Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 2 ноября 2015 г.

Щодо зарахування до страхового стажу часу перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами та часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку




Щодо зарахування до страхового стажу часу перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами та часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Відповідно до статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон), страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.
Страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду відповідно до вимог цього Закону за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку - на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цим Законом.
Відповідно до пункту 13 статті 11 Закону (в редакції, що діяла до 01.07.2013), особи, які відповідно до законів отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.
Якщо у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування є відомості про те, що жінка підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, як особа, яка відповідно до законодавства отримувала допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку зазначений період буде зараховано до її страхового стажу.
Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії” (№ 231 – VІІ від 14.05.2013) внесені зміни до пункту 15 статті 11 Закону. Ними передбачено, що особи, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами і отримують допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.

Начальник відділу з питань призначення та перерахунку пенсій
управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні
Анна Іванівна Демків

Вариант на русском

О зачислении в страховой стаж времени нахождения
в отпуске в связи с беременностью и родами и времени ухода за ребенком до достижения им трехлетнего возраста

В соответствии со статьей 24 Закона Украины “Об общеобязательном государственном пенсионном страховании” (далее - Закон), страховой стаж - период (срок), в течение которого лицо подлежит общеобязательному государственному пенсионному страхованию и за который ежемесячно уплачены страховые взносы в сумме не меньшей минимального страхового взноса.
Страховой стаж исчисляется территориальными органами Пенсионного фонда в соответствии с требованиями Закона по данным, содержащимся в системе персонифицированного учета, а за периоды до внедрения системы персонифицированного учета - на основании документов и в порядке, определенном законодательством, действовавшим до вступления в силу Закона.
В соответствии с пунктом 13 статьи 11 Закона (в редакции, действовавшей до 01.07.2013), лица, которые в соответствии с законами получают пособие по уходу за ребенком до достижения им трехлетнего возраста подлежат общеобязательному государственному пенсионному страхованию.
Если в реестре застрахованных лиц Государственного реестра общеобязательного государственного социального страхования имеются сведения о том, что женщина подлежала общеобязательному государственному социальному страхованию, как лицо, которое в соответствии с законодательством получала пособие по уходу за ребенком до достижения им трехлетнего возраста указанный период будет засчитан к ее страховому стажу.
Законом Украины “О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно назначения и индексации пенсии” (№ 231 - VII от 14.05.2013) внесены изменения в пункт 15 статьи 11 Закона. Ими предусмотрено, что лица, находящиеся в отпуске по беременности и родам и получающие помощь в связи с беременностью и родами подлежат общеобязательному государственному пенсионному страхованию.

Начальник отдела по вопросам назначения и перерасчета пенсий
управления Пенсионного фонда Украины в городе Херсоне
Анна Ивановна Демкив

Комментариев нет:

Отправить комментарий