Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 12 февраля 2013 г.

Проект рішення XXVI сесії районної у місті ради VI скликання - Про хід виконання делегованих повноважень управлінням праці та соціального захисту населення в 2012 році



              ПРОЕКТ
КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА

РІШЕННЯ

XXVI сесії районної у місті  ради VI скликання

 

14 березня 2013 р.                                                                               № _____

  Про хід виконання делегованих 
повноважень управлінням праці 
та соціального захисту населення в 2012 році


      Заслухавши інформацію начальника управління  праці та соціального захисту населення Погорєлової Н.Г. про хід виконання делегованих повноважень управлінням праці та соціального захисту населення районної у місті ради, районна у місті  рада відмічає, що в цілому робота по виконанню делегованих повноважень у сфері соціального захисту населення виконується задовільно.
Соціальний захист сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, інвалідів забезпечується наданням державних соціальних допомог.
      Станом на 31.12.2012 відділом призначення соціальних допомог призначено 11366 допомог та житлових субсидій, а саме:
-  відповідно до законів України: “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” – 425; “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”– 6486;  “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” –  239; “Про  державну соціальну допомогу особам, які не мають права на  пенсію та, інвалідам”  - 74;
- відповідно до  постанов Кабінету Міністрів України:  “Про надання щомісячної допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи  внаслідок психічного розладу, який потребує постійного догляду, на догляд за ним” – 68; компенсація по догляду за інвалідом 1 групи чи престарілим - 23; тимчасова допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів – 373: одноразова винагорода жінкам, яким присвоєно почесне звання мати-героїня України – 5; компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги – 5; субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” – 3668.
Призначення, перерахунок допомог ведеться вчасно у відповідності з чинним законодавством.

Спеціалісти відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради та спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості протягом 2012 року постійно контролювали виконання Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на 2012 – 2014 роки, затвердженої рішенням ХVІ (позачергової) сесії Комсомольської районної у м. Херсоні ради VІ скликання від 17.01.2012року №107.
На протязі 2012 року у Херсонському міському  центрі  зайнятості всього перебувало на обліку 3363 особи. Центром зайнятості працевлаштовано 1274 незайнятих громадян, що становить 114,2  відсотки виконання річної Програми.
      Постійно  проводиться контроль за забезпеченням соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці.
      Станом на 01.01.2013року діють 175 колективних договорів,  з них у 2012 році зареєстрували колективний договір 40 підприємств, 17 підприємств внесли зміни та доповнення у колективний договір. Під час реєстрації колективних договорів посилено контроль щодо питань оплати праці, зайнятості населення, охорони праці, забезпечення соціальними пільгами працюючих.
      Згідно Закону України   „Про внесення змін до Закону України „Про охорону праці” на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненням або несприятливими метеорологічними умовами працівникам видаються безоплатно за встановленими нормами  спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту, а також мийні та знешкоджувальні засоби, молоко.
      Протягом 12 місяців минулого року на 45 підприємствах для поліпшення умов працюючих освоєно 3154097,4 грн.
      Спеціалісти відділу праці перевірили 44 підприємства з питання проведення атестації робочих місць зі шкідливими і важкими умовами праці та надали 24 рекомендації керівникам цих підприємств щодо поліпшення умов працюючих.
        Виконуючи роботу по соціальному обслуговуванню ветеранів війни спеціалісти сектору з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці впроваджують в дію Закони України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”; „Про основи соціального захисту ветеранів праці та громадян похилого віку України”; „Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”; „Про реабілітацію інвалідів в Україні”; „Про жертви нацистських переслідувань”; „Про альтернативну (невійськову) службу”;; “Про державний бюджет України на 2012 рік “; “Про психіатричну допомогу”; Сімейний кодекс України, Кодекс про шлюб та сім’ю, програму „Вдячність”, міську програму „Муніципальний хліб”, а також районну програму „Поліпшення життєзабезпечення, реабілітації, соціального захисту людей похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів на 2011 – 2015 роки”.
       Станом на 01.01.2013 року на обліку в Єдиному державному автоматизованого реєстрі осіб, які мають право на пільги перебувають 28932 пільговика.  Серед них такі категорії громадян: інваліди війни – 325 ос., учасники бойових дій – 846 ос., учасники війни – 2370 ос., вдови – 846 ос., ветерани праці – 10610 ос., ветерани військової служби та органів внутрішніх справ – 351ос., громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС –  459 ос., діти війни – 15230 ос., інваліди – 3156 ос., реабілітовані – 16 осіб, багатодітних сімей – 281 ос.      
      Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) станом на 31.12.2011 року виявлено та обслуговується 1612 одиноких непрацездатних малозабезпечених громадян. Відділенням соціальної допомоги вдома з початку року обслуговувалось 404 одиноких непрацездатних громадян. У відділенні соціально – побутової адаптації знаходяться на обліку 1208 громадян
      Територіальним центром проводяться заходи щодо виконання комплексних регіональних програм «Поліпшення життєзабезпечення, реабілітації, соціального захисту людей похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів на 2011 – 2015 роки», Всеукраїнських благодійних акцій, до Міжнародного дня громадян похилого віку, Дня інвалідів, місячників милосердя, та відзначення святкових дат до Дня Перемоги,  Конституції і Незалежності України. Для  проведення цих  заходів, за зверненнями територіального центру до підприємств, організацій, фондів та релігійних конфесій,  отримана благодійна допомога на суму 7320,20  грн.          .
       Робота, яка проводиться управлінням праці та соціального захисту населення  висвітлюється в засобах масової інформації.  .
       Враховуючи вищесказане, районна у місті рада

В И Р І Ш И Л А :

1. Інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Погорєлової Н.Г. прийняти до відома.
2.Визнати роботу управління праці та соціального захисту населення по виконанню делегованих повноважень за звітний період задовільною.
3.Управлінню праці та соціального захисту населення продовжити роботу по  виконанню делегованих повноважень у сфері соціального захисту населення.
4.Про хід виконання делегованих повноважень заслухати на сесії районної ради у І кварталі 2014 року.
5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань медицини та соціального захисту населення ( Погорєлова Н.Г..) та заступника голови районної у місті ради (Назаренко Л.П.)

 Голова районної у місті  ради                                                             Л.Я.Третяк

Комментариев нет:

Отправить комментарий