Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 12 февраля 2013 г.

Проект рішення XXVI сесії районної у місті ради VI скликання - Про хід виконання районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012-2016 роки у 2012 році



ПРОЕКТ
                    
КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА

РІШЕННЯ

ХХVІ  сесії районної у місті ради VІ скликання

     
  14 березня    2013                                                                                                               №___

Про хід виконання районної
Програми захисту прав дітей
та розвитку сімейних форм
виховання на 2012-2016 роки
у 2012 році


Заслухавши інформацію завідувача служби у справах дітей Зубенко В.Е. про хід виконання районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012-2016 роки  у 2012 році відзначено, що службою у справах дітей проведено скоординовану роботу щодо соціального захисту дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Виконано 27 пунктів зазначеної Програми.
 Станом на 31.12.2012 року на обліку служби перебувала 231 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, з них: у сімейних формах виховання знаходяться 76,6 % дітей (177 дітей). Тільки під опікою та піклуванням перебуває 161 дитина, що складає 69,7%  від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Станом на 31.12.2012 року на обліку служби перебувало 112 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, з них: 4 дитини, які зазнали фізичного, психологічного, сексуального або економічного насилля в сім'ях; 6 - схильних до систематичного самовільного залишення місць постійного проживання; 102 дитини, які проживають у сім'ях, у яких батьки або особи, які їх заміняють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків.
Здійснено обстеження 203 сімей, ініційовано притягнення 108 батьків до адміністративної відповідальності, 73 батькам вручені пам’ятки-попередження про невиконання ними своїх обов’язків стосовно дітей, подано 21 позовну заяву до суду щодо позбавлення батьків батьківських прав. Службою ведеться облік дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. У 2012 році поставлено на облік 77 дітей, які проживають в сім’ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, та 10 дітей, які зазнали насилля в сім'ї, 3 дитини, які систематично залишають місце постійного проживання.
  У 2012 році 56 дітей набули статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: влаштовано під опіку – 33 дитини, у прийомні сім’ї – 2 дитини, у дитячий будинок сімейного типу – 1 дитину, усиновлено – 1 дитину, направлено до дитячих державних закладів – 19 дітей.
               У продовж  2012 року усиновлено 7 дітей.
               У 2012 році неповнолітніми вчинено 26 злочинів ( у 2011 році 45 злочинів), що свідчить про зменшення злочинності на  43,2%.
               Проведено 59  комплексних рейдів "Діти вулиці", "Канікули", "Сім’я", „Підліток”, в ході  яких  виявлено 31 дитину, з них:  до притулку влаштовано  25 дітей, до лікарні - 4.  
               Кримінальною міліцією спільно зі службою у справах дітей  проводяться рейди антиалкогольного спрямування.  Виявлено 10 фактів розпивання підлітками спиртних напоїв, 22 випадки тютюнопаління у громадських і заборонених місцях. Складено 19 адмінпротоколів за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння, до адміністративної відповідвальності притягнено 26 осіб за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
                З метою  формування у дітей життєвих навичок безпечної поведінки, проведено 24 лекції на правову тематику у загальноосвітніх навчальних закладах району, 8 лекцій  для батьків під час батьківських зборів.
                 Здійснено 24 перевіроки у навчальних закладах району з питання організації виховної роботи з профілактики правопорушень, негативних проявів серед учнів, насильства в сім’ї, соціального захисту дітей з функціонально-неспроможних родин.
                  Служба у справах дітей продовжує роботу по виконанню Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012-2016 роки.

На підставі вищевикладеного,  районна у місті рада

ВИРІШИЛА :

1. Інформацію про роботу служби у справах дітей про хід виконання районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012-2016 роки  у 2012 році прийняти до відома.
2. Роботу управлінь, відділів, служби у справах дітей виконкому, на які покладено відповідальність за виконання програми признати задовільною.
3. Службі у справах дітей (Зубенко В.Е.):
3.1. Забезпечити системний аналіз та результативність роботи з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.
                                                                                    Протягом року
3.2. Забезпечити своєчасне виявлення та взяття на облік дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та без батьківського піклування.                                         
                                                                                          Протягом року
3.3. Вживати заходів, спрямованих на ефективний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
                                                                                     Протягом року
3.4. Вживати вичерпних заходів щодо влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання.
                                                                                      Протягом року
3.5.  Про хід виконання  даної програми інформувати районну раду у лютому  2014 року.

4. Відділу кримінальної міліції у справах дітей Комсомольського РВ ХМВ УМВС України в Херсонській області (Понеділко Н.А.):
4.1. Рекомендувати проводити спільні заходи щодо попередження насильства в сімї та продовжити проведення спільних рейдових заходів щодо дитячої бездоглядності.
                                                                                                          Протягом року
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань науки та освіти, молоді та спорту (Верещак В.М.) керуючого справами  виконкому Рижкову В.О.
 Голова районної у місті ради                                     Л. Я. Третяк

Комментариев нет:

Отправить комментарий