб Державного реєстру - автоматизований банк відомостей, створений для ведення обліку фізичних осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Пенсійний фонд України, відповідно до покладених на нього завдань, формує та веде реєстр застрахованих осіб  Державного реєстру. Відомості про страховий стаж та заробітну плату (дохід, грошове забезпечення), розмір сплаченого єдиного внеску та інші дані, що містяться в реєстрі застрахованих осіб, використовуються для обчислення та призначення страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.
Дані до Реєстру, зміни та уточнення до них вносяться на підставі звітів про нарахування єдиного внеску, що подаються страхувальниками. Звіт формується на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до Закону нараховується єдиний внесок.
 Незважаючи на те, що адміністрування єдиного внеску загальнообов’язкового державного соціального страхування покладено на Міністерство доходів і зборів, яке передбачає надання звітів, інформація продовжує поповнювати Реєстр по кожній застрахованій особі.
Звертаємо увагу, що при формуванні та поданні звітів саме страхувальники несуть повну відповідальність за достовірність внесення даних до реєстру застрахованих осіб.


Начальник відділу ведення електронних реєстрів
та підтримки інформаційно-аналітичних систем
управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні                                                                      Олег Володимирович Бережний 

Комментариев нет:

Отправить комментарий